• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Iker Lecuona μεταβαίνει στα Superbikes
Με την εργοστασιακή ομάδα της Honda
Νέα 26/10/2021 - 13:30

Ο αναβάτης της Tech3, Iker Lecuona θα μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes τον επόμενο χρόνο, εξασφαλίζοντας μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Honda.

Η μεταφορά του Lecuona στο WSBK ήταν από καιρό αναμενόμενη και ο ίδιος έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι ήξερε τι θα επιφύλασσε το μέλλον του για το 2022 – αλλά η επίσημη ανακοίνωση αργούσε περισσότερο από ότι περιμέναμε.

Ωστόσο, ο Lecuona είπε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Grand Prix της Emilia Romagna στο Misano ότι η συμφωνία του για το 2022 επρόκειτο να επισημοποιηθεί οριστικά την επόμενη εβδομάδα – και τώρα έχει πράγματι ανακοινωθεί.

Ο 21 χρόνων Lecuona θα έχει μαζί του έναν 24χρονο βετεράνο της Moto2, τον Xavi Vierge, σε μια εντελώς νέα, πλήρως ισπανική rookie σύνθεση για τη Honda.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής επέλεξε να κατεβάσει μια νέα σύνθεση αφού του χρόνου δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Alvaro Bautista, του πρώην αναβάτη των MotoGP που είχε ενταχθεί στην ομάδα της Honda το 2020 αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει τα αποτελέσματα που θα ήθελε με την CBR1000RR-R.

Η Honda, η οποία επέλεξε να μην κρατήσει τον ομόσταυλο του Bautista, Leon Haslam στην εργοστασιακή της ομάδα, πρόκειται να τερματίσει πέμπτη και τελευταία από τις πέντε εταιρίες των World Superbikes στη βαθμολογία των κατασκευαστών φέτος και είναι μόνη που δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2021 – αν και ο  Alvaro Bautista κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο για την Honda. Τόσο ο Lecuona όσο και o Vierge έχουν επιβεβαιωθεί μόνο για το 2022 μέχρι τώρα.

Ο Lecuona, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στα MotoGP στα τέλη του 2019 και είχε την πρώτη του πλήρη σεζόν πέρυσι, δεν θα αγωνίζεται στην Tech3 για την επόμενη σεζόν, με την KTM να αντικαταστήσει τόσο αυτόν όσο και τον Danilo Petrucci με τους διεκδικητές του τίτλου της Moto2, Remy Gardner και Raul Fernandez.

Ο Lecuona βρίσκεται αυτή την στιγμή σε μια τρομερή φόρμα στα τέλη της σεζόν όσον αφορά τον ρυθμό και υπήρχαν φήμες ότι θα πάει στην δορυφορική ομάδα της Yamaha για λίγο πριν ανακοινωθεί τελικά ότι αυτή θα πάει στον Darryn Binder της Moto3. Ο σημερινός ομόσταυλος του Lecuona στην Tech3, Petrucci, πρόκειται να παραμείνει στο στρατόπεδο της KTM καθώς ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Rally Dakar.

Επόμενο άρθρο »

5ος αγώνας Πρωταθλήματος Ταχύτητας και Supermoto

« Προηγούμενο άρθρο

Michelin - Ένας συναρπαστικός αγώνας στη στεγνή και βρεγμένη πίστα του Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα