• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H νέα ομάδα της Yamaha θα λέγεται WithU Yamaha RNF MotoGP Team
Με αναβάτες τους Andrea Dovizioso και Darryn Binder!
Νέα 21/10/2021 - 19:32

H RNF Racing ανακοίνωσε επίσημα την δημιουργία της WithU Yamaha RNF MotoGP Team, η οποία γεννήθηκε από τις στάχτες της Petronas και θα αγωνιστεί στα MotoGP από το 2022 με την υποστήριξη της Yamaha και της WithU ως κεντρικό χορηγό, ενώ επικεφαλής θα είναι ο Razlan Razali. 

Το 2018 η WithU ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν και υποστήριξαν το πρότζεκτ της Sepang Racing Team, μια συνεργασία που βοήθησε να γίνει πιο αναγνωρίσιμη η εταιρία σε διεθνές επίπεδο. Από το 2022, χάρη σε ένα τριετές συμβόλαιο, η WithU συνεχίζει να δείχνει εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ, γινόμενη κεντρικός χορηγός του εγχειρήματος. 

Πριν την επίσημη ανακοίνωση της Yamaha, η WithU Yamaha RNF MotoGP Team υπέγραψε μια συμφωνία ώστε να είναι η δορυφορική ομάδα για το 2022. Η τεχνική υποστήριξη και τα υλικά που θα προμηθεύεται η ομάδα από την Yamaha θα διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητά της. 

Με επικεφαλής τον Razlan Razali και μάνατζερ της ομάδας τον Wilco Zeelenberg, η ομάδα θα συνεχίσει με την ίδια στρατηγική του να συνδυάζει έναν έμπειρο αναβάτη με ένα νέο ταλέντο. Η σύνθεση της ομάδας για το 2022 ανακοινώθηκε, με τον Andrea Dovizioso να λαμβάνει την μία θέση της ομάδας (όπως ήταν ήδη γνωστό), ενώ η δεύτερη θέση θα καλυφθεί από τον Darryn Binder, έναν πολλά υποσχόμενο αναβάτη που αυτή την στιγμή αγωνίζεται στην Moto3. Η επιλογή των αναβατών έγινε μετά από προσεκτική διαβούλευση μεταξύ της Yamaha, της WithU και της διοίκησης της ομάδας

"Σήμερα φτάσαμε σε ένα ιστορικό σημείο για την νέα ομάδα της WithU Yamaha RNF MotoGP", δήλωσε ο Razlan Razali. "Η Europe Energy ήταν ένας από τους δύο πρώτους μας χορηγούς στην τωρινή Petronas Sepang Racing Team το 2018 και είμαστε ενθουσιασμένοι με την συνεχιζόμενη στήριξή τους και την αφοσίωσή τους ώστε να μας στηρίξουν και στην νέα προσπάθεια από το 2022. Παρά τις αλλαγές που υπέστη η ομάδα φέτος θέλω να ευχαριστήσω τον Matteo Ballarin, πρόεδρο της Europe Energy Group και τον Lin Jarvis της Yamaha για την εμπιστοσύνη τους σε εμένα και στην ομάδα ώστε να συνεχίσουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί. Πετύχαμε τόσα πολλά μαζί σε αυτά τα τρία χρόνια με νίκες, βάθρα, pole positions. Ο Matteo και η ομάδα του είναι φιλόδοξοι, ενθουσιώδεις και έχουν πάθος. Μοιραζόμαστε τις ίδιες φιλοδοξίες, να κάνουμε μεγάλα όνειρα και να είμαστε ανταγωνιστικοί ώστε να αποδώσουμε τους καλύτερούς μας εαυτούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με την σύνθεση των αναβατών να έχει λυθεί, με τον Andrea Dovizioso και τον Darryn Binder, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την σεζόν του 2022 με ανανεομένο κίνητρο και αυτοπεποίθηση".

Με αυτό τον τρόπο ο Darryn Binder θα κάνει το άλμα από την Moto3 στα MotoGP, όπως είχε κάνει και ο Jack Miller.

"Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία, καθώς ήταν για εμένα όνειρο ζωής να αγωνιστώ στα MotoGP", ανέφερε ο Darryn. "Σίγουρα δεν περίμενα να κάνω το άλμα κατευθείαν από την Moto3 στην μεγάλη κατηγορία, αλλά πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ στην πρόκληση και είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά για το 2022. Ο στόχος μου για αρχή θα είναι να καταφέρω να βρω την θέση μου στην μεγάλη κατηγορία και να μάθω όσα περισσότερα γίνεται ώστε να γίνομαι ολοένα και πιο δυνατός κατά την rookie χρονιά μου. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Yamaha και στην WithU Yamaha RNF MotoGP Team για όλα όσα έχουν κάνει ώστε να είναι αυτό δυνατό, όπως και όλους όσους με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό το σημείο. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζουμε να έχουμε την WithU να στηρίζει την ομάδα γιατί από την πρώτη μέρα που μπήκα στην ομάδα μπορούσα να δω πόσο ενθουσιασμένοι ήταν με αυτό το πρότζεκτ. Τώρα απλά ανυπομονώ να οδηγήσω την Yamaha YZR-M1 για πρώτη φορά στο τέλος της σεζόν".

Ο Andrea Dovizioso θα βρίσκεται πάνω σε μια επίσημη εργοστασιακή M1 για το 2022.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους η νέα WithU Yamaha RNF MotoGP Team είναι επίσημη", δήλωσε ο Andrea Dovizioso. "Eίναι μια ομάδα φτιαγμένη από τρία μέρη που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους και ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλευω μαζί τους για το 2022. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την WithU σαν κεντρικό χορηγό της ομάδας, γιατί ο Matteo είναι ένα πολύ παθιασμένο άτομο και είναι πάντα ωραίο να έχεις τέτοιας μορφής κίνητρο σε μια ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, όπως και για το ότι θα έχω τον Darryn Binder στην ομάδα - είναι κάτι το ξεχωριστό. Δεν είναι πολλοί οι αναβάτες που έχουν περάσει κατευθείαν από την Moto3 στα MotoGP. Νομίζω ότι η ομάδα έχει δει κάτι ενδιαφέρον σε αυτόν, οπότε ανυπομονώ να τον δω σε μοτοσυκλέτα MotoGP".

"Τα MotoGP είναι ένα διεθνές και αποκλειστικό μέσο παρουσίασης", ήταν τα λόγια του Matteo Ballarin. "Είναι ένα ιδιαίτερο σύμπαν όπου το grid είναι ένα μέρος για ήρωες και όπου η WithU βρήκε τον χώρο της, μοιραζόμενη τις αξίες και τους στόχους της. Πέντε χρόνια μετά την πρώτη μας συμμετοχή στον κόσμο των MotoGP, σήμερα είμαστε πιο ενθουσιασμένοι και κινητοποιημένοι από ποτέ. Για την WithU, αυτή η νέα εμπειρία του κεντρικού χορηγού αντιπροσωπεύει, όχι μόνο ένα ορόσημο, αλλά και ένα νέο ξεκίνημα και κίνητρο. Κοιτάμε προς το 2022 με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, καθώς οργανώνουμε μια ομάδα που στην κεφαλή της βρίσκονται εκπαιδευμένοι, σοβαροί και έμεπιροι μάνατζερ. Η στήριξη και η εμπιστοσύνη της Yamaha είναι και θα είναι βασικές ώστε να αντιμετωπίσουμε την νέα σεζόν και η επιλογή των δύο αναβατών επιβεβαιώνει την σοβαρότητα του εγχειρήματος και την επιθυμία να παίξουμε έναν βασικό ρόλο στην υψηλού κύρους, διεθνή αρένα των MotoGP. Αυτό είναι ένα όνειρο το οποίο θα γίνει τώρα πραγματικότητα".

 

Επόμενο άρθρο »

Η Michelin επιστρέφει στην Ευρώπη για τον αγώνα στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Στόχος μου η νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα