• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η νέα σύνθεση της KTM GP Academy και της Red Bull Aki Ajo
Στην Moto2 για το 2022
Νέα 07/09/2021 - 17:48

Η πρώτη ομάδα αυτή τη στιγμή στο Πρωτάθλημα της Moto 2, Red Bull Aki Ajo, θα έχει δύο νέους αναβάτες το 2022, με τον σταρ της Moto3, Pedro Acosta να ανεβαίνει κατηγορία, ενώ ο Ισπανός Augusto Fernandez έρχεται στην KTM GP Academy. 

Η φανταστική δουλειά που κάνει η ομάδα με την εξέλιξη του Remy Gardner (4 νίκες το 2021 στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα και η πρώτη μέχρι στιγμής θέση στο Πρωτάθλημα), καθώς και με τον Raul Fernandez (ο rookie έχει 4 νίκες και 7 τερματισμούς στο βάθρο), έχουν παίξει βασικό ρόλο στην πορεία της KTM GP Academy. Και οι δύο αναβάτες του χρόνου θα αγωνίζονται στα MotoGP, στην Tech3 KTM Factory Racing. 

Η ομάδα της Moto 2 ψάχνει τώρα το επόμενο πρότζεκτ της στο πρόσωπο δύο εξίσου υποσχόμενων αναβατών, του Pedro Acosta και του Augusto Fernandez. O Acosta, 17 χρονών και πρωταθλητής του 2020 στο Red Bull Rookies Cup, είναι η αποκάλυψη της Moto3 στην πρώτη του χρονιά. Ο Ισπανός έφηβος έχει εκπλήξει τους πάντες με 5 νίκες και 6 εμφανίσεις στο βάθρο συνολικά. 

Ο Fernandez, που σύντομα θα γίνει 24, φέρνει εμπειρία από την  Moto2 καθώς και παρουσίες στο βάθρο. O Augusto ελπίζει να κάνει το τελευταίο βήμα ως πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος με την ομάδα του Aki Ajo, όπως έκανε και ο Fernandez. 

"Το να πάω στην Moto 2 είναι ο στόχος μου και είναι το βήμα που χρειάζεται να κάνω", δήλωσε ο Pedro Acosta. "Προφανώς πάντα υπάρχουν περισσότερα να μάθεις - και θα μπορούσα να το κάνω αυτό στην Moto 3 - αλλά όταν σκέφτεσαι τις λεπτομέρειες και την εξέλιξή μου ως αναβάτης, τότε νιώθω ότι είναι η σωστή κίνηση. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα που παραμένω στην Red Bull KTM Ajo καθώς δουλεύουμε ήδη ένα χρόνο μαζί και είναι παντα σημαντικό να έχεις μια καλή και θετική αίσθηση με τους ανθρώπους που δουλεύεις. Η ομάδα με έχει βοηθήσει πολύ στον πρώτο μου χρόνο στο πρωτάθλημα. Ήταν μεγάλο βήμα η είσοδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά έχω δουλέψει για αυτό και είμαι χαρούμενος με το πως πάνε τα πράγματα ".

"Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που γίνομαι μέρος της Red Bull KTM Ajo", ανέφερε ο Augusto Fernandez. "Η ομάδα είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία για πολλά χρόνια κερδίζοντας αγώνες και παλεύοντας για πρωταθλήματα. Νομίζω ότι αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει πολύ του χρόνου και ανυπομονώ ήδη να δουλέψω μαζί τους".

"Είχαμε με πολύ καλή σεζόν με τον Remy και τον Raul και υπάρχουν ακόμα μερικοί αγώνες, αλλά κοιτώντας το 2022, είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε άλλους δύο πολύ καλούς αναβάτες με τον Pedro και τον Augusto, έναν συνδυασμό νιάτων και εμπειρίας", είπε ο Aki Ajo. "Γνωρίζουμε τον Augusto για καιρό και έχουμε δει την καριέρα του και τα αποτελέσματά του. Έχει δείξει ότι έχει δυνατότητες και νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα μαζί. Η πρώτη χρονιά του Pedro στην Moto 3 είναι κάτι το ιδιαίτερο και έχει ακόμα να δώσει. Το βήμα στην Moto 2 μετά από μια μόλις χρονιά στην Moto 3 είναι μεγάλο, αλλά αν κάποιος αναβάτης μπορεί να το κάνει, αυτός είναι ο Pedro Acosta. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτόν και προφανώς, τον στηρίζουμε πλήρως. Μαζί με την Red Bull και την KTM, είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε επιλέξει τους σωστούς αναβάτες για την KTM GP Academy για το μέλλον".

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε τη σύνθεση της ομάδας της Moto 2 με τον Pedro Acosta και τον Augusto Fernandez για την KTM GP Academy", δήλωσε ο Pit Better. "Μαζί με την Red Bull KTM Aki Ajo έχουμε την καλύτερη δυνατή δομή για να στηρίξουμε και τους δύο αναβάτες στην νέα πρόκληση. Ο Aki Ajo και η ομάδα του έχουν παίξει έναν βασικό ρόλο στις καριέρες πολλών αναβατών και είμαστε περήφανοι που τον έχουμε στο πλευρό μας για το νέο πρότζεκτ στην εξέλιξη αναβατών. Είναι μεγάλη μας ευχαρίστηση να υποστηρίξουμε την επιθυμία του Pedro Acosta να ανέβει στην Moto 2. Αυτά που έχει δείξει στην πρώτη του σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι απίστευτα και πιστεύουμε ότι μπορεί να συνεχίσει έτσι. Θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην Moto 3 και από του χρόνου θα είμαστε μαζί στον νέο στόχο. Με τον Augusto, υποδεχόμαστε άλλο ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο στην οικογένεια της Red Bull KTM. Έχει δώσει τρομερά δείγματα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε έναν έμπειρο αναβάτη της Moto 2 στη σύνθεσή μας. Είμαι σίγουρος ότι, υπό την καθοδήγηση του Aki, μπορεί να φτάσει στο επόμενο επίπεδο απόδοσης και θα πανηγυρίσουμε κάποια εκπληκτικά αποτελέσματα στο μέλλον".

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε ότι κάναμε στο παρελθόν

« Προηγούμενο άρθρο

Taramasso: Η Aragon είναι μια πίστα με προκλήσεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα