• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Dakar: Δεύτερη Ειδική
Νίκη του Joan Barreda, o Sam Sunderland πρώτος στην γενική
Νέα 03/01/2022 - 19:33

Με τον ηγέτη της προηγούμενης μέρας, Daniel Sanders (GasGas) να χάνει χρόνο από τους αντιπάλους του στην αρχή και στη συνέχεια παραχωρόντας περαιτέρω έδαφος με ένα δαπανηρό σφάλμα πλοήγησης, η κατηγορία των μοτοσυκλετών παρουσίασε νέο ενδιαφέρον για την κορυφή στην ειδική των 338 χιλιομέτρων μεταξύ Ha'il και Al Qaisumah.

Ο Ισπανός βετεράνος Barreda εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα προβλήματα του Sanders, σημειώνοντας την 28η νίκη του σε ειδική του Dakar και μπήκε στο top 10 της γενικής κατάταξης μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα το Σάββατο.

Όντας μόλις 17ος στην συνολική κατάταξη και 40 λεπτά κάτω από τον Sanders που οδηγούσε το Rally, ο Barreda ήταν γρήγορος από την αρχή με την Honda CRF 450 Rally του, μένοντας δεύτερος, πίσω από τον Rui Goncalves της Sherco πριν πάρει το προβάδισμα στο τέταρτο σημείο ελέγχου. 


Συνέχισε να απομακρύνεται από τους αντιπάλους του στη συνέχεια, κερδίζοντας τελικά την ειδική με συνολική διαφορά 5 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα από τον Sunderland.

Ο νικητής του Dakar του 2017, Sunderland είχε υπομείνει τα δικά του προβλήματα στις δύο πρώτες ημέρες του Rally, αλλά με τον Pablo Quintanilla της Honda να αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα τη Δευτέρα, ο δεύτερος καλύτερος χρόνος του ήταν αρκετά γρήγορος για να τον φέρει στην κορυφή της γενικής κατάταξης. 

Οι ομόσταυλοι του Sunderland, Kevin Benavides και Toby Price τερμάτισαν το δεύτερο στάδιο στην τρίτη και πέμπτη θέση, και ανάμεσά τους βρέθηκε ο Skyler Howles της Husqvarna, ολοκληρώνοντας μια δυνατή μέρα για τον Αυστριακό κατασκευαστή.

Ο Joaquim Rodrigues πήρε μια εντυπωσιακή έκτη θέση για την Hero, λίγο περισσότερο από 10 λεπτά πίσω από τον Barreda, με τον Stefan Svitoko (Slovnaft KTM) να τον ακολουθεί κατά πόδας στην έβδομη θέση.

Ο Adrien van Beveren τερμάτισε μπροστά από τον ομόσταυλό του στη Yamaha, Andrew Short στην όγδοη θέση, ενώ την δεκάδα ολοκλήρωσε ο Aaron Mare με την Hero.

Πιο πίσω, ο Sanders κατατάχθηκε προσωρινά στην 22η θέση αφού έχασε σχεδόν 25 λεπτά από τον Barreda, με τον Quintanilla να τερματίζει τρεις θέσεις πίσω στην 25η.

 

Στη γενική κατάταξη, Sunderland διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα 2 λεπτών και 51 δευτερολέπτων έναντι της Yamaha του van Beveren, με τον Sanders να διατηρεί εκπληκτικά την τρίτη θέση χάρη στην διαφορά που έχτισε στην εναρκτήρια φάση της Κυριακής.

Ο Matthias Walkner είναι ο κορυφαίος αναβάτης της KTM στην τέταρτη θέση παρόλο που τερμάτισε μόλις 14ος τη Δευτέρα, με τους Howes και Lorenzo Santolino (Sherco) να ακολουθούν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Ο Quintanilla έπεσε από τη δεύτερη στην έβδομη θέση αφού βρέθηκε μισή ώρα πίσω από τους κορυφαίους, καθώς οι Svitko και Mare κατέληξαν όγδοος και ένατος αντίστοιχα.

Ο Barreda ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα, αλλά αντιμετωπίζει έλλειμμα 20 λεπτών και 25 δευτερολέπτων σε σχέση με τον Sunderland, με 10 ειδικές ακόμα να απομένουν.

Μετά από μια εντυπωσιακή πορεία στη 13η θέση στο πρώτο στάδιο της Κυριακής κοντά στο Ha'il, οι ελπίδες του Danilo Petrucci για ανταγωνιστικό τερματισμό στο ντεμπούτο του στο Dakar πάγωσαν  λόγω μηχανικών προβλημάτων στην δεύτερη ειδική. 

Μη μπορώντας να επιδιορθώσει την KTM του αφού σταμάτησε στα 115 χιλιόμετρα, ο Petrucci ζήτησε από τους διοργανωτές να τον μεταφέρουν αεροπορικώς στο καταφύγιο, σημειώνοντάς τον ως επίσημη αποχώρηση.

Ωστόσο, χάρη σε έναν νέο κανόνα που εισήχθη στο Dakar φέτος, ο Ιταλός θα μπορέσει να συνεχίσει το Rally την Τρίτη.

Τέλος, ο Έλληνας αναβάτης, Βασίλης Μπούδρος, ολοκλήρωσε την δεύτερη μέρα του Rally Dakar στην 79η θέση, ανεβαίνοντας στην 97η θέση της γενικής κατάταξης.

Επόμενο άρθρο »

Συνεχίζει ο Petrucci στο Dakar

« Προηγούμενο άρθρο

Η δομή της Mooney VR46

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα