• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha R1 GYTR VR46 Tribute
Το δώρο της Yamaha στο Valentino Rossi
Νέα Αγοράς 29/11/2021 - 02:08

Με αφορμή την απόσυρση, σαν αναβάτη, του Valentino Rossi από τους αγώνες MotoGP και για να τιμήσει την εκπληκτική καριέρα του η Yamaha Motor Europe δημιούργησε μια μοναδική R1 GYTR VR46 Tribute. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει εξοπλισμό, προδιαγραφές και ένα ειδικό χρωματικό συνδυασμό που αποτίει φόρο τιμής στην εποχή της καριέρας με την Yamaha του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

 



Ο Rossi ξεκίνησε να τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας MotoGP πριν 26 χρόνια και σύντομα εξελίχθηκε στην πιο εμβληματική μορφή στην παγκόσμια ιστορία των αγώνων ταχύτητας, μια μορφή που χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή και επηρέασε και ενέπνευσε μια εντελώς νέα γενιά σταρ αγωνιζόμενων.

Για να τιμήσει τα περίφημα επιτεύγματά του, που περιλαμβάνουν εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα στις κατηγορίες MotoGP, 250cc και 125cc, 115 νίκες και 235 βάθρα σε 425 εκκινήσεις αγώνων, η Yamaha δημιούργησε αυτή τη μοναδική R1, βαμμένη σε ένα ιδιαίτερο χρωματικό συνδυασμό που σχεδίασε ο φίλους του Vale o Aldo Drudi  που εδώ και πολλά χρόνια δημιουργεί τα χαρακτηριστικά σχέδια στα κράνη του.

Η R1 GYTR VR46 Tribute είναι εξοπλισμένη με πλήθος εξαρτήματων της σειράς GYTR, από τη γκάμα του 2022 και διαθέτει αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό που προέρχονται από την ανάπτυξη των μοτοσυκλετών της Yamaha που κατέκτησαν το πρωτάθλημα WorldSBK 2021. Το τελικό αποτέλεσμα κατά την Yamaha είναι η υψηλότερων προδιαγραφών R1 που έχει κατασκευαστεί ποτέ για χρήση σε track day.

Η μοναδική R1 GYTR VR46 Tribute κατασκευάστηκε με προσεκτικά επιλεγμένα εξαρτήματα τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τα εξής: Νέο κιτ φέρινγκ από ανθρακονήματα μαζί με πίσω υποπλαίσιο, επίσης από ανθρακονήματα και ρεζερβουάρ με αυξημένη χωρητικότητα στα 22 L, όλα σχεδιασμένα με στόχο την εξοικονόμηση βάρους. Επίσης είναι εξοπλισμένη με φρένα της Brembo για απίστευτη δύναμη πέδησης, υψηλής απόδοσης ECU REX 140 της Marelli που προσφέρει παγκόσμιας κλάσης απόδοση ισχύος και αναρτήσεις της Ohlins με setings κατευθείαν από το WorldSBK.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα δόθηκε στον #valentinorossi κατά την διάρκεια της εκδήλωσης One More Lap στην EICMA 2021, ένα ξεχωριστό δώρο από την Yamaha που ο θρύλος από την Tavullia θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σύντομα στην πίστα του Misano.

 

 

 

 

 

Η πλήρης λίστα των ειδικών εξαρτημάτων της R1 GYTR VR46 Tributeπεριλαμβάνει: Εξαρτήματα από τη σειρά 2022 GYTR - Ηλεκτρονικό γκάζι, μονόδρομος (slipper) συμπλέκτης, φλάντζα κεφαλής, κιτ ψυγείου, σετ εισαγωγές αέρα, σετ τιμονιού με διακόπτες, προστατευτικό εμπρός φρένου, σετ ρυθμιζόμενα αγωνιστικά μαρσπιέ αναβάτη, πλήρες σύστημα εξάτμισης Factory Line της Akrapovic, τροχούς της Marchesini. Ειδικά εξαρτήματα από το WorldSBK - Εργοστασιακό ρεζερβουάρ 22 l,  υποπλαίσιο από ανθρακονήματα, ψαλίδι underslung,  ρυθμιζόμενες (offset 22.5mm - 27mm) πλάκες τιμονιού, κιτ φέρινγκ από ανθρακονήματα με αγωνιστική ζελατίνα, κινητήρας με εργοστασιακές ρυθμίσεις, ECU REX 140 της Marelli με αγωνιστική καλωδίωση και σετ από σένσορες, φίλτρο αέρα προδιαγραφών WorldSBK, αμορτισέρ τιμονιού Öhlins, εργοστασιακό μπροστινό σύστημα και πίσω ανάρτηση της Öhlins, εμπρός τρόμπα φρένου δαγκάνες και δίσκοι της Brembo.

Επόμενο άρθρο »

Η Yamaha Motor Europe παρουσιάζει την Yamaha Motor Academy

« Προηγούμενο άρθρο

Οφείλονται τα ατυχήματα με μοτοσυκλέτα σε τεχνικά προβλήματα;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα