• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Petronas SRT αναγεννάται ως "RNF MotoGP Racing"
Για το 2022
Νέα 18/09/2021 - 19:23

Με την αποχώρηση του κεντρικού χορηγού , Petronas, και τον διαχωρισμό από την πίστα της Sepang, η Sepang Racing Team θα αναγγενηθεί ως RNF MotoGP Racing για το 2022.

Η νέα ομάδα επιβεβαιώθηκε χθες στο Misano από την Dorna και θα διοικείται πάλι από τον Razlan Razali. Η ομάδα θα έχει θέσεις στο grid των MotoGP από το 2022 μέχρι και το 2026.

"Ήταν ένα ταξίδι σαν ανεμοστρόβιλος για εμάς", ανέφερε ο Razali. "Tους τελευταίους μήνες έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες για να επανεκκινήσουμε, να φτιαχτούμε από την αρχή και να έρθουμε σαν μια νέα και δυνατότερη ομάδα στα MotoGP. Θέλω να ευχαριστήσω τον Carmelo (Ezpeleta) για την συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη σε εμένα να ξεκινήσω αυτό το δεύτερο κεφάλαιο, με μια καινούρια, χτισμένη από την αρχή ομάδα, που θα αγωνίζεται στα MotoGP για τα επόμενα πέντε χρόνια".

"Για την επόμενη σεζόν, με το νέο όνομα RNF MotoGP Racing, η καινούρια ομάδα θα συνεχίσει στα βήματα που έχουν αποδειχθεί επιτυχημένα στο παρελθόν. Οι προσδοκίες θα είναι υψηλές και εμείς θα πιέσουμε για να τις πετύχουμε. Εξοπλισμένοι με την εμπειρία που αποκτήσαμε και έχοντας πετύχει πολλές μεγάλες στιγμές στο παρελθόν, ανυπομονούμε για την σεζόν του 2022 ως μια νέα πιο δυνατή ομάδα".

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια επίσημη συνεργασία μεταξύ της νέας ομάδας και της Yamaha, η Yamaha επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ο Andrea Dovizioso θα αγωνιστεί με την Petronas για το υπόλοιπο της σεζόν και θα παραμείνει με την νέα ομάδα για όλο το 2022, με εργοστασιακή Yamaha. O Dovizioso αντικαθιστά τον Franco Morbidelli, που πήγε στην εργοσταστιακή ομάδα ώστε να καλύψει το κενό του Maverick Viñales. 

O δεύτερος αναβάτης της RNF δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αλλά ο Darryn Binder φαίνεται να προτιμάται από τον Jake Dixon, κάτι που σημαίνει ότι, αν τελικά ισχύει αυτό, ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης θα κάνει το άλμα από την Moto3 στα MotoGP.

Στην Moto2 και στην Moto3 οι ομάδες της SRT θα διαλυθούν στο τέλος της χρονιάς, αν και κάποιοι από το προσωπικό και κομμάτι του εξοπλισμού ίσως πάνε στην νέα ομάδα του Michael Laverty στην Moto3.

 

 

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Catalunya: Πρώτος Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Moto2 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα