• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Είναι σαν να οδηγώ εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα
Όταν αλλάζουν οι συνθήκες
Νέα 22/10/2021 - 20:34

Αντιμέτωπος με την πρώτη του ευκαιρία να κλειδώσει το πρωτάθλημα, ο Fabio Quartararo δεν κατάφερε σήμερα να επιδείξει την δυναμική του καθώς ο βροχερός καιρός τον έστειλε στις τελευταίες θέσεις. Ο Γάλλος αναβάτης ήταν 18ος στις ΕΔ1 με 3,1 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο, αλλά το πιο ανησυχητικό για τον ίδιο ήταν η 16η θέση στις ΕΔ2 με 1,7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο.

Ενώ όλοι οι υπόλοιποι αναβάτες βελτίωναν τους χρόνους τους όσο η πίστα στέγνωνε, ο Quartararo έκανε τον καλύτερό του χρόνο στον 9ο από τους 19 γύρους που πραγματοποίησε. Στα τέλη των ΕΔ2 ο Quartararo είχε γυρολόγια στα 1:44 ενώ οι υπόλοιποι αναβάτες στα 1:42. O Quartararo δεν ήταν ο μόνος αναβάτης με Μ1 που αντιμετώπιζε πρόβλημα. Όλοι οι υπόλοιποι αναβάτες της Yamaha (Franco Morbidelli, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso) τερμάτισαν πίσω του δείχνοντας ένα γενικό πρόβλημα για το ιαπωνικό εργοστάσιο. 

"Για να είμαι ειλικρινής ήμουν χαρούμενος στο βρεγμένο, γιατί το απόγευμα με το που ανέβηκα στην μοτοσυκλέτα ένιωσα κατευθείαν καλά και μέχρι που σταματήσαμε ήμουν στην έβδομη θέση", ανέφερε ο Quartararo. "Μετά, με το που άρχισε να στεγνώνει - μπορείτε να ρωτήσετε όλους τους αναβάτες της Yamaha - ήταν σα να οδηγούσες εντελώς διαφορετική μοτουσκλέτα".

"Η μοτοσυκλέτα δεν στρίβει, η μοτοσυκλέτα δεν θέλει να σηκωθεί, η μοτοσυκλέτα δεν έχει πρόσφυση. Όλα τα αρνητικά που μπορείς να έχεις σε μια τέτοια κατάσταση είναι εκεί. Αλλά στο πλήρως βρεγμένο, δεν μπορώ να πω ότι ήμουν απόλυτα χαρούμενος, αλλά κάναμε ένα μεγάλο βήμα από την τελευταία φορά που ήμασταν εδώ, γιατί είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε στην COTA, κάναμε μια μεγάλη αλλαγή και ήταν καλή. Οπότε στις μικτές συνθήκες δεν ξέρω γιατί είμαστε τόσο κακοί".

Αν ο καιρός είναι βροχερός το Σάββατο το πρωί, όπως αναμένεται, ο Quartararo θα πρέπει να παλέψει σκληρά για να αποφύγει μια εμφάνιση στις ΚΑΤ1. 

"Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό για να μπω στην δεκάδα, που ήταν ο στόχος μου, αλλά μόλις αλάξαμε σε μαλακό πίσω λάστιχο γλιστρούσα πάρα πολύ. Δεν είχα πρόσφυση, ήμουν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από ότι ήμουν πριν, παρόλο που η πίστα στέγνωνε. Πολλοί αναβάτες που δεν ήταν υπερβολικά γρήγοροι στο στεγνό, έκαναν τρομερά βήματα στις μικτές συνθήκες. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί είμαστε τόσο κακοί σε αυτές τις συνθήκες. Είναι κάτι που πρέπει να βρούμε και να βελτιωθούμε. Κάτι πάει στραβά ξεκάθαρα. Και ξέρουμε ότι στο πλήρως βρεγμένο είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε τις Ducati".

O Andrea Dovizioso, που έχει τερματίσει τρεις φορές δεύτερος στο πρωτάθλημα με Ducati επιβεβαίωσε την διαφορά στο βρεγμένο.

"Μου εξήγησε ότι το να κερδίσουμε τώρα τις Ducati με την μοτοσυκλέτα μας στο βρεγμένο είναι πολύ δύσκολο", είπε ο Quartararo. "Oπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να ονειρευόμαστε ακόμα για το βρεγμένο. Όμως στο στεγνό κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Μίλησα με τον Andrea, o οποίος ξέρει καλύτερα από εμένα περί της οδήγησης της Ducati, αλλά ότι βλέπω ως εξωτερικός παρατηρητής είναι ξεκάθαρο ότι ισχύει και από μέσα. Οπότε πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα. Βελτιωνόμαστε κάθε φορά που βγαίνουμε στην πίστα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό".

Επόμενο άρθρο »

Νέοι κανόνες από την FIM

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Moto2 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα