• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nέες BMW K 1600 GT, K 1600 GTL, K 1600 B και K 1600 Grand America
Παρουσίαση μοντέλων 2022
Τεστ-Μοντέλα 17/11/2021 - 15:59

Τα νέα μοντέλα K 1600: Εξακύλινδρη γοητεία για μία δυναμική και πολυτελή εμπειρία οδήγησης μοτοσυκλετών touring και cruising.

Οι εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες ήταν ανέκαθεν ανάμεσα στα καλύτερα κινητήρια σύνολα που έχει να επιδείξει η BMW. Από το 2010, η BMW Motorrad προσφέρει συναρπαστικούς, υψηλών επιδόσεων εξακύλινδρους, κορυφαίους κινητήρες για την οικογένεια K 1600. Και μπορεί η K  1600 GT να αντιπροσωπεύει την επιτομή της ευελιξίας και της δυναμικής εξακύλινδρης σχεδίασης, αλλά η  1600 GTL με τον εργονομικό σχεδιασμό για βέλτιστη άνεση και την στάνταρ βαλίτσα (topcase) προορίζεται για πιο απολαυστική οδήγηση.

Η  1600 B είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Προσφέρει χαρακτηριστική αεροδυναμική με ένα χαμηλό κάτω τμήμα σε στυλ bagger. Μότο της είναι “The Spirit of the Open Road” (‘Το Πνεύμα του Ανοιχτού Δρόμου’). Αντιπροσωπεύει την κομψότητα, τη δύναμη και την πολυτέλεια σε δύο τροχούς και προσφέρει στον αναβάτη μία υψηλής έντασης εμπειρία σε κάθε είδους δρόμο, σε κάθε ταξίδι, την κάθε στιγμή.

Προερχόμενη από την K 1600 B, η  1600 Grand America συνδυάζει τις ανώτερες επιδόσεις του εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα με αποκλειστικά στοιχεία εξοπλισμού που μεταμορφώνουν τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στους Αμερικανικούς αυτοκινητόδρομους σε μία άνετη και ταυτόχρονα συγκλονιστική εμπειρία, τόσο για τον αναβάτη όσο και για το συνεπιβάτη.

 

 

Αναβαθμισμένο, εξακύλινδρο εν σειρά σύνολο πληροί τις προδιαγραφές EU-5 με νέο έλεγχο κινητήρα, αισθητήρα κρουστικής καύσης και ανανεωμένη φιλοσοφία εκπομπών ρύπων και σύστημα ελέγχου φρένου κινητήρα (engine drag torque control).
Για χρήση στις νέες K 1600 GT, GTL, B και Grand America, ο συναρπαστικός εξακύλινδρος κινητήρας έχει προσαρμοστεί στις τρέχουσες προδιαγραφές. Από τεχνικής απόψεως, η χρήση της μονάδας ελέγχου BMS-O, δύο αισθητήρες κρουστικής καύσης και δύο πρόσθετοι αισθητήρες λάμδα αποτελούν τη βασική δομή του συστήματος. Εκτός από τις δραστικά μειωμένες τιμές εκπομπές ρύπων, υπάρχουν επίσης αισθητά οφέλη σε σχέση με την ισχύ και τη ροπή του εξακύλινδρου κινητήρα. Η ονομαστική ισχύς παραμένει στα 118 kW (160 hp). Ωστόσο, αποδίδεται τώρα 1.000 στροφές νωρίτερα σε σχέση με πριν, δηλαδή στις 6.750 σαλ. Επιπλέον, τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά αναδεικνύουν μία αύξηση της μέγιστης ροπής από 175 Nm σε 180 Nm με τις στροφές να παραμένουν στις 5.250 σαλ. Η αυξημένη ελκτική ισχύς και επιτάχυνση γίνονται αμέσως αισθητές στον αναβάτη.

Το σύστημα ελέγχου φρένου κινητήρα (MSR) είναι ένα ακόμα νέο βοήθημα. Με αυτό, εκμηδενίζονται με αξιοπιστία απότομες αντιδράσεις και ολίσθηση του πίσω τροχού στο φρενάρισμα ή στο κατέβασμα σχέσεων.

Δυναμική ηλεκτρονική ανάρτηση ESA  Next Generation ” με πλήρως αυτόματη αντιστάθμιση φορτίου (ρύθμιση προφόρτισης).
Η δυναμική ηλεκτρονική ανάρτηση ESA “Next Generation” στις νέες K 1600 GT, GTL, B και Grand America προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, επιδόσεις και άνεση επειδή η απόσβεση προσαρμόζεται αυτόματα στις οδηγικές συνθήκες και τους ελιγμούς ενώ υπάρχει και αυτόματη ρύθμιση προφόρτισης για να μην αλλάζει η θέση οδήγησης ανεξάρτητα από το φορτίο της μοτοσικλέτας.

Σύγχρονες μονάδες φώτων LED και νέος προσαρμοζόμενος προβολέας full LED .
Η BMW Motorrad είναι πρωτοπόρος εδώ και δεκαετίες σε θέματα ασφάλειας των δύο τροχών. Ως εκ τούτου, οι νέες K 1600 GT, GTL, B και Grand America ήδη διαθέτουν εξαιρετικά σύγχρονα φωτιστικά σώματα LED στο στάνταρ εξοπλισμό τους. Ο νέος full LED προβολέας με τεχνολογία φακού LED και το χαρακτηριστικό φως ημέρας (ανάλογα με την αγορά) φωτίζει το δρόμο με ένα απαράμιλλο λαμπερό, διαυγές φως και υπογραμμίζει το κύρος των εξακύλινδρων μοντέλων. Ένα ακόμα στάνταρ στοιχείο είναι η λειτουργία περιστροφής του προσαρμοζόμενου προβολέα, η οποία περιστρέφει τη μεσαία σκάλα LED προς το εσωτερικό της στροφής ανάλογα και με τη γωνία κλίσης. Οι στροφές φωτίζονται σχεδόν πλήρως επειδή η δέσμη προσαρμόζεται στην κίνηση της μοτοσικλέτας.

Επιπλέον, με την περιστροφή ολόκληρης της μονάδας του προβολέα  (±2°), οι δυναμικές καταστάσεις της μοτοσικλέτας (φρενάρισμα, επιτάχυνση) ελέγχονται αυτόματα και ο βέλτιστος φωτισμός διασφαλίζεται σε όλες τις περιπτώσεις. Τέλος, υπάρχουν αρκετές νέες λειτουργίες φώτων όπως το φως υποδοχής (“welcome light”).

Νέα οθόνη  TFT 10.25” με ενσωματωμένο χάρτη πλοήγησης,  εύχρηστο προγραμματισμό διαδρομής και ολοκληρωμένη συνδεσιμότητα στάνταρ.
Οι νέες K 1600 GT, GTL, B και Grand America εφοδιάζονται στάνταρ με μία νέα, έγχρωμη οθόνη TFT 10,25” με ενσωματωμένο χάρτη πλοήγησης και συνδεσιμότητα. Με μία εξαιρετική αναγνωσιμότητα, σαφήνεια μενού και μία ολοκληρωμένη λειτουργική φιλοσοφία, κατατάσσονται στην κορυφή της κατηγορίας τους. Η νέα, έγχρωμη οθόνη 10,25” επιτρέπει την απεικόνιση του χάρτη πλοήγησης στο ταμπλό οργάνων που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πρόσθετη οθόνη.

Audio system 2.0 – μία νέα διάσταση ψηφιακού ήχου στάνταρ ή στον προαιρετικό εξοπλισμό από το εργοστάσιο.
Με το audio system 2.0, οι νέες K 1600 GTL και Grand America προσφέρουν μία ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία ήχου (στάντα). Το audio system διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός από το εργοστάσιο για τις K 1600 GT και K 1600 B.

Ανώτερες ικανότητες και εξακύλινδρες επιδόσεις σε ελκυστικά βασικά χρώματα, αποκλειστικές εκδόσεις style και noble Option 719. Option 719 “ Midnight ” με ειδική εκτύπωση εμβάπτισης για τις  1600 B και  1600 Grand America .
Οι νέες K 1600 GT, GTL, B και Grand America διατίθενται σε τρεις ελκυστικές χρωματικές επιλογές η κάθε μία: βασική έκδοση, style έκδοση και Option 719. Η Option 719 “Midnight” είναι ιδιαίτερα σημαντική και διατίθεται μόνο για τις K 1600 B και K 1600 Grand America. Το εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της έκδοσης εξοπλισμού είναι η βαφή σε απόχρωση Meteoric Dust II metallic με το θέμα “Galaxy” να αποτυπώνεται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εκτύπωσης μέσω εμβάπτισης.

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των BMW K 1600 GT GTL B και Grand America :

  •    -  Αναβαθμισμένος, εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές EU-5 με νέα μονάδα διαχείρισης BMS-O.
  •    -  Δύο αισθητήρες κρουστικής καύσης και τέσσερις αισθητήρες λάμδα αντί δύοBMW K 1600 GT
    BMW K 1600 GT
    που ήταν πριν.
  •    -  Ισχύς 118 kW (160 hp) στις 6.750 rpm (προηγουμένως 7.750 rpm).
  •    -  Ροπή: 180 Nm στις 5.250 rpm (προηγουμένως 175 Nm).
  •    -  Εξαιρετικές εκπομπές ρύπων, ομαλή λειτουργία και επιδόσεις.
  •    -  Ακόμα ισχυρότερη επιτάχυνση σε όλο το εύρος στροφών λόγω της αυξημένης ροπής.
  •    -  Αισθητήρες κρουστικής καύσης για βελτιστοποιημένη οδηγησιμότητα.
  •    -  Σύστημα engine drag torque control (MSR), στάνταρ.
  •    -  Ηλεκτρονική ανάρτηση Dynamic ESA “Next Generation” με αυτόματη αντιστάθμιση φορτίου, στάνταρ.
  •    -  Νέος, προσαρμοζόμενος προβολέας full LED, στάνταρ.
  •    -  Συνδεσιμότητα: νέος, πολυλειτουργικός πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 10,25” και πολυάριθμα χαρακτηριστικά όπως εύχρηστο σύστημα τηλεφωνίας με εκτεταμένη σύνδεση smartphone, στάνταρ.
  •    -  Υποδοχή smartphone με επιλογή φόρτισης USB-C, στάνταρ.
  •    -  4 προγραμματιζόμενα μπουτόν ως ‘αγαπημένα’, στάνταρ.
  •    -  ΝέοBMW K 1600 GTL
    BMW K 1600 GTL
    audio system 2.0 ως προαιρετικός εξοπλισμός.
  •    -  Ευφυές σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης eCall, προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός.
  •    -  Ένα ελκυστικό βασικό χρώμα, εκδόσεις style και Option 719.
  •    -  Option 719 “Midnight” για τις K 1600 B και K 1600 Grand America: Ειδική βαφή σε μεταλλικό χρώμα Meteoric Dust II με το θέμα “Galaxy” να αποτυπώνεται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εκτύπωσης μέσω εμβάπτισης.
  •    -  Εκτεταμένη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού και γνήσια αξεσουάρ BMW Motorrad.
BMW K 1600 B
BMW K 1600 B
BMW K 1600 Grand America
BMW K 1600 Grand America

Επόμενο άρθρο »

Νέο Honda SH350i MY22

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα (2022) Yamaha TMAX και TMAX Tech MAX 8ης γενιάς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα