• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Valentino Rossi θρύλος των MotoGP
Στο MotoGP Hall of Fame
Νέα 15/11/2021 - 10:44

Όντας ήδη θρύλος στην συνείδηση των οπαδών, ο Valentino Rossi εισήχθη στο MotoGP Hall of Fame και έγινε και επίσημα ένας θρύλος των MotoGP. Ήταν μια έκπληξη για τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην τελετή απονομής της FIM, προσθέτοντας άλλη μια στιγμή γιορτής σε μια ήδη γεμάτη μέρα.

Ο συγκινητικός γύρος μετά τον αγώνα και η υποδοχή του "γιατρού" στα pits ήταν μόνο η αρχή της Κυριακής και αυτά ήρθαν μετά από ένα Σαββατοκύριακο που ήταν ήδη βαμμένο κίτρινο, προς τιμήν του #46. Ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta παρέδωσε στον Rossi το βραβείο του θρύλου των MotoGP επί σκηνής, τιμώντας 26 σεζόν ιστορίας και ρεκόρ. Εννέα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 115 νίκες και 235 βάθρα σε όλες τις κατηγορίες είναι μερικά τρομερά στατιστικά, αλλά το να είσαι θρύλος έχει  να κάνει με περισσότερα.

Ο Ιταλός αναβάτης μπαίνει σε μια λίστα σπουδαίων αναβατών που έχουν γίνει θρύλοι των MotoGP, όπως οι Giacomo Agostini, Mich Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington, Dani Pedrosa, Stefan Dörflinger, Jorge "Aspar" Martinez και Nicky Hayden.

"Πάντα σκεφτόμουν αυτή την μέρα ως εφιάλτη, γιατί είναι το τέλος μιας μεγάλης καριέρας και σκεφτόμουν ότι θα είναι στην Valencia, αλλά τελικά το διασκέδασα πολύ, οπότε θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, όλους όσους έχουν δουλέψει μαζί μου, όλο το paddock, τους άλλους αναβάτες...Ήταν μια αξέχαστη μέρα και την απόλαυσα. Ήταν μια μεγάλη καριέρα και πάντα υπήρχε πίεση", ανέφερε ο Valentino Rossi.

"To μόνο που μπορώ να πω στον Vale είναι ευχαριστώ πάρα πολύ", δήλωσε ο Carmelo Ezpeleta. "Ήταν τρομερό από την Μαλαισία το 1997, είδαμε έναν αναβάτη να κάνει τρομερούς αγωνες, αλλά και να είναι ξεχωριστός για πολλούς λόγους. Ξεκινήσαμε να μιλάμε μαζί του τότε και από τότε, ό,τι κάναμε μαζί, με όποιον δουλεύει στα MotoGP, ήταν απίστευτο".

"Πρώτα από όλα ο Valentino είναι ένας απίστευτος οδηγός. Ακόμα και χθες, στα 42 του, ήταν δέκατα μακριά από τον Fabio. Επίσης η προσωπικότητά του, η κατάσταση που μας βοήθησε να φτιάξουμε, η επιτροπή ασφαλείας, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Grazie Valentino!".

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ήταν ένας υπέροχος τελευταίος αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Το πιο σημαντικό ήταν να τον τιμήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο

Χορηγοί