• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γιατί δεν πρέπει να παραβλέπουμε τον Di Giannantonio
Νέα 08/01/2022 - 15:34

Δεδομένης της δύναμης των rookies στα MotoGP του 2022, ο Fabio Di Giannantonio είναι ίσως ένα όνομα που ξεχωρίζει ελαφρώς δεδομένου ότι έχει μόνο μία νίκη στην Moto2.
Αλλά με την πίστη της ομάδας της Gresini Racing μετά από μια μακρά ιστορία μαζί, ο Ιταλός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια έκπληξη για την επόμενη σεζόν, δεδομένης της δύναμης του ντεμπούτου του στο τεστ της Jerez.

Μόλις σε δύο ημέρες δοκιμών στην ισπανική πίστα καθώς ολοκληρώθηκε η σεζόν του 2021, ο 23χρονος πήρε μια μάλλον εντυπωσιακή 19η θέση από τους 29 αναβάτες που ήταν παρόντες.

Ο καλύτερος γύρος του στη νέα Ducati της ομάδας Gresini ήταν μόλις ενάμιση δευτερόλεπτο πίσω από τον Pecco Bagnaia – και μόλις 0,003 δευτερόλεπτα πίσω από τον rookie του 2020, Jorge Martin.


Και, με τον Enea Bastianini στην άλλη πλευρά του γκαράζ για να βοηθήσει τον Di Giannantonio να μάθει στην πρώτη του σεζόν, ο εμπορικός διευθυντής και διευθυντής μάρκετινγκ της ομάδας, Carlo Merlini λέει ότι είναι σίγουρος μετά τη δοκιμή ότι το δίδυμο θα συνεργαστεί καλά όταν η αγωνιστική δράση ξεκινήσει στο Qatar τον Μάρτιο.

"O Diggia ήταν εξαιρετικά ενθουσιασμένος να δοκιμάσει", είπε ο παλαίμαχος διευθυντής της ομάδας. "Ήταν το όνειρο της ζωής του, και πιθανώς το όνειρο κάθε αναβάτη".


"Του είπα ότι πραγματικά νομίζω ότι άρχισε να σκέφτεται πάρα πολύ για τα MotoGP το 2021, αλλά συνολικά έκανε μια πολύ καλή σεζόν και έφερε την ομάδα της Gresini Moto2 πίσω στη νίκη, καθώς και σε πολλά βάθρα".

"Τον γνωρίζουμε πολύ καλά και αυτοί (ο Bastianini και ο Di Giannantonio) ήταν στην πραγματικότητα ομόσταυλοι στην Gresini Moto3 το 2016, επομένως γνωρίζονται πολύ καλά. Ακόμα και πριν, όταν ήταν παιδιά με τα mini bikes. Ολόκληρη η καριέρα τους κινήθηκε σε παράλληλες γραμμές. Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα".

 

"Προφανώς ο Diggia θα είναι rookie και θα του ζητήσουμε να μην βιαστεί, να εξοικειωθεί με τη μοτοσυκλέτα και ας δούμε πόσο γρήγορα μπορεί να το πάρει και να προχωρήσει στην κατάταξη. Αλλά αν όλα πάνε καλά θα έχουμε μια πολύ καλή και πολύ συναρπαστική σεζόν".

Λιγότερο ερχόμενος στην ομάδα και περισσότερο προωθούμενος μέσα σε αυτήν, ο Di Giannantonio είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόν του ανεπίσημου συστήματος ακαδημιών του αείμνηστου Fausto Gresini – και ένας αναβάτης που ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε ήδη επιλέξει για τη νέα του προσπάθεια στα MotoGP πριν υποκύψει τραγικά στον COVID -19 πέρυσι.


Ο Di Giannantonio εντάχθηκε για πρώτη φορά στην ομάδα το 2015 ως αντικαταστάτης του τραυματία Andrea Locatelli ενώ εξακολουθούσε να αγωνίζεται στο Red Bull Rookies Cup (όπου τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Ολλανδό αναβάτη Bo Bendsneyder). Έγινε μόνιμο μέλος της ομάδας Moto3 του Gresini το 2016 – και έχει προχωρήσει στις κατηγορίες με την ομάδα από τότε.

Δύο φορές τερμάτισε στο βάθρο την πρώτη του σεζόν στην μικρή κατηγορία και όντας πέμπτος και έκτος στα δύο πρώτα του χρόνια στην γενική κατάταξη, ο νεαρός γρήγορα καθιερώθηκε ως πρωτοπόρος για την Gresini – με μια πιο συντονισμένη προσπάθεια το 2018 που τον είδε να παίρνει τις πρώτες του νίκες σε Grand Prix και να ολοκληρώνει μια απίστευτη σεζόν για την ομάδα τερματίζοντας δεύτερος στο πρωτάθλημα πίσω από τον τότε ομόσταυλό του, Jorge Martin.

Αυτό οδήγησε σε μια μετακίνηση στην Moto2 για το 2019 και τον πρώτο του χωρισμό με την ομάδα Gresini, αν και φιλικό, καθώς κατευθύνθηκε στην ομάδα της Speed ​​Up. Προφανώς σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με τις κυρίαρχες μοτοσυκλέτες της Kalex, ανέβηκε στο βάθρο δύο φορές, τόσο στο Brno όσο και στο Misano. Aυτά ήταν αρκετά για να ολοκληρώσει την πρώτη του σεζόν ως ο καλύτερος rookie  – λίγο πιο μπροστά από τον Martin και τον μελλοντικό και πρώην ομόσταυλό του στην Gresini, Enea Bastianini.

Η επόμενη σεζόν ήταν λιγότερο επιτυχημένη, ωστόσο, με πέντε πτώσεις σε 14 αγώνες που έπληξαν την κατάταξή του στο πρωτάθλημα και παρά τα άλλα δύο βάθρα ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 15η θέση – και γρήγορα ανακοίνωσε την επιστροφή του στην παλιά του οικογένεια για το 2021, καθώς επέστρεφε στην Gresini.


Και, μετά την επανένωση, τα πράγματα άρχισαν αμέσως να κυλούν, με τον νεαρό Ιταλό να παίρνει την πρώτη του νίκη στην μεσαία κατηγορία- και την πρώτη συναισθηματική νίκη της ομάδας μετά τον θάνατο του Gresini- στη Jerez.

Σε συνδυασμό με άλλα τρία βάθρα και την έβδομη θέση στη γενική κατάταξη, σημαίνει ότι η καμπάνια του για το 2021 τον προετοίμασε για την άνοδό του το 2022 – και αν λάβουμε υπόψη το τεστ της  Jerez, αυτές οι προοπτικές μπορεί να είναι πράγματι υψηλές.

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: Στα MotoGP υποστηρίζω Miller

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: Έκτη Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα