• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ειδική επίδειξη με τις μοτοσυκλέτες των τίτλων!
Rossi: Ζήτησα από τον Puig την NSR500!
Νέα 11/11/2021 - 21:23

Μια ειδική επίδειξη περίμενε τον Valentino Rossi καθώς έφτασε για την έναρξη του τελευταίου του Σαββατοκύριακου ως αναβάτης των MotoGP στην Valencia σήμερα.

Μια ανακατασκευασμένη μοτοσυκλέτα από κάθε μία από τις εννέα σεζόν που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ένας εκπρόσωπος από κάθε ένα από τα αντίστοιχα εργοστάσια - Lin Jarvis για Yamaha (2004, 2005, 2008, 2009), Alberto Puig για Honda (2001, 2002, 2003) και Massimo Rivola για Aprilia (1996, 1998) - περίμεναν τον θρύλο των αγώνων μοτοσυκλέτας ως μια υπενθύμιση των κατορθωμάτων του. 

"Ο τελευταίος αγώνας,  θέλω να το κάνω να είναι φυσιολογικό, αλλά δεν είναι δυνατόν!", ήταν τα λόγια του Rossi. "Είναι μεγάλη συγκίνηση να βλέπω όλες τις μοτοσυκλέτες μαζί και όλους τους αναβάτες από το MotoGP εδώ είναι υπέροχο συναίσθημα".

"Έχω τις μοτοσυκλέτες στο σπίτι, εκτός από τις Honda. Έχω όλες τις Aprilia και όλες τις Yamaha. ΟΙ Yamaha είναι μέσα στο σπίτι μου, το μοντέλο του 2004 είναι στην κρεβατοκάμαρά μου, οπότε κάθε πρωί όταν ξυπνάω την βλέπω!".

"Αλλά το να τις έχω όλες μαζί μαζεμένες είναι ένα τρομερό συναίσθημα και έχει περάσει πολύς καιρός από την πρώτη, ήταν  πολύ καιρό πριν, ειδικά αν σκεφτείς ότι μετά την τελευταία (το 2009) έχουμε άλλα 10 χρόνια! Είναι μια μεγάλη διαδρομή και μεγάλη συγκίνηση".

Ο Rossi εθεάθη να μιλά στον Puig για το δίχρονο NSR 500cc καθώς πόζαραν για φωτογραφίες, αποκαλύπτοντας αργότερα ότι ρωτούσε αν η Honda θα του επέτρεπε να κρατήσει τη μοτοσυκλέτα που λέει ότι του είχε υποσχεθεί αλλά δεν του παραδόθηκε ποτέ.

"Μίλησα με τον Alberto ​​και ζήτησα τουλάχιστον το 500, επίσης επειδή αυτό το 500 είναι το δικό μου 500, είναι η μοτοσυκλέτα που έπρεπε να μου δώσει η Honda", είπε ο Rossi. «Ήμουν έτοιμος να το πάρω, είχα ήδη το μέρος στο σπίτι, αλλά μετά για κάποιο λόγο η μοτοσυκλέτα δεν έφτασε ποτέ".

"Θα χαρώ αν η Honda αλλάξει γνώμη και μου την δώσει. Σίγουρα, η μοτοσυκλέτα θα είναι καλά περιποιημένη, σε καλή θερμοκρασία και θα έχει μια καλή θέση στο σπίτι μου!"

Ο Rossi κέρδισε τον τελευταίο παγκόσμιο τίτλο στα 500cc για τη Honda το 2001, στη συνέχεια τους πρώτους τίτλους της νέας τετράχρονης εποχής των MotoGP το 2002 και το 2003, πριν εντυπωσιάσει τους πάντες στο άθλημα μεταβαίνοντας στο εργοστάσιο της Yamaha που εκείνη την περίοδο δεν βρισκόταν στην κορυφή, όπου κέρδισε τον τίτλο στην πρώτη του προσπάθεια. .

Ενώ ο Jarvis έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο πέρασμα του Rossi στη Yamaha το 2004 και έχει επιβλέψει όλες τις σεζόν του στην M1, ο Puig και ο Rivola έφτασαν στο HRC και την Aprilia αντίστοιχα πολύ μετά την εποχή που ο Rossi οδηγούσε για αυτά τα εργοστάσια.

Επόμενο άρθρο »

Οι αναβάτες των MotoGP αποδίδουν φόρο τιμής στον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Super licence και Binder

Χορηγοί