• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιβεβαιώθηκε ο Petrucci για το Rally Dakar
Για το 2022
Νέα 10/11/2021 - 15:41

O Danilo Petrucci, ο οποίος έχει πετύχει δέκα τερματισμούς στο βάθρο και δύο νίκες στην δεκαετή καριέρα του στα MotoGP, θα πετύχει ένα όνειρο ζωής με την μεταφορά του στο Rally Dakar μετά το τέλος της φετινής σεζόν την Κυριακή στη Valencia. O Petrucci είναι ένας έμπειρος οδηγός στο χώμα, στο enduro και στο motocross, αλλά ξέρει ότι η πειθαρχία και οι απαιτήσεις του Rally θα είναι μια μεγάλη πρόκληση. 

Έχοντας δίπλα του μερικούς από τους καλύτερους αναβάτες του σπορ και την ομάδα της ΚΤΜ που αποτελείται από παλιούς πρωταθλητές (Mathias Walkner νικητής Dakar το 3018, Toby Price 2 φορές νικητής Dakar και ο περσινός πρωταθλητής Kevin Benavides) o Danilo Petrucci θα έχει αρκετή βοήθεια στην μετάβασή του από την πίστα στο χώμα. 

Ο 31χρονος Ιταλός πήρε ήδη μια πρώτη γεύση από τις συνθήκες στην έρημο πάνω στην ΚΤΜ 450 Rally σε πρόσφατη προπόνηση υπό την καθοδήγηση του Rally Sport Manager της ΚΤΜ, Jordi Viladoms, πρώην αγωνιζόμενου. 

Με το τέλος της σεζόν στα MotoGP, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Valencia, η προσοχή του Danilo θα στραφεί πλήρως στην προπόνηση των οδηγικών και πλοηγικών του ικανοτήτων πριν την πρώτη του προσπάθεια στο 14ημερο Rally Dakar των 8,000 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου. 

Το Dakar του 2022 θα λάβει χώρα στην Σαουδική Αραβία γαι τρίτη συνεχόμενη χρονιά και θα επιτρέψει στον Petrucci να αποκτήσει μια πρώτη εικόνα, με το βλέμμα στραμμένο σε ένα μέλλον στο άθλημα. 

"Για εμένα είναι πραγματικά ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να αγωνιστώ στο Dakar", ήταν τα λόγια του Petrucci. "Είναι κάτι που ήθελα να κάνω από όταν ήμουν παιδί και έβλεπα βιντεοκασσέτες με τα Dakar της δεκαετίας του '80 και του '90. Τώρα, χάρη στην ΚΤΜ, αυτό το όνειρο πραγματοποιείται. Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω την ΚΤΜ για αυτήν την ευκαιρία - νομίζω ότι θα είμαι ο μόνος αναβάτης που θα έχει αγωνιστεί σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο από ένα μήνα στα MotoGP και στο Dakar - οπότε έρχομαι με μεγάλη περηφάνια. Ο βασικόςου στόχος είναι απλά να τερματίσω τον αγώνα και να το διασκεδάσω. Το πρώτο βήμα ήταν να έχω μια εκπαίδευση με τον Jordi, ο οποίος αγωνίστηκε αρκετές φορές στο παρελθόν και τερμάτισε στο βάθρο, οπότε είναι εκπληκτικός στο να με βοηθήσει να μάθω αυτή την ειδική τέχνη. Είχα ήδη την πρώτη μου εμπειρία, οδηγώντας την ΚΤΜ 450 Rally πρόσφατα στους αμμόλοφους του Dubai, όπου βρέθηκα με τους πρωταθλητές Dakar της ΚΤΜ και μπόρεσα να μάθω τόσα πολλά από αυτούς. Ήταν τέλειο να τους βλέπω να οδηγούν και ήταν πολύ καλοί και βοηθητικοί προς εμένα. Ελπίζω η προπόνηση για τον επόμενο μήνα να είναι αρκετή. Σίγουρα θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά είμαι ενθουσιασμένος ".

"Το ταλέντο του Danilo και ο χαρακτήρας του σημαίνουν ότι είναι από τους ελάχιστους αναβάτες που πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει την μετάβαση από την άσφαλτο στους αμμόλοφους", ανέφερε ο Pit Beirer. " Είναι μια τέλεια ιστορία για έναν τέλειο άνθρωπο. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για τον επαγγελματισμό του και τις προσπάθειές του ως μέλος της Tech3 στο πρότζεκτ μας στα MotoGP και τώρα είναι η ώρα για έναν νέο 'κόσμο'".

 

Επόμενο άρθρο »

Η PSIHOGIOS TIRES RACING TEAM στο ΠΠΤ

« Προηγούμενο άρθρο

H Michelin επιστρέφει στη δύσκολη πίστα Ricardo Tormo.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα