• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιστροφή στο σπίτι για τον Alessandro Zanardi
Ενάμιση χρόνο από το ατύχημα με το χειρήλατο ποδήλατό του
Νέα 21/12/2021 - 13:29

Έχει περάσει περίπου ενάμισης χρόνος από τότε που ο AlessandroZanardi ( ITA ) τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα με το χειρήλατο ποδήλατό του τον Ιούνιο του 2020 στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της μακράς διαδικασίας αποκατάστασης, ο πρεσβευτής του BMW Group επιδεικνύει το γνώριμο μαχητικό πνεύμα του. Πρόσφατα, ο 55-χρονος έφυγε από το νοσοκομείο και συνεχίζει την αποθεραπεία του, εν  μέρει, στο σπίτι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε η σύζυγός του, Daniela Zanardi , μιλά για την μέχρι τώρα πορεία . Πέντε μήνες μετά την πρώτη της συνέντευξη τον Ιούλιο του 2021, η Daniela Zanardi για μία φορά ακόμα θα ήθελε να απευθυνθεί στον κόσμο και να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία της αποθεραπείας του Alex 

 

Daniela , η συμπαράσταση που λαμβάνετε από όλο τον κόσμο παραμένει σε υψηλά επίπεδα;

Daniela Zanardi: «Ναι, εξακολουθούμε να λαμβάνουμε πολλά μηνύματα και μάλιστα στα 55α γενέθλια του Alex τον Οκτώβριο ήταν συγκινητικό πόσοι άνθρωποι του έστειλαν θερμές ευχές και μέσω των social media. Νιώθουμε πραγματικά ευγνώμονες που βλέπουμε πόσος κόσμος σκέφτεται τον Alex. Αυτό το μεγάλο κύμα συμπαράστασης δείχνει πόσο έχει αγγίξει τους ανθρώπους η αποθεραπεία του Alex. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να δώσουμε στον κόσμο μερικές πληροφορίες σχετικά με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση, για δεύτερη φορά με αυτή τη συνέντευξη. Παράλληλα, εκτιμούμε την κατανόηση όλων, ότι πέραν αυτής, δεν μπορούμε να απαντήσουμε στις πολυάριθμες ερωτήσεις για την κατάσταση της υγείας του και θα θέλαμε επίσης να ζητήσουμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτικότητά μας. Επειδή μεγαλύτερη προτεραιότητά μας είναι να βρισκόμαστε στο πλευρό του Alex στον αγώνα του με όλη μας την ενέργεια».

 

Τι έχετε να πείτε για τη διαδικασία της αποθεραπείας; Πώς είναι ο Alex αυτές τις ημέρες;

Zanardi: «Η αποθεραπεία εξακολουθεί να είναι μία μακρά διαδικασία. Το πρόγραμμα αποκατάστασης υπό την επίβλεψη γιατρών, φυσιοθεραπευτών, νευροψυχολόγων και λογοθεραπευτών έχει επιτρέψει μια σταθερή πρόοδο. Ασφαλώς, τα εμπόδια είναι πάντα στο πρόγραμμα. Μερικές φορές πρέπει να κάνεις δύο βήματα πίσω για να κάνεις μετά ένα βήμα μπροστά. Αλλά ο Alex αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι πραγματικός μαχητής».

 

… ο οποίος έχει πετύχει ένα σημαντικό ορόσημο!

Zanardi: «Ναι, πράγματι. Ένα σημαντικό βήμα ήταν ότι ο Alex κατάφερε να φύγει από το νοσοκομείο πριν από μερικές εβδομάδες και τώρα βρίσκεται στο σπίτι, μαζί μας. Έπρεπε να περιμένουμε πολύ γι’ αυτό και είμαστε τρομερά χαρούμενοι που το καταφέραμε, παρά το ότι έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε ειδικά κέντρα αποκατάστασης στο μέλλον, για θεραπευτικές ασκήσεις που απαιτούν την παρουσία του εκεί».

 

Πώς εγκαταστάθηκε ο Alex στο σπίτι;

Zanardi: «Πολύ καλά. Μετά από μακρά παραμονή στο νοσοκομείο είναι σημαντικό γι’ αυτόν που βρίσκεται με την οικογένειά του και έχει επιστρέψει σε ένα οικείο περιβάλλον. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι λόγω της πανδημίας, επί ενάμιση χρόνο, ο Alex περιβαλλόταν μόνον από άτομα που φορούσαν μάσκες, φέροντας ο ίδιος προστατευτικό εξοπλισμό. Επιπλέον, λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας στην κλινική, οι δυνατότητες μιας επίσκεψης ήταν πολύ περιορισμένες».

 

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Zanardi: «Ο Alex δεν έχει συναντήσει τους φίλους τους και πολλούς από την οικογένειά του εδώ και ενάμιση χρόνο. Μόνον εγώ, ο γιος μας και η μητέρα του Alex, μπορούσαμε να τον επισκεπτόμαστε, αλλά πάντα μόνον ένα άτομο την ημέρα και μόνο για μιάμιση ώρα. Όλα αυτά δεν διευκόλυναν την κατάσταση για τον Alex. Επομένως, βοηθά τώρα που βρίσκεται στο σπίτι μαζί μας, παρά το ότι και εδώ, προς το παρόν, μπορεί να βλέπει μόνο τους στενούς συγγενείς καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού αυξάνονται και πάλι. Αλλά εμείς είμαστε με τον Alex όλη την ημέρα, ο ίδιος βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και επομένως μπορεί να επιστρέψει λίγο σε μία κανονικότητα. Αυτό τον τροφοδοτεί με επιπλέον δύναμη. Είμαστε ευγνώμονες στο ιατρικό προσωπικό των κλινικών όπου νοσηλεύτηκε. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι θεραπευτές και όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν κάνει τόσα πολλά για τον Alex και συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα μας στη διαδικασία της αποθεραπείας του. Στις κλινικές, ο Alex βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια, αλλά το σπίτι του παραμένει πάντα σπίτι του».

 

Τι έχετε να μας πείτε για το καθημερινό πρόγραμμα και τη ρουτίνα του;

Zanardi: «Έχει αρκετή ποικιλία. Τα διάφορα προγράμματα που ο Alex ακολουθούσε στο νοσοκομείο, συνεχίζονται τώρα στο σπίτι. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ένας θεραπευτής δουλεύει μαζί με σωματικές ασκήσεις, νευρολογική φυσικοθεραπεία και ασκήσεις λογοθεραπείας. Σε ό,τι αφορά τη φυσική του κατάσταση, υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Ο Alex αποκτά όλο και περισσότερη δύναμη στα χέρια που έχει αυξηθεί πολύ. Και αντί να βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου περνούσε πολύ χρόνο στο κρεβάτι, ο Alex περνά τώρα την περισσότερη μέρα στο αμαξίδιό του μαζί μας. Απλά ξεκουράζεται λίγο το απόγευμα μετά το γεύμα».

 

Τί άλλες προσδοκίες υπάρχουν για την αποθεραπεία του;

Zanardi: «Ακόμα δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η αποθεραπεία του. Παραμένει  ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος που όμως ο Alex αντιμετωπίζει με μαχητικό πνεύμα. Είναι μεγάλη βοήθεια για εμένα και για εμάς που λαμβάνουμε τόση στήριξη σε αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο από τους γιατρούς και τους θεραπευτές που εργάζονται εντατικά μαζί του. Οι φίλοι μας είναι πάντα δίπλα μας. Σε αυτούς συγκαταλέγεται και η οικογένεια του BMW Group στην οποία μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε και που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό μας και αυτή τη δύσκολη στιγμή. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους γι’ αυτό και πολύ περισσότερο επειδή αυτοί οι ισχυροί δεσμοί μας τροφοδοτούν με πρόσθετη ενέργεια. Το ίδιο ισχύει και για τη συνεχή συμπαράσταση που λαμβάνουμε από οδηγούς αγώνων, φίλους και απλούς γνωστούς από όλο τον κόσμο. Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όσους στέλνουν θετικές σκέψεις και θετική ενέργεια στον Alex. Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και τα καλύτερα για τη νέα χρονιά».  

 

Επόμενο άρθρο »

"Grand Prix Ανασκόπηση" στην COSMOTE TV

« Προηγούμενο άρθρο

Arbolino: Είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ να παλέψω για την κορυφή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα