• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Fabio Quartararo είναι παγκόσμιος πρωταθλητής! - Μετά την πτώση του Bagnaia
Τρομερή νίκη για τον Marc Marquez!
Νέα 24/10/2021 - 19:22

Υπάρχουν περιπτώσεις που ο τίτλος ενός άρθρου είναι πολύ μικρός για να καταφέρει να χωρέσει τα πιο σημαντικά γεγονότα ενός αγώνα. Αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα στον αγώνα των MotoGP στο Misano. Με το τέλος του αγώνα οι κάμερες δεν μπορούσαν να αποφασίσουν που να εστιάσουν. Ο Fabio Quartararo είναι πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής μετά την πτώση του Francesco Bagnaia από την πρώτη θέση, ο Valentino Rossi αποχαιρέτησε τους Ιταλούς οπαδούς του με τερματισμό μέσα στην δεκάδα, ο Enea Bastianini κατάφερε να ανέβει για δεύτερη φορά στ βάθρο και είχαμε το πρώτο 1-2 για την Repsol Honda μετά τον αγώνα της Aragon το 2017!

Το δράμα ξεκίνησε πριν καν σβήσουν τα φώτα, με τον Brad Binder να έχει πτώση στον γύρο εξόδου και να αναγκάζεται να ξεκινήσει τον αγώνα από τα pits. Πρώτος έστριψε ο Francesco Bagnaia κάνοντας την τέλεια εκκίνηση που χρειαζόταν, με τους Jack Miller, Miguel Oliveira, Marc Marquez και Pol Espargaro να ακολουθούν. Ο Luca Marini από τρίτος βρέθηκε 7ος στις πρώτες στροφές, ενώ ο Marc Marquez κατάφερε γρήγορα να περάσει τον Miguel Oliveira για την τρίτη θέση. Στον επόμενο γύρο ο Pol Espargaro πέρασε επίσης τον Oliveira. Ο Joan Mir έκανε πρόωρη εκκίνηση, λαμβάνοντας ποινή διπλού long lap, μια ποινή που δεν πρόλαβε να εκτίσει, καθώς στον δεύτερο γύρο χτύπησε με τον Danilo Petrucci με αποτέλεσμα και οι δύο αναβάτες να πέσουν και να τερματίσει άδοξα ο αγώνας τους. 

Στον τρίτο γύρο οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati και ο Marc Marquez είχαν ήδη κάνει διαφορά 1,7 δευτερολέπτων από τους υπόλοιπους. Όμως στον επόμενο γύρο, στην 15η στροφή, ο Jack Miller έχασε το μπροστινό και έπεσε, αφήνοντας τον Marc Marquez δεύτερο. Πιο πίσω, ο Fabio Quartararo είχε καταφέρει να φτάσει στην όγδοη θέση από την 15η θέση εκκίνησης. 

Καταστροφικός ήταν ο ένατος γύρος για την δορυφορική ομάδα της Honda, καθώς ο Takaaki Nakagami έπεσε και ο Alex Marquez αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα αμφότεροι να εγκαταλείψουν τον αγώνα. 

Μπροστά, ο Bagnaia δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον Marquez, ο οποίος τον ακολουθούσε κατά πόδας, χωρίς όμως να κάνει προσπάθειες να τον προσπεράσει. Ταυτόχρονα, ο Fabio Quartararo ανέβαινε θέσεις και, προσπερνώντας τον Alex Rins και τον Αleix Espargaro βρέθηκε πέμπτος. Μετά την πτώση του Miller, ο Pol Espargaro και ο Miguel Oliveira έκαναν έναν μοναχικό αγώνα στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Ο Francesco Bagnaia μόλις είχε αρχίσει να ανοίγει την διαφορά στους τελευταίους γύρους, κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ γύρου αγώνα (1:32.171), όταν στον 24ο γύρο όλα τελείωσαν. Ο Bagnaia έχασε το μπροστινό και βρέθηκε στις αμμοπαγίδες του Misano από την πρώτη θέση, χάνοντας πλέον και μαθηματικά κάθε ελπίδα για το πρωτάθλημα. Η πτώση του Bagnaia άφησε τον Marc Marque πρώτο με ένα προβάδισμα πάνω από 8 δευτερόλεπτα σε σχέση με τον δεύτερο, Pol Espargaro. Οι δύο αναβάτες της Repsol Honda αρκούσε να φτάσουν στον τερματισμό για να κάνουν το πρώτο 1-2 της Repsol Honda από το 2017, κάτι το οποίο κατάφεραν. Ο Marc Marquez πήρε την τρίτη του νίκη φέτος, με τον Pol Espargaro να τερματίζει δεύτερος.

Μια πτώση του Miguel Oliveira στο τέλος, άνοιξε την τρίτη θέση του βάθρου στον Fabio Quartararo, ο οποίος θα λάτρευε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος με μια θέση στο βάθρο. Όμως ένας μαινόμενος Enea Bastianini, ο οποίος έχει πάντα πολύ καλό ρυθμό στο τέλος του αγώνα, κατάφερε να τον περάσει στον τελευταίο γύρο (από την 16η θέση της εκκίνησης) και να πάρει το δεύτερο βάθρο στην rookie χρονιά του.

Ο Fabio Quartararo αρκέστηκε στην τέταρτη θέση, κάτι το οποίο δεν τον ενόχλησε καθόλου, καθώς έγινε ο πρώτος Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής στην μεγάλη κατηγορία! Με τις δραματικές πτώσεις των τελευταίων γύρων, ο Johann Zarco κατάφερε να τερματίσει πέμπτος, μπροστά από τον Alex Rins. Οι δύο εργοστασιακές Aprilia κατάφεραν να μπουν μέσα στην δεκάδα, με τον Aleix Espargaro 7ο και τον Maverick Viñales 8ο. Ο Luca Marini κρατήθηκε μέσα στην δεκάδα, παίρνοντας την ένατη θέση, ενώ ο αδερφός του, Valentino Rossi, αποχαιρέτησε τους Ιταλούς οπαδούς του, στο τελευταίο Grand Prix σε ιταλικό έδαφος της καριέρας του, παίρνοντας την δέκατη θέση.

Η στιγμή που κλείδωσε το πρωτάθλημα. Ο Francesco Bagnaia πέφτει από την πρώτη θέση.

 Ο Brad Binder παρά την εκκίνησή του από τα pits (και μια ποινή long lap που δέχτηκε γιατί παραβίασε τα όρια της πίστας) κατάφερε να πάρει την 11η θέση, μπροστά από τον δοκιμαστή αναβάτη της Ducati, Michele Pirro. O Andrea Dovizioso (που επίσης είχε ποινή long lap) πήρε την 13η θέση, ενώ ο Franco Morbidelli ξεκίνησε καλά τον αγώνα, βρισκόταν μέσα στην δεκάδα, όμως από την μέση του αγώνα και μετά άρχισε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό (το δεξί του γόνατο ακόμα αναρρώνει από την εγχείρηση) και μια ποινή long lap αποτελείωσε τον αγώνα του, τερματίζοντας στην 14η θέση. 15ος ήταν ο Takaaki Nakagami, ο οποίος είχε πτώση, αλλά ανέβηκε πάλι στην μοτοσυκλέτα και κατάφερε να πάρει έναν βαθμό.

O Marc Marquez συγχαίρει τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο Francesco Bagnaia συγχαίρει τον Fabio Quartararo (η φωτογραφία είναι θολή λόγω των δεκάδων καπνογόνων που έχουν ανάψει οι οπαδοί στο Misano).

 

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Δεν έχω παράπονο

« Προηγούμενο άρθρο

Η πορεία του Fabio Quartararo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα