• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: Oι αγώνες MotoGP θα είναι καλύτεροι χωρίς ηλεκτρονικά και φτεράκια
Νέα 04/12/2021 - 22:21
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στον αγώνα του Misano o Casey Stoner είχε εκφράσει τις σκέψεις του για το πως πρέπει να είναι οι αγώνες MotoGP λέγοντας, ότι χωρίς ηλεκτρονικά και αεροδυναμικά βοηθήματα η οδήγηση μπορεί να είναι πιο δύσκολη άλλα οι αγώνες θα είναι πιο θεαματικοί.
 
Πρόσφατα επανήλθε στο θέμα και και συμπλήρωσε τις ιδέες του λέγοντας .
«Θέλω να βλέπω να γλιστράνε, να βλέπω τα λάθη τους, να τους βλέπω να πασχίζουν για την πρόσφυση, να βλέπω αναβάτες να ξεκινούν πολύ καλά στον αγώνα λόγω της επιλογής ελαστικών και αναβάτες που ξεκίνησαν άσχημα να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις. Αυτό μπορεί να γίνει με μερικές αλλαγές στους κανονισμούς έτσι πιστευτώ ότι οι προσπεράσεις θα ήταν περισσότερες, όχι όπως τώρα που μπορεί να γίνουν μόνο στα φρένα».
 
Σε ότι αφορά τα βοηθήματα, ηλεκτρονικά και αεροδυναμικά ο Stoner δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά άλλα θα λέγαμε ότι η θέση του ήταν σαφής.
«Θα ήθελα πολύ να ακουγόντουσαν οι συμβουλές μου στο θέμα των τεχνικών κανονισμών – παραδέχθηκε και συνέχισε λέγοντας – Υπάρχουν πράγματα, άσχετα με θέματα ασφάλειας, σε αυτούς που πραγματικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Ενώ λένε ότι προσπαθούν να περιορίσουν το κόστος αυτό που τελικά καταφέρνουν είναι να ανεβάζουν το κόστος στα ύψη. Κάτι που έχει ήδη συμβεί στην F1 όπου το κόστος έχει εκτιναχθεί. Θα ήθελα να δω ορισμένα εξαρτήματα να καταργούνται».
 
Ο Stoner επίσης απεχθάνεται τις βαμμένες πράσινες περιοχές μετά από τα curb, που έχουν αντικαταστήσει το γρασίδι στις πίστες - Κάποτε είχε αναφερθεί σε αυτό λέγοντας ότι "είναι το χειρότερο πράγμα έχει συμβεί στους αγώνες μοτοσυκλέτας" - και από ότι φαίνεται δεν έχει αλλάξει γνώμη.
«Τώρα δεν υπάρχει πραγματικό όριο στην άκρη της πίστας, αυτό το ορίζει μια περιοχή με πράσινο χρώμα, οι αναβάτες δεν το φοβούνται πια. – είπε – Πριν, όταν υπήρχε γρασίδι, όλοι έπρεπε προσέχουν που πατάνε».
 
Το τελευταίο θέμα, που έχει συζητηθεί αρκετά πρόσφατα, αφορά την ασφάλεια. Η Dorna και η FIM αύξησαν το ελάχιστο όριο ηλικίας αναβατών για τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (ανεβάζοντας το στα 18), αλλά σύμφωνα με τον Casey δεν είναι αυτή η σωστή λύση.
"Νομίζω ότι όλοι πρέπει να δείχνουν περισσότερο σεβασμό για τους άλλους αναβάτες στην πίστα. Δεν νομίζω ότι τα προβλήματα τα δημιουργούν μόνο οι νεαροί αναβάτες, έχω δει αρκετούς μεγαλύτερους και ώριμους αναβάτες να κάνουν παρόμοια πράγματα. Νομίζω ότι όλα ξεκινάνε από το ότι οι ποινές δεν είναι αυστηρές, δεν εφαρμόζονται με συνέπεια και δεν είναι ξεκάθαρες », κατέληξε.

Επόμενο άρθρο »

O Izan Rodriguez είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής

« Προηγούμενο άρθρο

Η U-Mask και ο τελικός των FIM MiniGP στην Valencia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα