• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα Multistrada V4 Pikes Peak - The sportiest Multistrada ever
Νέα Αγοράς 28/10/2021 - 23:00

Στο 3ο επεισόδιο της σειράς Ducati World Première 2022 ο κατασκευαστής από το Borgo Panigale αποκάλυψε τη νέα Multistrada V4 Pikes Peak.

Το όνομα προέρχεται από τη φημισμένη ανάβαση Pikes Peak στο Κολοράντο των ΗΠΑ και όπως οι προηγούμενες Multistrada Pikes Peak, τα τελευταία 10 χρόνια, αποτελεί τη σπόρ έκδοση της σειράς Multistrada V4.

 

 

Οι σημαντικότερες διαφορές της νέας έκδοσης Pikes Peak από τηn Multistrada V4 είναι το μονόμπρατσο ψαλίδι οι τροχοί 17 ιντσών, η νέα γεωμετρία του πλαισίου, ο αναβαθμισμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός, η νέα πιο σπορ θέση οδήγησης και ο νέος χρωματικός συνδυασμός που ακολουθεί τα χρώματα και σχέδια των αγωνιστικών MotoGP Ducati.

O V4 Granturismo κινητήρας της Pikes Peak αποδίδει 170 ίππους, την ίδια απόδοση με την στάνταρ Multistrada V4, αλλά το τελικό της Akrapovic από τιτάνιο και carbon και το έξτρα Race πρόγραμμα οδήγησης προσφέρουν ταχύτερη ανταπόκριση στο απότομο άνοιγμα του γκαζιού, πιο σταδιακή παρέμβαση του κόφτη στις στροφές του κινητήρα και βελτιωμένη λειτουργία του quickshifter που επιτρέπει πιο επιθετικά κατεβάσματα ταχυτήτων.

Το monocoque πλαίσιο της Multistrada V4 έχει ειδικά για την έκδοση Pikes Peak νέα γεωμετρία, γωνία στον λαιμό (κάστερ) 25.75º σε σχέση με τις 24.5º της στάνταρ έκδοσης, για να συμβαδίζει με τον μικρότερο εμπρός τροχό 17 ιντσών. Η νέα γεωμετρία σε συνδυασμό με τους νέους ελαφρύτερους, από σφυρήλατο αλουμίνιο, τροχούς 17 ιντσών της Marchesini που φοράνε σπορ ελαστικά και η μείωση του συνολικού βάρους κατά 4 κιλά κάνουν τη συμπεριφορά της Pikes Peak πιο σπορ και ουσιαστικά κατάλληλη για χρήση 100% στο δρόμο ή την πίστα.

Τα φρένα, διπλοί δίσκοι διαμέτρου 330 χιλ. με τις κορυφαίες δαγκάνες Stylema της Brembo, έχουν δεχθεί επίσης αναβάθμιση με νέα τακάκια σαν αυτό που φοράει η Super Bike Panigale V4.

Επίσης η έκδοση Pikes Peak έχει στον στάνταρ εξοπλισμό όλα τα κορυφαία στοιχεία της σειράς Multistrada V4 όπως η semi-active αναρτήσεις της Ohlins, τα εμπρός και πίσω ραντάρ έλεγχου απόστασης, το σύστημα Adaptive Cruise Control (ACC) και έγχρωμη οθόνη TFT 6.5- ιντσών.

Τέλος η Pikes Peak έχει τα μαρσπιέ τοποθετημένα πιο πίσω και πιο ψηλά, επίσης το τιμόνι είναι χαμηλότερο και μικρότερο, αλλαγές που προσφέρουν μια πιο σπορ, σε σχέση με την στάνταρ Multistrada V4 θέση οδήγησης.

Με όλα τα παραπάνω ο ισχυρισμός της Ducati ότι η νέα Pikes Peak είναι – the sportiest Multistrada yet - πρέπει να είναι αληθής.

H νέα Multistrada V4 Pikes Peak θα είναι διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2022

 

Επόμενο άρθρο »

Ανοίγουν οι παραγγελίες για την Aprilia Tuareg 660

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα χρώματα 2022 για τα scooters της Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα