• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αρχιμηχανικοί για το 2022
Ποιός δουλεύει με ποιόν
Νέα 29/11/2021 - 14:53

Συχνά υπάρχει τόση ίντριγκα στην κίνηση των αρχιμηχανικών στα MotoGP όσο και στην ίδια την αγορά αναβατών. Αν και οι βασικοί διεκδικητές του Πρωταθλήματος από το 2021 θα παραμείνουν με τους έμπιστους αρχιμηχανικούς τους για το 2022, η εισαγωγή ορισμένων νέων ομάδων και πέντε rookies σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές αλλαγές στο pitlane. Ακολουθεί μια πλήρης ανάλυση με ποιους θα συνεργαστεί κάθε αναβάτης MotoGP την επόμενη σεζόν.

Monster Energy Yamaha MotoGP


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Fabio Quartararo, μάλλον χωρίς έκπληξη μετά την επιτυχία του πέρυσι, θα παραμείνει με τον Diego Gubellini το 2022. Το ζευγάρι συνεργάστηκε για πρώτη φορά όταν ο Γάλλος έκανε το ντεμπούτο του στα MotoGP το 2019 και έκτοτε έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή συνεργασία, με τον Gubellini να προσχωρεί στην ομάδα του εργοστασίου με τον El Diablo πέρυσι. Ωστόσο, υπάρχει μια αλλαγή στην αντίθετη πλευρά του γκαράζ, με τον Franco Morbidelli να συνεργάζεται με τον Patrick Primmer.

Μετά από μερικά γόνιμα χρόνια με τον έμπειρο Ramon Forcada, ο πρώην τεχνικός αναρτήσεων του Maverick Vinales, Primmer, επιστρέφει μετά την απουσία του το 2021 για να αναλάβει την πρώτη του δουλειά ως αρχιμηχανικός.

WithU Yamaha RNF Team


Ο Andrea Dovizioso θα συνεχίσει να  συνεργάζεται με τον Ramon Forcada ​​μετά την έναρξη της συνεργασίας τους στο Grand Prix του San Marino. Εν τω μεταξύ, ο rookie, Darryn Binder έχει συνεργαστεί με τον έμπειρο Noe Herrera. Η Yamaha πήρε τον Ισπανό από την Red Bull KTM Ajo αφού βοήθησε τον Raul Fernandez να κερδίσει οκτώ νίκες στην πρώτη του χρονιά στην Moto2, αλλά, όπως εξήγησε ο Razlan Razali στο motogp.com στο τεστ της Jerez, έχει επίσης συνεργαστεί με τους Johann Zarco, Brad Binder και Miguel Oloveira σε μια επιτυχημένη 15ετή καριέρα στα Grand Prix.

Ducati Lenovo Team


Καμία αλλαγή στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2022, καθώς τόσο ο Francesco Bagnaia όσο και ο Jack Miller παραμένουν με τους αντίστοιχους αρχιμηχανικούς τους. Ο Christian Gabbarini μένει με τον Bagnaia, με τεράστιες ελπίδες ότι θα μπορέσει να απολαύσει ξανά την επιτυχία του τίτλου αφού βοήθησε τον Casey Stoner στον τελευταίο τίτλο κορυφαίας κατηγορίας του εργοστασίου της Bolonia το 2007. Ο Christian Pupulin παραμένει επίσης με τον Miller.

Pramac Racing


Είναι η ίδια ιστορία και στην Pramac Racing, με τον Jorge Martin και τον Johann Zarco να μένουν με τους αρχιμηχανικούς του 2021. Ο Daniele Romagnoli θα είναι και πάλι δίπλα στον Martin, ενώ ο Zarco θα συνεργαστεί με τον Marco Rigamonti. Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι ποιος θα είναι ο Pramac Racing Team Manager το 2022 με τον Francesco Guidotti να αναμένεται να ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα της KTM.

VR46 Racing Team


Μια νέα ομάδα και ένα ζευγάρι νέων αρχιμηχανικών, και οι δύο με ισχυρή σχέση με το παρελθόν του γιατρού. Ο Luca Marini θα έχει έναν νέο συνεργάτη για τη σεζόν του 2022 καθώς θα συνεργαστεί με τον πρώην επικεφαλής του πληρώματος του αδελφού του, David Muñoz. Ο Ισπανός μεταβαίνει από την Petronas Yamaha SRT για να συνεργαστεί με τη Ducati για πρώτη φορά. Ενώ στην άλλη πλευρά του γκαράζ ο rookie Marco Bezzecchi θα συνεργαστεί με τον Matteo Flamigni. Ο πρώην μηχανικός δεδομένων έχει εργαστεί δίπλα στον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή για σχεδόν είκοσι χρόνια, αλλά θα αναλάβει τον πρώτο του ρόλο ως αρχιμηχανικός το 2022 με τον νεαρό Ιταλό.

Gresini Racing


Στο γκαράζ της Gresini, ο Enea Bastianini φέρνει μαζί του τον έμπειρο Alberto Giribuola. Το ζευγάρι θα ξεκινήσει τη δεύτερη σεζόν μαζί αφού η επιτυχημένη περίοδος του Giribuola μαζί με τον Andrea Dovizioso έληξε το 2020. Ενώ ο rookie Fabio Di Giannantonio θα συνεργαστεί με τον Donatello Giovanotti. Προωθημένος από τις προσπάθειες του Gresini στην Moto2 όπου δούλεψε με τον Nicolo Bulega πέρυσι, ο Giovanotti έχει επίσης εμπειρία στη συνεργασία με τον Luca Marini τόσο στην ομάδα VR46 Moto2 όσο και στην Forward Racing. Η Gresini πρόσθεσε επίσης τον Sergio Verbena στις τάξεις της, μετά από δύο χρόνια συνεργασίας με τον Brad Binder και έπειτα με τον Danilo Petrucci στην KTM.

Suzuki Ecstar


Καμία αλλαγή στο εργοστασιακό γκαράζ της Suzuki καθώς ο Joan Mir μένει με τον Frankie Carchedi και ο Alex Rins παραμένει με τον Jose Manuel Cazeaux. Παρόμοια με την Pramac Racing, το ερώτημα που διαφαίνεται στη Suzuki είναι ποιος θα καταλάβει την κενή θέση ως αφεντικό της ομάδας αφού πρόσφατα αποκλείστηκε η επιστροφή του Davide Brivio.

Repsol Honda Team


Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez θα συνεργαστεί ξανά με τον Santi Hernandez το 2022, ενώ ο Pol Espargaro παραμένει με τον Ramon Aurin. Αυτό σημαίνει ότι, για πρώτη φορά από το 2016, ο Aurin θα συνεργάζεται με τον ίδιο αναβάτη σε διαδοχικές σεζόν μετά από έξι χρόνια που τον είδε να συνεργάζεται με τους Dani Pedrosa, Jack Miller, Takaaki Nakagami, Jorge Lorenzo, Alex Marquez και στη συνέχεια Pol Espargaro.

LCR Honda


Είναι η ίδια ιστορία στην ομάδα του Lucio Cecchinello καθώς ο Ιάπωνας αναβάτης Takaaki Nakagami συνεχίζει τη συνεργασία του με τον Giacomo Guidotti και ο Alex Marquez ξεκινά μια δεύτερη σεζόν με τον Christophe Bourguignon.

Red Bull KTM Factory Racing


Υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στην κορυφή στο αυστριακό εργοστάσιο μετά την αποχώρηση του Mike Leitner, με τον Francesco Guidotti να αναμένεται ανακοινωθεί ότι συνεργάζεται με τον νέο Τεχνικό Διευθυντή Fabiano Sterlacchini. Ο νέος τεχνικός προϊστάμενός τους απόλαυσε 17 χρόνια στη Ducati, ανέβηκε σε ανώτερο ρόλο στο πλευρό του Gigi Dall'Igna, πριν μετακομίσει στο εργοστάσιο με έδρα το Mattighofen, ενώ ο Guidotti θα επιστρέψει στην KTM αφού δούλεψε για τους Αυστριακούς στα 250cc μεταξύ 2006 και 2009. Ωστόσο, όσον αφορά τους αρχιμηχανικούς δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Ο Miguel Oliveira βρίσκεται δίπλα στον Paul Trevathan και ο Brad Binder θα συνεργαστεί με τον Andres Madrid.

Tech3 KTM Factory Racing


Ένα ζευγάρι νέων αναβατών θα επιβλέπει ο Herve Poncharal το 2022 και μαζί τους έρχονται νέοι αρχιμηχανικοί για τους Remy Gardner και Raul Fernandez. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 θα συνεργαστεί με τον Alex Merhand, ο οποίος αναλαμβάνει το ρόλο του επικεφαλής του μετά από πολλά χρόνια ως μηχανικός δεδομένων στην Tech3. Εν τω μεταξύ, ο Fernandez θα συνεργαστεί με τον Nicolas Goyon το 2022.

Aprilia Racing


Καμία αλλαγή στο γκαράζ της Aprilia καθώς ο Aleix Espargaro συνεχίζει τη συνεργασία του με τον Antonio Jimenez. Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Maverick Viñales θα ξεκινήσει την πρώτη του πλήρη σεζόν με τον Giovanni Mattarollo. Ο πρώην μηχανικός πλαισίου για την Aprilia μεταφέρθηκε από την ομάδα δοκιμών για να καθίσει δίπλα στον Viñales όταν ο Ισπανός έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα από το Noale.

Επόμενο άρθρο »

Alberto Puig: Ο τραυματισμός του Marquez είναι περίπλοκος

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Για το μέλλον είμαι πρόθυμος να ακούσω όλους τους κατασκευαστές

Χορηγοί