• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι αναβάτες των MotoGP αποδίδουν φόρο τιμής στον Rossi
"Είναι είδωλο"
Νέα 11/11/2021 - 22:11

O Valentino Rossi ήθελε μια φωτογραφία όλων των αναβατών των MotoGP μαζί του στην τελευταία του συνέντευξη τύπου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ούτε ένας από αυτούς που να μην έχει κάποια ανάμνηση από τον γιατρό, με τους περισσότερους να τον βλέπουν στην τηλεόραση ήδη από την παιδική τους ηλικία. Οι αναβάτες είπαν λίγα λόγια για έναν από τους μεγαλύτερους αναβάτες όλων των εποχών.

Πρώτος ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Fabio Quartararo. "Νομίζω ότι ο Valentino θα λείψει και από αυτούς που έλεγαν ότι θα πρέπει να αποσυρθεί λόγω των αποτελεσμάτων του", ανέφερε ο Γάλλος. "Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα γιατί ένας θρύλος αυτού του αθλήματος σταματά. Ήταν μια έμπνευση για εμένα από όταν ήμουν μικρός, είναι το είδωλό μου".

Ο Francesco Bagnaia έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Rossi, καθώς είναι ένας από τους μαθητές του στην ακαδημία. "Είμαι τυχερός που μπόρεσα να αγωνιστώ μαζί του και ακόμα περισσότερο που ήμουν κομμάτι της ζωής του", ήταν τα λόγια του Pecco. "Περάσαμε πολλές μέρες μαζί, προπονηθήκαμε μαζί και πρέπει να τον ευχαριστήσω για όλη την δουλειά που έχει κάνει μαζί μας. Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα, είναι φυσιολογικό αργά ή γρήγορα η ώρα που θα σταματήσεις να έρχεται, αλλά κανείς δεν θα ξεχάσει τι έχει κάνει".

Για τον Mir ήταν επίσης ένα είδωλο. "Μεγάλωσα βλέποντάς τον να κερδίζει, βλέποντας τον τρόπο που πανηγύριζε, ήταν το είδωλό μου. Ήταν μεγάλη μου χαρά που αγωνίστηκα μαζί του και κέρδισα ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με αυτόν στην πίστα. Τώρα του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον".

"Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα αγωνιζόμουν με τον Valentino όταν ήμουν παιδί", ανέφερε ο Jack Miller. "Ούτε να βρίσκομαι στο βάθρο μαζί του στο Austin. Έκανε πολλά σε αυτό το σπορ και έστρωσε το δρόμο για τις επόμενες γενιές".

O πρώτος από όλους αυτούς που συνάντησαν τον Valentino ήταν ο Danilo Petrucci. "Ο πατέρας μου ήταν οδηγός φορτηγού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ο Valentino είχε έρθει να πάρει το πρώτο του τροχόσπιτο (των αγώνων) από το σπίτι μας. Mια ακόμα πολύ ωραία ανάμνηση ήταν στον αγώνα του Assen το 2017, όπου πέτυχε την τελευταία του νίκη και όπου παλέψαμε μαζί".

Το σχόλιο του Alex Marquez ήταν κάπως διαφορετικό. "Δεν έχω πάντα καλές αναμνήσεις με τον Valentino", είπε με ειλικρίνια ο Ισπανός. "Τον θυμάμαι όταν έβλεπα τις μάχες του με τους Lorenzo και Pedrosa - αν και υποστήριζα τον Dani. Σε κάθε περίπτωση ήταν τιμή μου να μοιραστώ την πίστα με έναν τέτοιο θρύλο και πρέπει απλά να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα έχει κάνει".

Οι αναβάτες ερωτήθηκαν επίσης για μια φήμη που κυκλοφορεί ότι την Κυριακή θα αφήσουν τον Rossi να τους προσπεράσει ώστε να κατακτήσει το 200ο του βάθρο. 

"Αν ήταν στο χέρι μου θα το έκανα, αλλά δεν νομίζω ότι θα του άρεσε να το κατακτήσει με αυτόν τον τρόπο", δήλωσε ο Quartararo. 

"Στο τέλος της ημέρας ένα βάθρο είναι πάντα ένα βάθρο", χαμογέλασε ο Bagnaia. "Moυ φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνει, αλλά θα ήταν τέλειο να γίνει ο γύρος μετά τον αγώνα με όλους εμάς πίσω του". 

Μια ιδέα που άρεσε και στον Mir. "Θα προσπαθήσω να είμαι κοντά του στον τελευταίο γύρο. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέρεις, ίσως μας εκπλήξει την Κυριακή και παλέψει μαζί μας".

Ο Miller απάντησε με τον κλασσικό του τρόπο. "Εξαρτάται από το πόσο θα με πληρώσεις, είμαι επιχειρηματίας! Σοβαρά όμως δεν νομίζω ότι θα του άρεσε".

Ο Petrucci συμφωνεί. "Ο Vale θα θέλει να αγωνιστεί όπως πάντα, το να τον δούμε να ανεβαίνει στο βάθρο πάλι θα ήταν τέλειο, αλλά μόνο αν γίνει με τον σωστό τρόπο".

Επόμενο άρθρο »

Έφυγε ο Gianfranco Castiglioni!

« Προηγούμενο άρθρο

Ειδική επίδειξη με τις μοτοσυκλέτες των τίτλων!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα