• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi θα αγωνιστεί στον 12ωρο αγώνα του Gulf
Στις 8 Ιανουαρίου
Νέα 07/12/2021 - 10:41

Ο Valentino Rossi, ο οποίος αποσύρθηκε από τους αγώνες μοτοσυκλέτας στο τέλος της φετινής σεζόν των MotoGP, θα λάβει μέρος στα δύο εξάωρα event που αποτελούν τον αγώνα αντοχής Yas Marina στο Abu Dhabi στις 8 Ιανουαρίου με μια Kessel Racing Ferrari 488 GT3 Evo.


Στην ίδια ομάδα μαζί του θα είναι ο ετεροθαλής αδερφός του, Luca Marini και ο επί χρόνια φίλος και συνεργάτης του, Alessio 'Uccio' Salucci, με τον οποίο τερμάτισαν τρίτοι και τέταρτοι στις δύο προηγούμενες προσπάθειές τους στον αγώνα το 2019 και φέτος, όταν ο αγώνας μεταφέρθηκε προσωρινά στο Bahrain ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID.

Ο Rossi έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αγωνίζεται τακτικά με αυτοκίνητα την επόμενη σεζόν, περιγράφοντας τον ανταγωνισμό στους τέσσερις τροχούς ως το "δεύτερο πάθος' του.

"Κάθε χρόνο προσπαθώ να κάνω έναν ή δύο αγώνες με αυτοκίνητα', είπε ο Rossi σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στο Twitter του IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

"Από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζομαι με αυτοκίνητα GT σε αγώνες αντοχής και πρωταθλήματα· αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί (σε ποιο πρωτάθλημα) ακόμα".


Ο 42χρονος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξει να αγωνιστεί στο IMSA το 2022, λέγοντας ότι "υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα στις ΗΠΑ που ονομάζεται IMSA", προτού αναφέρει το εναρκτήριο event Rolex24 στην Daytona τον Ιανουάριο.

 

Ο Rossi έχει επίσης εκφράσει την φιλοδοξία να αγωνιστεί μια μέρα στον γύρο 24 ωρών του Le Mans του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA.

"Όταν σταματήσω τους αγώνες MotoGP, θα μπορούσα να αγωνιστώ με αυτοκίνητα για άλλα 10 χρόνια", είπε το 2019. "Το απολαμβάνω πραγματικά και σκέφτομαι να προσπαθήσω να κάνω το Le Mans".
Η εμπειρία του Rossi στους τέσσερις τροχούς περιλαμβάνει τους αγώνες σε δύο γύρους της σειράς Αντοχής Blancpain το 2012 και τώρα το GT World Challenge Europe Endurance Cup, με μια Kessel Racing Ferrari 458 Italia GT3.


Δοκίμασε επίσης ένα μονοθέσιο Ferrari Formula 1 το 2004, το '06 και το '09 και έχει συμμετάσχει σε τρεις γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Τον περασμένο μήνα ο Rossi αποκάλυψε ότι θα ενδιαφερόταν να μοιραστεί ένα αυτοκίνητο με τον οδηγό της McLaren F1 Lando Norris μια μέρα. Ο Norris, ο οποίος είναι μεγάλος θαυμαστής του Rossi, αποκάλυψε στη συνέχεια ότι έχει συζητήσει για αγώνες μαζί με τον Ιταλό.

Επόμενο άρθρο »

Τώρα ή ποτέ για την ΚΤΜ

« Προηγούμενο άρθρο

Βάθρο για τον Jack Miller

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα