• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Martin: Αύριο η μάχη θα είναι δύσκολη
Στόχος να είμαι ο rookie της χρονιάς
Νέα 13/11/2021 - 20:21

O Jorge Martin έθεσε σήμερα τέλος σε ένα σερί 5 pole position του Francesco Bagnaia χάρη σε έναν απίστευτο τελευταίο γύρο στις ΚΑΤ2 στην Valencia. 

O Bagnaia φαινόταν το μεγάλο φαβορί για την pole μετά το 1:30.000 που πέτυχε, 4 δέκατα μακριά από τον Jack Miller, όμως ο Martin κατάφερε να κατεβάσει και άλλο αυτό τον χρόνο, κατά 0,064 και να πάρει την pole position, με τους Bagnaia και Miller, που συμπληρώνουν την πρώτη σειρά της εκκίνησης, να πέφτουν. 

Ενώ όμως το σερί του Bagnaia έφτασε στο τέλος του, ο Martin συνέχισε το σερί για την Ducati ανεβάζοντας τις pole στις 6 - με τον Pol Espargaro να είναι ο τελευταίος αναβάτης που πήρε pole position εκτός Ducati στο Silverstone.

Παρόλο που ο Miller και ο Bagnaia έδειχναν να έχουν καλύτερο ρυθμό πριν τις ΚΑΤ, ο Martin παραδέχτηκε ότι ήταν αισιόδοξος ότι θα πετύχει ένα τέτοι αποτέλεσμα γιατί βελτίωσε τα αδύναμά του σημεία πρις τις ΚΑΤ.

"Ήξερα ότι μπορώ να πετύχω αυτή την pole", δήλωσε ο Ισπανός. "Πριν τις ΚΑΤ ήμουν πολύ αισιόδοξος. Ο στόχος ήταν σίγουρα η πρώτη σειρά γιατί, στο τέλος της ημέρας, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι μπροστά εδώ. Είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις. Ο πρώτος γύρος ήταν καλός αλλά έκανα μερικά λάθη και ήξερα ότι μπορούσα να βελτιωθώ".

"Ακόμα και αν το δεύτερο ελαστικό ήταν τέλειο, ένιωθα πολύ σπινιάρισμα από την αρχή. Αλλά βελτίωσα όλα τα αδύναμα σημεία και ήμουν πλήρως συγκεντρωμένος. Υπάρχει σίγουρα λίγο ακόμα περιθώριο γιατί ήταν στο όριο. Ο ρυθμός αγώνα δεν είναι κακός, αλλά είναι κρίμα που χρησιμοποιήσαμε το σκληρό μπροστινό ελαστικό στις ΕΔ4 γιατί δεν νομίζω να είναι το κατάλληλο για τον αγώνα. Ελπίζω το μεσαίο να δουλέψει καλά προς το τέλος του αγώνα και νομίζω ότι μπορούμε να παλέψουμε για το βάθρο".

Όσο για το ποιός θα τον ζορίσει παραπάνω στον αγώνα, ο Martin πιστεύει ότι θα είναι οι Miller, Bagnaia και ο ομόσταυλός του, Johann Zarco, χωρίς να αποκλείει τις Suzuki των Joan Mir και Alex Rins. Είτε ο Martin πάρει την δεύτερη νίκη του αύριο, είτε ανέβει στο βάθρο, είτε τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, ο νεαρός Ισπανός υπολογίζει να τερματίσει μπροστά από τον Enea Bastianini -που θα ξεκινήσει αύριο από την 18η θέση- στο κυνήγι του τίτλου του rookie της χρονιάς, το οποίο είναι ο βασικός του στόχος για αύριο.

"Αυτοί οι δύο τύπου εδώ (Miller και Bagnaia) είναι ο ισχυρότερος ανταγωνισμός", ανέφερε ο Martin. "Αλλά αύριο το πι οσημαντικό είναι να κερδίσουμε τον τίτλο του rookie της χρονιάς. Πρέπει να τερματίσουμε και πρέπει να τερματίσουμε μπροστά από τον Enea. Νομίζω ότι αν το καταφέρουμε θα είμαστε μπροστά. Είμαστε αρκετά δυνατοί για το βάθρο. Σίγουρα οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati θα είναι δυνατοί, όπως και οι αναβάτες της Suzuki, Rins και Mir - ίσως και ο Zarco. Αλλά νιώθω ότι είμαι έτοιμος για αυτή την μάχη".

Επόμενο άρθρο »

O Rossi γίνεται... τοιχογραφία!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: Moto2 ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα