• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Αυτή δεν είναι πίστα MotoGP
Είναι πίστα για να κάνεις προπόνηση
Νέα 02/10/2021 - 16:33

O Fabio Quartararo ήταν τρίτος στους συνδυασμένους χρόνους της Παρασκευής, όντας 15ος στις ΕΔ1 στο βρεγμένο. Παρά το καλό αποτέλεσμα της Παρασκευής, ο Fabio δεν είχε θετικά πράγματα να πει για την πίστα, θεωρώντας την ακατάλληλη για MotoGP και επικίνδυνη. Σε συνέντευξη που έδωσε στο GPone, ο Quartararo αποτύπωσε τις σκέψεις του.

"Είναι πάνω κάτω μια πίστα που θα χρησιμοποιούσα για προπόνηση motocross", είπε ειρωνικά ο Quartararo. "Αλλά είναι πολύ πιο γρήγορα με μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Το αναφέραμε δύο χρόνια πριν και είπαμε ότι η άσφαλτος χρειάζεται να στρωθείξανά, αλλά τώρα είναι χειρότερα. Είναι απλά αποδεκτό για να τρέξουμε. Δεν ξέρω τι να πω. Είναι απλά αστείο".

Ο Marquez και οι Ducati δείχνουν αρκετά δυνατοί. Τί έχεις να πεις;

"Ο Jack Miller είναι πάντα γρήγορος εδώ. Αλλά ο βασικός μου αντίπαλος δεν είναι αυτός, οπότε χαίρομαι που είναι και αυτός στο μείγμα. Για εμένα είναι εντάξει οπότε ας δούμε τι θα γίνει. Ξέρω ότι είμαι η μόνη Yamaha στην κορυφή, αλλά η μοτοσυκλέτα πηγαίνει αρκετά καλά. Μας λείπουν μερικά κομμάτια βελτίωσης αλλά νομίζω ότι είμαστε σε καλήκατάσταση. Προσπαθώ να κάνω την διαφορά αλλά είναι δύσκολο".

Είναι αποδεκτή η πίστα για αγώνα;

"Για εμένα αυτό δεν είναι πίστα MotoGP. Για εμένα είναι πίστα για προπόνηση. Το να κάνεις έναν αγώνα εδώ - για έναν γύρο είναι εντάξει- αλλά 20 γύροι θα δείτε ότι θα υπάρξουν κακές στιγμές. Μου είπαν ότι πολλές μοτοσυκλέτες κουνιούνται στην 10η στροφή. Αν υπάρχουν ανωμαλίες στην 1η, 11η, 12η στροφή είναι εντάξει γιατί αυτές είναι αργές στροφές, αλλά οι στροφές 2, 3 και 10 είναι οι χειρότερες στροφές στις οποίες θα μπορούσες να έχεις σαμαράκια".

Θα αναφέρεις αυτήν την κατάσταση, η οποία είχε ήδη θιχτεί 2 χρόνια πριν;

"Ναι προφανώς. Κανονικά, θα πήγαινα στην επιτροπή ασφαλείας, αλλά όταν είναι κάτι πολύ σημαντικό δεν μπορώ να πάω εκεί και θεωρώ ότι το σημερινό είναι πολύ σημαντικό. Η πίστα δεν είναι ασφαλής".

Είναι ήδη μια απαιτητική πίστα και υπάρχει το πρόβλημα με τα σαμαράκια. Πιστεύεις ότι θα προκαλέσει σύνδρομο διαμερίσματος (αθλητική κάκωση που προκαλείται από την μεγάλη αύξηση πίεσης μέσα στους μύες);

"Όχι. Σήμερα έκανα 12 γύρους στην σειρά, έκανα κάποια λάθη, αλλά ένιωθα μια χαρά από άποψη φυσικής κατάστασης. Θεωρώ ότι θα είναι ο πιο σκληρός αγώνας της σεζόν, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι απλά διαφορετικά εδώ: δουλεύεις περισσότερο με τους τρικέφαλους παρά με τον πήχη".

Κατά τις ΕΔ, οδηγείς περισσότερο ή λιγότερο μόνος και επιλέγεις τις γραμμές σου. Τί θα συμβεί στον αγώνα, όταν θα πρέπει να περάσεις από τα σαμαράκια όντας σε ένα γκρουπ;

"Δεν έχω απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Έχω μόνο ένα πράγμα να πω. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ επικίνδυνο. Κατά την διάρκεια του αγώνα νομίζω ότι οι πρώτοι δύο γύροι θα είναι καταστροφή. Οι στροφές 2, 3 και 10 ήταν ήδη επικίνδυνες, τώρα με τα σαμαράκια θα είναι καταστροφή".

Πιστεύεις ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας έλεγχος ασφαλείας για τις συνθήκες της πίστας πριν από κάθε Σαββατοκύριακο αγώνα;

"Οι αποστάσεις είναι εκπληκτικές και όλα τα υπόλοιπα είναι εντάξει με την πίστα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα με τα σαμαράκια. Από ότι φαίνεται υπάρχουν άνθρωποι από την Dorna που έχουν έρθει να δουν την πίστα, αλλά δεν ξέρω ποιοί είναι. Οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα πει η επιτροπή ασφαλείας".

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK: Portimao Πρώτος αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

"Για εμένα, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα