• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Bagnaia οδηγεί το πρώτο 1-2-3 για την Ducati
O Rossi 10ος στον τελευταίο του αγώνα
Νέα 14/11/2021 - 16:28

Η σεζόν του 2021 ολοκληρώθηκε με τον αγώνα των MotoGP στην Valencia. Ήταν ο τελευταίος αγώνας στα MotoGP για τον Valentino Rossi μετά από 25 χρόνια καριέρας, για τον Danilo Petrucci μετά από 10 χρόνια στα MotoGP και για τον Iker Lecuona, που από του χρόνου θα αγωνίζεται με την Honda στα Superbikes.

Ο κάτοχος της pole position, Jorge Martin, έστριψε πρώτος, με τους Jack Miller, Joan Mir και Francesco Bagnaia να τον ακολουθούν. Στον δεύτερο γύρο, ο Miller κατάφερε να περάσει για λίγο πρώτος, αλλά ο Martin τον πέρασε πάλι, ενώ στην τέταρτη στροφή και ο Mir βρήκε τρόπο να περάσει τον Αυστραλό, ο οποίος φαινόταν να χάνει τον ρυθμό του, καθώς στον επόμενο γύρο, στις στροφές 1 και 2 οι Bagnaia και Alex Rins τον πέρασαν διαδοχικά. Το συγκεκριμένο δίδυμο είχε πάρει φωτιά και πέρασαν σύντομα και τον Mir για να πάρουν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Καταστροφικός ήταν ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς για τον Takaaki Nakagami καθώς έπεσε στον πέμπτο γύρο, στην έκτη στροφή. Μπροστά, ο Rins δοκίμασε να περάσει  τον Bagnaia αλλά ο Ιταλός απάντησε γρήγορα κρατώντας την δεύτερη θέση. Ο Rins δυστυχώς έχασε το μπροστινό στην έκτη στροφή του 11ου γύρου και έπεσε εγκαταλείποντας τον αγώνα ενώ βρισκόταν τρίτος. 

Πιο πίσω, ο Valentino Rossi, που είχε ξεκινήσει 10ος, είχε προσπεραστεί από τον Enea Bastianini, αλλά η πτώση του Rins τον επανέφερε στην δέκατη θέση. Στον 15ο γύρο, ο Bagnaia πέρασε στην 14η στροφή τον Martin για να βρεθεί στην κορυφή του αγώνα, θέση που διατήρησε μέχρι το τέλος, παίρνοντας την τέταρτη νίκη του φέτος. Ο Jorge Martin κρατήθηκε στην δεύτερη θέση, παρά την πίεση του Miller, που είχε ανέβει στα τελευταία στάδια του αγώνα και κατάφερε να συνοδεύεσει τον τίτλο του rookie της χρονιάς με ένα βάθρο. Ο Miller τερμάτισε τρίτος κάνοντας για πρώτη φορά στα MotoGP το 1-2-3 για την Ducati.

Ο Joan Mir πήρε την τέταρτη θέση, 4 δευτερόλεπετα πίσω από τους αναβάτες του βάθρου, με τον Fabio Quartararo ακριβώς πίσω του να συμπληρώνει την πεντάδα. Ο Johann Zarco είχε μια κακή εκκίνηση, έπεσε μέχρι την ένατη θέση και τελικά κατάφερε να τερματίσει έκτος, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Brad Binder, που στα τελευταία στάδια του αγώνα ήταν, όπως συνήθως, ταχύτατος. O Enea Bastianini δεν κατάφερε να γίνει ο rookie της χρονιάς, αλλά πέτυχε ακόμα έναν τερματισμό μέσα στην δεκάδα παίρνοντας την 8η θέση, μπροστά από τον Aleix Espargaro. Την δεκάδα έκλεισε στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του ο Valentino Rossi, με πολλούς αναβάτες να σταματούν μετά τον αγώνα για να τον συγχαρούν μαζί με ένα πλήθος κόσμου.

O Franco Morbidelli πέρασε σχεδόν όλο τον αγώνα πίσω από τον γιατρό και τερμάτισε 11ος, μπροστά από τον άλλον αναβάτη της Petronas, Andrea Dovizioso. O Alex Marquez, που μετά την πτώση του Nakagami απέμεινε ο μόνος αναβάτης της Honda στον αγώνα, πήρε την 13η θέση, μπροστά από τους Miguel Oliveira και Iker Lecuona. O Danilo Petrucci στον τελευταίο του αγώνα στα MotoGP βγήκε 18ος.

 

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Το πιο σημαντικό ήταν να τον τιμήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Remy Gardner είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα