• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Super licence και Binder
Οι αναβάτες των MotoGP εκφράζουν τις απόψεις τους
Νέα 10/11/2021 - 21:46

Την Κυριακή στο Portimao ο Darryn Binder ήρθε στο προσκήνιο για άλλη μια φορά για τους λάθος λόγους. Ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης εμβόλισε τον Dennis Foggia και τον έβγαλε εκτός αγώνα, παραδίδοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα στον Pedro Acosta. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Binder προκαλεί ατύχημα και το γεγονός ότι του χρόνου θα αγωνίζεται στα MotoGP έχει ξεκινήσει να προκαλεί ανησυχίες. 

"Θέλω απλά να απολογηθώ",δήλωσε ο Darryn Binder. "Προσπαθούσα να προσπεράσω τον Garcia, φρέναρα και, ξαφνικά, είδα μπροστά μου τον Foggia. Δεν μπορούσα να πάω πουθενά. Ζητώ συγνώμη από αυτόν, από την ομάδα του και από τον Garcia για το συμβάν. Προφανώς ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα να συμβεί, ειδικά με τον Foggia να παλεύει για το πρωτάθλημα και σίγουρα δεν ήταν η πρόθεσή μου".

Ο Darryn Binder πήγε αμέσως μετά τον αγώνα στο γκαράζ της Leopard για να απολογηθεί, αλλά συνάντησε την θυμωμένη άρνηση της ομάδας. μέλη της οποίας τον έδιωξαν με φωνές.

"Δεν θέλαμε την παρουσία του Darryn Binder εκεί γιατί είναι προφανές ότι, αφού αποφάσισε την τύχη του Dennis Foggia στο πρωτάθλημα, θα έπρεπε να σκεφτεί ότι εκείνη η στιγμή δεν ήταν η κατάλληλη", ανέφερε μια δήλωση της ομάδας."Ο Darryn Binder πέταξε όλη την σκληρή δουλειά της ομάδας μας φέτος. Δεν ήταν απλά ένα περιστατικό αγώνα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Dennis Foggia ήταν εντάξει μετά την πτώση".

Ο ίδιος ο Foggia δήλωσε "πολύ λυπημένος" αλλά και "χαρούμενος γιατί ήμουν ο πιο γρήγορος στα τελευταία στάδια του πρωταθλήματος". Όσο για τον Binder, ο νεαρός Ιταλός ανέφερε τα εξής: "Είναι πολύ περίεργο γιατί αυτός ο αναβάτης θα βρίσκεται του χρόνου στα MotoGP, δεν καταλαβαίνω αλλά έτσι είναι".

Η σύγκρουση αυτή έγινε θέμα συζήτησης και στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα ανάμεσα στους αναβάτες των MotoGP.

Bagnaia: "Νομίζω ότι όπως στα πρωταθλήματα των αυτοκινήτων, χρειαζόμαστε μια super licence, όπου μόνο αν κάνεις κάτι καλό στο πρωτάθλημά σου μπορείς να προχωρήσεις στην επόμενη κατηγορία. Αυτό που είδαμε σήμερα είναι η κανονικότητα γιατί νομίζω ότι έχουμε δει πολλά τέτοιου είδους περιστατικά από αυτόν, Το ξέρω ότι δεν είναι σωστό να το λέω για κάποιον άλλον αναβάτη, αλλά του χρόνου αυτός ο αναβάτης θα είναι μαζί μας και τα MotoGP είναι πιο γρήγορα και ελπίζω να μην συμβεί αυτό".

Mir: "Δύσκολο να πω κάτι. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αναβάτης κάνει τέτοια μανούβρα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι τέτοιου είδους μανούβρες να τιμωρούνται. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να τιμωρούνται ,αλλά όχι για τον αγώνα, ίσως να τους απαγορεύεται η συμμετοχή σε έναν αγώνα ή κάτι τέτοιο ή και παραπάνω, γιατί αν δεν συμβεί αυτό τότε (τέτοια συμβάντα) θα ξαναγίνουν. Ευτυχώς σήμερα δεν συνέβη τίποτα στον Foggia και στον Garcia. Αλλά περιστατικά σαν αυτό μπορούν να συμβούν, ειδικά στην Moto3. Αυτά συμβαίνουν όταν είναι νέοι. Δεν ξέρω για την super licence γιατί κανονικά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο αλλά δεν είναι κακή ιδέα".

Miller: "Τί μπορώ να πω; Έκανα το ίδιο πράγμα με τον Binder".

Bagnaia: "Δεν κάνατε τα ίδια πράγματα".

Miller: "Ναι το ξέρω, αλλά λάθη μπορούν να συμβούν. Περισταστικά συμβαίνουν όπως νομίζω ότι ξέρετε. Μιλάτε για περιστατικά και τα σχετικά. Πόσες φορές εμείς (o Miller και ο Mir) έχουμε χτυπήσει ο ένας τον άλλον φέτος;

Mir: "Είχαμε επαφή αλλά όχι πτώση".

Miller: "Η επαφή είναι ένα πράγμα, καταλαβαίνω. Πρέπει να υπάρχει ένα περιθώριο σίγουρα. Συμφωνώ 100%. Nομίζω ότι η Moto3 και αυτό που συνέβη σήμερα δεν ήταν καλό για κανέναν. Σίγουρα όχι για τον Foggia γιατί έχασε, αλλά ούτε για τον Pedro γιατί ακυρώνει κάπως την εκπληκτική σεζόν που έχει κάνει μέχρι τώρα. Νομίζω ότι ένιωσε ότι είχε πολύ περιθώριο στο τέλος του αγώνα και αυτό του στέρησε την αίσθηση ότι παλεύει για το δικό του πρωτάθλημα. Ήταν περίεργο σήμερα. Αλλά αν αγχώνομαι ή ανησυχώ (για το ότι ο Binder ανεβαίνει στα ΜotoGP); Δεν νομίζω".

"Είναι τελείως διαφορετικά στα MotoGP. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να ανησυχούμε για αυτό γιατί σήμερα ο Daz (Binder) ίσως θέλει να τσεκάρει την όρασή του γιατί μπήκε πολύ ταχύτερα εκεί από ότι έπρεπε. Αλλά νομίζω ότι μπορώ να μιλήσω εκ μέρους όλων και να πω ότι όλοι κάνουμε λάθη. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει".

Joan Mir: "Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Jack. Μπορεί επίσης να είναι ένα περιστατικό αγώνa, κάτι που μπορεί να συμβεί φυσικά, αλλά υπάρχει και κάτι σχετικό και δεν φταίει για όλα ο Darryn, νομίζω".

"Η πίεση που έχει ο Darryn τώρα είναι απίστευτη γιατί πρέπει να δείξει γιατί θα πάει στα MotoGP του χρόνου. Σίγουρα, αυτή η πίεση είναι κάτι που δεν τον βοηθά να παίρνει σωστές αποφάσεις. Υπό πίεση, όλοι κάνουμε λάθη όπως αυτό. Σίγουρα , νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς μια κατάσταση όπως αυτή. Αλλά αν είσαι αναβάτης MotoGP ή αν αγωνίζεσαι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, υποτίθεται ότι πρέπει να κάνεις τα σωστά πράγματα την κατάλληλη στιγμή και αν θέλεις να πας στα MotoGP, πιθανότατα θα πρέπει επίσης να έχεις το επίπεδο και την ικανότητα κάνοντας τις σωστές επιλογές.

"Δεν θεωρείτε ότι όπως έδωσαν ποινή δύο αγώνων στον Oncu, θα έπρεπε επίσης (ο Binder) να είχε λάβει κάποια ποινή για να τον κάνει να καταλάβει; Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό."

Bagnaia: "Δεν ξέρω. Είμαι τυχερός που δεν είμαι οι αγωνοδίκης της FIM για να αποφασίζω τέτοιου είδους πράγματα".

Mir: "Σε μια κανονική κατάσταση, αυτή η ενέργεια δεν αξίζει απαγόρευση δύο αγώνων γιατί αυτό που συνέβη σήμερα είναι ένα λάθος που μπορεί να κάνει ένας αναβάτης. Δεν νομίζω ότι ο Darryn το αξίζει αυτό. Επίσης, επειδή ήταν αποφασιστική στιγμή για το πρωτάθλημα, το κάνουμε λίγο μεγαλύτερο από αυτό που συνέβη που ήταν ένα λάθος. Σίγουρα, αν μιλάμε για ασφάλεια, ο Darryn θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τους άλλους αναβάτες ώστε να μην ξανασυμβεί. Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να τιμωρηθεί γιατί αν μιλάμε για πιο αυστηρή ασφάλεια, είναι το πρώτο βήμα για να γίνει η αλλαγή, νομίζω".

Miller: "Πιστεύω ότι μπορούν πολλοί περισσότεροι από έναν αναβάτη Moto3 να κάνουν αυτό το λάθος. Νομίζω ότι όλοι μπορούν να κάνουν αυτό το λάθος. Ναι, ο Darryn είναι λίγο άγριος ή οτιδήποτε άλλο, αλλά όπως είπε ο Joan, και μπορώ να το πω από πρώτο χέρι , η πίεση του να πας απευθείας από την Moto3 στα MotoGP και πόσο σε φορτώνει και για να είμαι ειλικρινής, απλώς ψηλαφίζει την επιφάνεια του τι πρόκειται να ακολουθήσει όταν πρόκειται να αναλάβει αυτή την πρόκληση. Μπορώ να του το πω από πρώτο χέρι. Αλλά είδαμε τον GOAT (Greatest Of All Time), Valentino Rossi, να κάνει το ίδιο λάθος μετά από εννέα παγκόσμιους τίτλους. Έτσι, όλοι μπορούν να το κάνουν. Αυτό είναι αγώνας. Συμβαίνουν ατυχήματα. Πρέπει να το καταλάβετε. Όπως είπε ο Joan, όλοι τον κατηγορούν γιατί κρίθηκε το πρωτάθλημα, αλλά αυτό συμβαίνει κάθε εβδομάδα με την Moto3".

"Κάτι πρέπει να γίνει. Ναι,  τον Öncu, τον έστειλαν σπίτι για δύο εβδομάδες, για δύο αγώνες, αλλά δεν συμφωνώ με αυτό  επειδή δεν νομίζω ότι ήταν ο κύριος φταίχτης. Νομίζω ότι μερικοί από αυτούς έπρεπε να σταλούν σπίτι τους, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.Αν κοιτάξετε τις ιστορίες του Masia και του Migno και άλλα παρόμοια στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, θα καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτήν την κατηγορία".

"Δεν νομίζω ότι ο κανόνας της ηλικίας (η αύξηση από τα 16 στα 18 το 2023) θα αλλάξει κάτι γιατί πολλοί που κάνουν αυτά τα λάθη είναι πολύ πάνω από τα 18. Είναι θέμα κοινής λογικής και πόσο πολύ σέβεσαι το άτομο με το οποίο βρίσκεσαι στην πίστα".

"Νομίζω ότι ο Joan και εγώ έχουμε καλή σχέση. Σε τελική ανάλυση δεν με έχει ρίξει ποτέ. Έχουμε ακουμπήσει, έχουμε πει τα λόγια μας, αλλά στο τέλος μπορώ να κάτσω εδώ και να είμαι φιλικός μαζί του και να είμαι εγκάρδιος. Στο τέλος της ημέρας, είναι αγώνας"

"Καταλαβαίνω την πλευρά του του γιατί έχω χτυπήσει πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου. Επομένως, δεν πρόκειται να κάτσω εκεί και να τον κατηγορήσω επειδή έχω κάνει και εγώ λάθη. Όλοι έχουμε κάνει λάθη. Συμβαίνουν λάθη. Έτσι είναι η ζωη".

Και άλλοι αναβάτες των MotoGP εκτός της συνέντευξης τύπου είπαν την γνώμη τους για το περισταστικό.

Quartararo: "Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν δύο αναβάτες αγωνίζονται για το πρωτάθλημα, πάντα αφήνεις λίγο περιθώριο. Δεν υπήρχε περιθώριο εκεί. Αλλά είναι κρίμα που τελείωσε έτσι ειδικά στον τελευταίο γύρο. Αλλά ναι, δεν έχω πραγματικά ξεκάθαρη γνώμη για αυτό. Κρίμα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Για μένα, περισσότερο από τη super licence, ο Deniz Öncü είχε τιμωρία σε δύο αγώνες για αυτό που συνέβη στο Austin. Εντάξει, ήταν ένα πραγματικά τρομακτικό ατύχημα, αλλά είναι επίσης κάτι παρόμοιο. Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με την Moto3."

Rossi: «Αυτό που συνέβη στον αγώνα νομίζω ότι δεν είναι δίκαιο για τη Foggia, γιατί είναι σκληρό να τελειώσει το πρωτάθλημα έτσι. Δεν ξέρω για τη super licence, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν μερικοί αναβάτες όπως για παράδειγμα ο Binder που είναι πάντα πολύ, πολύ, πολύ επιθετικοί και μερικές φορές κάνουν κάποια λάθη όπως αυτό και δεν είναι δίκαιο για τους άλλους. Για μένα έχει περισσότερο να κάνει με τον κάθε αναβάτη παρά με μια super licence. Για την super licence δεν ξέρω ειλικρινά".


Morbidelli: "Ένα ατυχές περιστατικό για τον Foggia. Δεν του άξιζε αυτό σίγουρα, του άξιζε να παλέψει για το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος του αγώνα. Αλλά η Moto3 είναι μια τρελή κατηγορία, υπάρχουν μερικοί αναβάτες πιο τρελοί από άλλους, και μερικές φορές συμβαίνουν αυτά τα ανόητα πράγματα. Εννοώ, τελευταίος γύρος, κανονική τρέλα Moto3. Κάτι που δεν είναι φυσιολογικό, αλλά φυσιολογικό για την Moto3. Μια super licence μπορεί να είναι καλή, για να ανεβείτε στο MotoGP θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον κάποιου είδους αποτελέσματα. Αυτή είναι σίγουρα μια καλή σκέψη και μια καλή άποψη με την οποία συμφωνώ. Γιατί όχι?".

"Αλλά μερικές φορές, μερικοί αναβάτες που δεν είναι στην κορυφή, μπορούν να φτάσουν στο MotoGP και να τα πάνε καλά. Πρέπει να δούμε τον Fabio για παράδειγμα. Δεν ήταν τέλειος μέσα στην Moto3 και στην Moto2, και μετά ανέβηκε στο MotoGP και τα πήγε πολύ καλά. Οπότε δεν θα έλεγα σίγουρα ότι ο Darryn θα ήταν ο ίδιος αναβάτης που είναι τώρα στην Moto3 όταν φτάσει στα MotoGP. Δεν θα το έλεγα με σιγουριά".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Ειδική επίδειξη με τις μοτοσυκλέτες των τίτλων!

« Προηγούμενο άρθρο

Η «τελευταία στροφή» του MotoGP ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα