• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
1ος Αγώνας - kat; ar
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Michelin επιστρέφει στην Ευρώπη για τον αγώνα στο Misano
Νέα 21/10/2021 - 20:15

Misano 2 : H συνέχεια

 

Μετά το υπέρ-ατλαντικό ταξίδι για τον αγώνα στο Austin του Τέξας, η ομάδα της Michelin Motorsport και οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP ™ επιστρέφουν στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli στην Ιταλία για δεύτερη φορά, για το 16ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, Gran Premio Nolan del Made in Italy e dell'Emilia-Romagna.

Η πίστα του Misano έχει μήκος 4.226χλμ και βρίσκεται κοντά στην ακτογραμμή της Αδριατικής Ριβιέρας.

 Αποτελεί μια τεχνική πίστα που περιλαμβάνει δέκα δεξιές και έξι αριστερές στροφές και είναι μια από τις πιο περίπλοκες πίστες στο ημερολόγιο των αγώνων.

Με κλειστές στροφές, στροφές με υψηλή ταχύτητα, ελαφρώς ανοιχτές και με μια μικρή ευθεία 530 μέτρων, η πίστα έχει μεγάλες απαιτήσεις από το μπροστινό ελαστικό.

Τα κατάλληλα σχεδιασμένα ελαστικά MICHELIN Power Slick θα είναι διαθέσιμα, ώστε να ανταπεξέλθουν τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας και να προσφέρουν τους αναβάτες τις μέγιστες επιδόσεις. 

Η γκάμα ελαστικών MICHELIN Power Slick 2021 για τον αγώνα στο Misano θα είναι διαθέσιμη σε μαλακά, μεσαία και σκληρά μείγματα γόμας για τον εμπρός τροχό, όλα συμμετρικής σχεδίασης.  

Ενώ τα μαλακά, μεσαία και σκληρά μείγματα γόμας για τον πίσω τροχό θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης και θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις δέκα δεξιές στροφές της πίστας καθ 'όλη τη διάρκεια των 27 γύρων του αγώνα.

Στο γνωστό "San Marino Grand Prix", λόγω της γεωγραφικής θέσης και της χρονική περιόδου, καθώς είναι πολύ κοντά στην ακτή είναι πολύ πιθανό για τη Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής, συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain.

Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης, ενώ τα πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος, για να παρέχουν τους αναβάτες την απόλυτη πρόσφυση σε περίπτωση βροχής. 

Η πίστα του Misano βρίσκεται κοντά στην πόλη Ρίμινι και αποτελεί θεσμό στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων MotoGP, μετά την επιστροφή της, το 2007. Λόγω των περιορισμών COVID-19, πέρυσι η πίστα φιλοξένησε 10.000 θεατές καθημερινά.

Το Σεπτέμβριο 2021, η πίστα  φιλοξένησε έναν αυξημένο αριθμό θεατών, ενώ στον δεύτερο αγώνα για τη φετινή σεζόν, περίπου 35.000 θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα καθημερινά και να πανηγυρίζουν για τους ήρωες τους.  

Σχολιάζοντας τους αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου, ο Piero Taramasso, Michelin Two-Wheel Motorsport Manager, δήλωσε : «Στον αγώνα του περασμένου μήνα εδώ στο Misano μείναμε πολύ  ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις των ελαστικών μας, καθώς σημείωσαν νέα τρία ρεκόρ κατά τη διάρκεια του αγώνα του Σαββατοκύριακο: Ρεκόρ αγώνα όλων των εποχών, ρεκόρ αγώνα και ρεκόρ διάρκειας αγώνα με πολύ μικρή διαφορά μεταξύ τους, καθώς η πρώτη και η δεύτερη θέση είχαν διαφορά μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά μείγματα γόμας για τον πίσω τροχό -ο  Bagnaia αγωνίστηκε με το μαλακό μείγμα γόμας και ο Quartararo με το μεσαίο.  Για το συγκεκριμένο αγώνα επιλέξαμε να φέρουμε την ίδια γκάμα ελαστικών με αυτήν του προηγούμενου αγώνα, αν και οι θερμοκρασίες ενδέχεται να είναι χαμηλότερες με μεγαλύτερη πιθανότητα βροχής. Ωστόσο, είμαι σίγουρος  τα  ελαστικά μας  θα βοηθήσουν τους  αναβάτες να ξεπεράσουν τα όριά τους και να προσφέρουν  στους θεατές ένα συναρπαστικό αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες».

Η έναρξη των αγώνων για το MotoGP θα γίνει την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών και το Σάββατο με δυο ακόμα πριν τα Προκριματικά.

Τα φώτα της εκκίνησης για τον αγώνα Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini θα σβήσουν στις 14 :00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ευχαριστώ τους οπαδούς

« Προηγούμενο άρθρο

H νέα ομάδα της Yamaha θα λέγεται WithU Yamaha RNF MotoGP Team

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα