• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συμφωνία Kymco με Harley Davidson
Στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες
Νέα Αγοράς 22/12/2021 - 00:04

H Kymco προχώρησε σε μια ιστορική συμφωνία με τη Harley-Davidson και από κοινού οι δύο κορυφαίοι κατασκευαστές θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας πλήρους γκάμας ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Livewire!

H συμφωνία υπογράφηκε προ λίγων ημερών και μόνο σαν ιστορικό γεγονός μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα δύο εργοστάσια, σε συνεργασία με τον χρηματοοικονομικό οργανισμό AEA-Bridges Impact Corp (ABIC), ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει μια οριστική συμφωνία συνδυασμού επιχειρήσεων για την ανάπτυξη μιας νέας εισηγμένης στο χρηματιστήριο αξιών εταιρείας, δηλαδή της LiveWire, του τμήματος ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της Η-D.

 

 

Η κοινή μετοχή θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο «LVW» μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Η LiveWire σχεδιάζει να επαναπροσδιορίσει τη μοτοσυκλέτα ως η κορυφαία στον κλάδο εταιρεία αποκλειστικά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Ως ισχυρή και επιθυμητή μάρκα με αυξανόμενη παγκόσμια αναγνώριση, αναμένεται σύντομα να αναπτύξει την τεχνολογία του μέλλοντος επενδύοντας στις δυνατότητες που απαιτούνται για να ηγηθεί του μετασχηματισμού της μοτοσυκλέτας. Αξιοποιώντας μια μακρά περίοδο ενασχόλησης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, οι δύο κατασκευαστές σκοπεύουν να καταστήσουν τη LiveWire ικανή να ηγείται, να αναπτύσσεται και να φέρνει επανάσταση στη βιομηχανία των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και όχι μόνο.

Επισκόπηση συναλλαγής

Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί από την ABIC με 400 εκατομμύρια δολάρια, με τις Kymco και H-D να επενδύουν από 100 εκατομμύρια δολάρια έκαστη μέσω PIPE (ιδιωτική επένδυση σε δημόσιους μετοχικούς τίτλους). Η ενοποιημένη εταιρεία αναμένεται να έχει εταιρική αξία περίπου 1,77 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μετοχική αξία μετά τη χρηματοδότηση περίπου 2,31 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Jochen Zeitz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harley-Davidson, θα ηγείται του νέου σχήματος και παράλληλα θα ασκεί καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της LiveWire για έως και δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

RevoNex
RevoNex

LiveWire

Ιδρύθηκε το 2019 σαν ξεχωριστό τμήμα αποκλειστικά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της Harley-Davidson. Στόχος δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη της τεχνολογίας του μέλλοντος και την επένδυση στις δυνατότητες που απαιτούνται προκειμένου να ηγηθεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Για την ώρα, η LiveWire έχει παρουσία στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, με άμεση προγραμματισμένη επέκταση σε επιπλέον αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ασίας. Στο εξής, η LiveWire θα επωφεληθεί από τους κορυφαίους στρατηγικούς εταίρους της στον κλάδο, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Harley-Davidson και της Kymco στην κατασκευή μοτοσυκλετών, στη διανομή, στην υποδομή της αλυσίδας εφοδιασμού και στις παγκόσμιες δυνατότητες logistics. Παράλληλα, θα καταστεί η πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών των ΗΠΑ με τα προϊόντα της να σχεδιάζονται και να αναπτύσσονται επί αμερικανικού εδάφους.

SuperNex
SuperNex

Λίγα λόγια για την Kymco

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο, με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν scooter, μοτοσυκλέτες, ATV και οχήματα κοινής ωφέλειας. Με ακλόνητη αφοσίωση καθοδηγεί την προσπάθεια καθιέρωσης της ηλεκτροκίνησης για περισσότερα από 20 χρόνια. Το πρόγραμμα IΟΝΕΧ είναι δικό της δημιούργημα και αφορά στην καθιέρωση και εξάπλωση του συστήματος εναλλάξιμων μπαταριών, δημιουργώντας μια σειρά από ποιοτικά ηλεκτρικά οχήματα για να το υποστηρίξουν. Η παρουσία της στον κόσμο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών υψηλών επιδόσεων έχει δημιουργήσει αίσθηση τα τελευταία χρόνια, με τα πρωτότυπα SuperNex και RevoNex να είναι προ των πυλών φέροντας εντυπωσιακά και πρωτοποριακά τεχνικά χαρακτηριστικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Η πρώτη "Free Spirits" XSR125 από τη Yamaha Motor Greece

« Προηγούμενο άρθρο

DAYTONA EAST

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα