• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Johann Zarco: Η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα είναι καλός στόχος
Νέα 04/11/2021 - 20:36

Ο Johann Zarco κατευθύνεται προς τον προτελευταίο γύρο των MotoGP της σεζόν στο Portimao με διαφορά 23 βαθμών από τον Joan Mir που βρίσκεται τρίτος στην βαθμολογία του παγκοσμίου πρωταθλήματος.


Αντί να έχει αμυντική νοοτροπία και να προστατεύσει τον τέταρτη θέση στην βαιμολογία από μια ομάδα αναβατών που βρίσκονται αρκετά κοντά πίσω του, ο Johann Zarco φτάνει στο Portimao με στόχο του να αρπάξει την τρίτη θέση από τον Joan Mir.

Αυτό θα απαιτούσε την εκμηδένιση μιας σημαντικής διαφοράς 23 βαθμών από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2020 σε διάστημα μόλις δύο αγώνων και 50 βαθμών συνολικά διαθέσιμων.

Εν τω μεταξύ, ακριβώς πίσω του, ο Jack Miller, ο Marc Marquez (απών αυτό το Σαββατοκύριακο) και ο Brad Binder βρίσκονται όλοι σε απόσταση 16 βαθμών από τον αναβάτη της Pramac Ducati.

“Τα πράγματα μπαίνουν σε σειρά”, ανέφερε ο Zarco. “Πιστεύω ότι αυτός ο στόχος για να πιάσω την τρίτη θέση είναι καλός. Βρισκόμουν σε καλή θέση μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα αλλά το έχασα”.

"Ευτυχώς, ανέβηκα μια θέση μετά τον Misano. Γιατί να μην σκεφτώ και την τρίτη (θέση); Αλλά αν θέλω να τα καταφέρω νομίζω ότι θα πρέπει να είμαι στο βάθρο αλλιώς θα γίνει περίπλοκο".

Ο Zarco ήταν στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά τους πρώτους αγώνες της σεζόν στο Qatar και παρέμεινε ο πλησιέστερος αντίπαλος του Fabio Quartararo από το Mugello μέχρι το GP της Αυστρίας, όταν ξεκίνησε ένα σερί πέντε αγώνων που τον είδε να κερδίζει βαθμούς σε μόλις δύο.

Αυτό περιελάμβανε το COTA, τον πρώτο του αγώνα μετά από εγχείρηση arm pump, αλλά σημείωσε το καλύτερο του αποτέλεσμα από το καλοκαιρινό διάλειμμα με την πέμπτη θέση στο Misano, το οποίο -σε συνδυασμό με την πτώση του Miller- οδήγησε τον Zarco πίσω στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

"Πρέπει να είμαι χαρούμενος γιατί αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη σεζόν που μπορώ να κάνω. Απλώς να μάθω από αυτά που έχασα μετά το καλοκαίρι: Έτσι είναι τα πράγματα”, είπε ο Zarco.

"Είμαι πολύ χαρούμενος από τον τελευταίο αγώνα στο Misano. Έχω αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Το Σαββατοκύριακο στη βροχή ήταν υπέροχο. Ήμουν χαρούμενος που είδα ότι μπορούσα να βελτιωθώ και μετά στο στεγνό, στον αγώνα δεν ήμουν εξαιρετικά γρήγορος αλλά αρκετά σταθερός για να τερματίσω και να πάρω αρκετούς βαθμούς.

“Οπότε απλά ένα καλό αποτέλεσμα, κάνοντας μερικές υπέροχες προσπεράσεις και έχοντας έναν καλύτερο αγώνα από τον προηγούμενο: αυτό είναι που φέρνει την ευτυχία στη μοτοσυκλέτα και την αυτοπεποίθηση”.

“Αυτή τη στιγμή είναι θετικό”, πρόσθεσε για τη σεζόν συνολικά. "Φαίνεται απογοητευτικό - κοιτάζοντας το πρωτάθλημα - γιατί έχασα (ευκαιρίες) και έχασα τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά το να έχω ακόμα την ευκαιρία να κατακτήσω την τρίτη δεν σημαίνει κακή σεζόν".

Πράγματι, εάν ο Zarco καταφέρει να τερματίσει φέτος μέσα στην πρώτη εξάδα, θα είναι η υψηλότερη κατάταξη στα MotoGP από αναβάτη της Pramac Ducati, ενώ μια θέση στην πρώτη πεντάδα θα ξεπεράσει τον δικό του υψηλότερο τερματισμό, όταν βρισκόταν στην Tech3 Yamaha το 2017 και το 2018.

Ο προηγούμενος γύρος του Portimao τον Απρίλιο είδε τον Zarco να ξεκινάει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης αλλά να πέφτει ενώ αγωνιζόταν για ένα βάθρο στον αγώνα.

Τόσο ο Zarco όσο και ο Mir δεν έχουν κερδίσει ακόμη έναν αγώνα αυτή τη σεζόν, με τον Zarco να κυνηγάει ακόμα την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία - ο Γάλλος τερμάτισε δεύτερος τέσσερις φορές μόνο αυτή τη σεζόν. Ο rookie ομόσταυλός του, Jorge Martin, πήρε την πρώτη νίκη του και της Pramac με την Ducati στα MotoGP στην Αυστρία.

Επόμενο άρθρο »

Acosta, Foggia, Gardner και Fernandez

« Προηγούμενο άρθρο

Κατέληξε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα