• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
EICMA: Yamaha Racing Heritage Club
Νέα Αγοράς 23/11/2021 - 17:49

Η Yamaha Motor Europe ανακοίνωσε τη δημιουργία του Yamaha Racing Heritage Club κατά τη διάρκεια της έκθεσης EICMA 2021 στο Μιλάνο.

Σχεδιασμένη με σκοπό να προστατεύει αλλά και να μοιράζεται με τις νεότερες γενιές την αγωνιστική ιστορία της Yamaha, η λέσχη Yamaha Racing Heritage Club (YRHC) θα φέρει κοντά επιλεγμένους συλλέκτες από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ορισμένες από τις πιο εμβληματικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και οι οποίες αποτελούν μέρος της αγωνιστικής ιστορίας της Yamaha.

Το YHRC θα είναι ανοιχτό σε ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών κάθε κατηγορίας. Από τους Παγκόσμιους Αγώνες Grand Prix, η λέσχη θα δέχεται μοτοσυκλέτες που αγωνίστηκαν ανάμεσα στο 1955 και στο τέλος της δίχρονης εποχής το 2003, ενώ οι εγγραφές από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Superbike και Αντοχής θα είναι ανοιχτές σε μοτοσυκλέτες που συμμετείχαν σε οποιαδήποτε κατηγορία παραγωγής, από το 1987 μέχρι το 2009. Από τον κόσμο της off-road οδήγησης, το YRHC θα είναι ανοιχτό σε μοτοσυκλέτες motocross που αγωνίστηκαν πριν από το 1998 και σε μοτοσυκλέτες που αγωνίστηκαν στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ στην Αφρική, πριν από το 2007.

Οι συλλέκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν την ιστορική τους Yamaha στο YRHC, αποκτώντας πρόσβαση σε τεχνικές πληροφορίες, καθώς και υποστήριξη από τους μηχανικούς που συμμετείχαν είτε στην ανάπτυξη είτε στη συντήρηση αυτών των μοτοσυκλετών κατά την εποχή που λάμβαναν μέρος σε αγώνες, ή από ειδικούς που εργάζονται εντός των αγωνιστικών υποδομών της Yamaha.

Επιπλέον, τα μέλη του YRHC θα απολαμβάνουν εκπτώσεις σε Γνήσια Ανταλλακτικά της Yamaha, αλλά θα λαμβάνουν και βοήθεια όσον αφορά στην εύρεση κατάλληλων εναλλακτικών λύσεων όταν δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα Γνήσια Ανταλλακτικά της Yamaha, λόγω της παλαιότητας της μοτοσυκλέτας.

Το YRHC, ωστόσο, δεν αφορά μόνο στις μοτοσυκλέτες, αφού θα αποτελέσει "σημείο συνάντησης" για τους αναβάτες που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομα της Yamaha στο βιβλίο της ιστορίας, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ξαναβρεθούν κοντά στις μοτοσυκλέτες που τους χάρισαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Οι συλλέκτες και οι αναβάτες θα είναι πρεσβευτές της Αγωνιστικής Κληρονομιάς της Yamaha, προστάτες της αγωνιστικής ιστορίας που ξεκίνησε στο Ράλι Ανάβασης στο Όρος Φούτζι, μόλις 10 ημέρες μετά την ίδρυση της εταιρείας από τον Genichi Kawakami την 1η Ιουλίου του 1955, και η οποία παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας της Yamaha Motor.

Το YRHC θα συμπεριλάβει στην αποστολή του και πρόσωπα από την τρέχουσα γενιά αναβατών της Yamaha από όλες τις κατηγορίες, προσφέροντας την ευκαιρία στους ίδιους - αλλά και στο πιστό κοινό τους - να γνωρίσουν την αγωνιστική ιστορία της Yamaha, καθώς και τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν, από κοντά, και όχι μέσα από τις σελίδες κάποιου βιβλίου.

Στις λαμπερές εκδηλώσεις του YRHC που θα πραγματοποιούνται μέσα στη χρονιά, συλλέκτες και αναβάτες του χθες και του σήμερα θα συναντιούνται με σκοπό να αναδείξουν πτυχές της καταγεγραμμένης αγωνιστικής ιστορίας της Yamaha, καθώς και να μοιραστούν το πάθος και την αποφασιστικότητα που τους διακατείχε, στοιχεία που οδήγησαν την εταιρεία στην πρώτη γραμμή των αγώνων κάθε κατηγορίας.

Οι συλλέκτες που αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή τους στο Yamaha Racing Heritage Club, μπορούν να στείλουν email στο yrhc@yamaha-racing.com.

 

Paolo Pavesio: Διευθυντής Marketing και Motorsport, Yamaha Motor Europe

"Ιδρύσαμε το Yamaha Racing Heritage Club όχι μόνο για να τιμήσουμε την πλούσια καταγεγραμμένη αγωνιστική ιστορία της Yamaha, αλλά και για να τη διαφυλάξουμε, παρουσιάζοντάς την ολοζώντανη μπροστά στα μάτια των επόμενων γενεών. Θέλουμε αυτές οι μοτοσυκλέτες να έχουν ξανά κοινό που θα τις βλέπει και θα τις ακούει, και όχι να παραμένουν απλώς κλεισμένες και αδρανείς σε μια συλλογή. Γι' αυτόν τον λόγο, ένας από τους κύριους στόχους του YHRC είναι να παρέχει υποστήριξη στους συλλέκτες για την αποκατάσταση και τη συντήρηση των μοτοσυκλέτών τους. Άλλος ένας στόχος είναι η ανάδειξη του ανθρώπινου παράγοντα στην αγωνιστική κληρονομιά της Yamaha: η αφήγηση των ιστοριών των αναβατών που αγωνίστηκαν με αυτές τις εμβληματικές μοτοσυκλέτες, αλλά και των ανθρώπων που συμμετείχαν στην κατασκευή και τη βελτίωσή τους. Θέλουμε να μοιραστούμε την αγωνιστική κληρονομιά μας με όσο το δυνατόν πιο ευρύ κοινό. Γι' αυτόν τον λόγο το YRHC θα δίνει το παρών σε μια σειρά από εκδηλώσεις κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας αυτές τις ιστορικές μοτοσυκλέτες πλαισιωμένες από αναβάτες του χθες και του σήμερα, προκειμένου η παράδοσή μας να παραμένει ζωντανή."

Επόμενο άρθρο »

EICMA: Νέες εκδόσεις Aprilia Tuono 660 και RS660

« Προηγούμενο άρθρο

EICMA: Νέο adventure scooter Honda ADV350

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα