• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Είναι κρίμα που ο Rea δεν είχε μια ευκαιρία στα MotoGP
Νέα 12/10/2021 - 20:24

O Βορειοιρλανδός Jonathan Rea έχει καταφέρει να πάρει 6 παγκόσμια πρωταθλήματα στα Superbikes, από το 2015 μέχρι το 2020, ενώ έχει πετύχει πάνω από 100 νίκες. 

Ο Rea επίσης συμμετείχε σε δύο αγώνες MotoGP το 2012 με την Honda, στην θέση του τραυματισμένου Casey Stoner στην Aragon και στο Misano, τερματίζοντας και τις δύο φορές μέσα στην οκτάδα, εντυπωσιάζοντας την ομάδα. 

Παρόλα αυτά, ο Rea ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει κανονικά σε πρωτάθλημα MotoGP, ο οποίος αυτή την στιγμή βρίσκεται σε μια μάχη για το πρωτάθλημα των Superbikes με τον Toprak Razgatlioglu. 

O Valentino Rossi θεωρεί ότι "είναι πολύ κρίμα" που ο Rea δεν είχε ποτέ μια κανονική ευκαιρία στα MotoGP και νιώθει ότι ακόμα και τώρα, στα 34 του χρόνια, ο Rea θα μπορούσε να είναι γρήγορος στην μεγάλη κατηγορία. 

"Φέτος, η μάχη του Rea με τον Razgatlioglu είναι πολύ διασκεδαστική, είναι τέλειο να την παρακολουθείς γιατί θεωρώ ότι είναι δύο τρομεροί αναβάτες Superbikes στην κορυφή των δυνατοτήτων τους και οι μάχες είναι πάντα ενδιαφέρουσες να παρακολουθείς", ανέφερε ο Rossi. 

"Και θεωρώ ότι είναι πολύ κρίμα που ο Johnny Rea δεν είχε την ευκαιρία να περάσει στα MotoGP ίσως πέντε ή έξι χρόνια πριν, γιατί οδηγεί πολύ καλά και είχε την δυνατότητα να είναι πολύ γρήγορος στα MotoGP -  ίσως ακόμα και τώρα (να είναι πολύ γρήγορος) ".

Ο Rea και ο Razgatlioglu έχουν κερδίσει από 11 αγώνες και έχουν πάρει 25 βάθρα ο καθένας το 2021, αλλά δύο πτώσεις του Rea στο Portimao, έχουν επιτρέψει στον τελευταίο να πάρει ένα προβάδισμα 24 βαθμών στην βαθμολογία. 

Στο τέλος της χρονιάς, ο Razgatlioglu - που οι φήμες ήθελαν να περάσει στα MotoGP με την Petronas Yamaha - θα τεστάρει την Yamaha M1, κάτι το οποίο ο Rossi βρίσκει πολύ ενδιαφέρον. 

"Μου αρέσει πολύ ο Toprak γιατί είναι ένας πολύ μοντέρνος αναβάτης, είναι πολύ νέος και πολύ, πολύ καλά προετοιμασμένος από άποψη φυσικής κατάστασης", συμπλήρωσε ο Rossi. "Και έχει πολύ καλό έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Νομίζω ότι αυτό είναι το δυνατό του σημείο. Είναι πολύ γρήγορος, οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον που θα δοκιμάσει την M1 γιατί νομίζω ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικός στα MotoGP, γιατί είναι ακόμα νέος και έχει πολλές προοπτικές".

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Το πόστερ του 2ου Αγώνα του Μιζάνο

« Προηγούμενο άρθρο

O Kevin Schwantz αναφερόμενος στον Marc Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα