• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Dakar: Έβδομη Ειδική
Παρθενική νίκη του Cornejo, πρώτος στην γενική ο Van Beveren
Νέα 09/01/2022 - 19:33

Με πολλούς από τους κορυφαίους αναβάτες να ζορίζονται στην ειδική 402 χιλιομέτρων Riyadh-Al Dawadimi της Κυριακής, ο van Beveren κατάφερε να πηδήξει από την τέταρτη θέση που κατείχε την ημέρα ανάπαυσης στην πρώτη θέση.

Ο Γάλλος αναβάτης κέρδισε μια θέση ακόμη πριν καν από την εκκίνηση, καθώς ο αναβάτης της GasGas, Daniel Sanders, έπεσε πριν από τη χρονομετρημένη ειδική, ενώ ο ομόσταυλος του Αυστραλού, Sunderland και ο πλησιέστερος αντίπαλός του, ο Matthias Walkner της KTM, έχασαν και οι δύο πάνω από 20 λεπτά.

Ο Van Beveren δεν είχε την πιο ομαλή διαδρομή, έχασε 11 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα σε σχέση με τη Honda του Cornejo - ο οποίος πήρε την πρώτη του νίκη σε ειδική του Dakar. Αλλά ο χρόνος που κέρδισε σε σχέση με τον Sunderland και τον Walkner έβαλε τον αναβάτη της Yamaha στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με πέντε ειδικές να απομένουν, 5 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Walkner.

Όγδοος κατά την ημέρα ανάπαυσης, ο Kevin Benavides (KTM) αποδείχτηκε ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του Cornejo, τερματίζοντας μόλις 44 δευτερόλεπτα πίσω από τον Χιλιανό αναβάτη.

Αυτό σημαίνει ότι ο Benavides έχει ανέβει στην τρίτη θέση συνολικά, 5 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα πίσω από τον van Beveren, ενώ ο Sunderland -ο μοναδικός εκπρόσωπος της GasGas μετά την αποχώρηση του Sanders- είναι τώρα τέταρτος, 5 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο.

Ο αναβάτης της Sherco, Lorenzo Santolino, κέρδισε μία θέση για να προχωρήσει στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, προχωρώντας μπροστά από τον κορυφαίο αναβάτη της Honda, Pablo Quintanilla στην έκτη θέση.

Παρά τον τραυματισμό στον ώμο από μια σύγκρουση στην πέμπτη ειδική ο Joan Barreda της Honda ήταν τρίτος ταχύτερος στην ειδική και ανέβηκε στην έβδομη θέση συνολικά μπροστά από τον ιδιώτη της KTM Stefan Svitko, τον Cornejo και τη δεύτερη Yamaha του Andrew Short.

Ακριβώς πίσω, στην 11η θέση βρίσκεται ο Toby Price της KTM, λίγο λιγότερο από 30 λεπτά μακριά από τον πρώτο, ενώ ο Ricky Brabec της Honda κέρδισε χρόνο και βρίσκεται 14ος συνολικά, 38 λεπτά μακριά από τον van Beveren. 

O Βασίλης Μπούδρος έκανε τον 73ο καλύτερο χρόνο  σήμερα και ανέβηκε στην 82η θέση της γενικής κατάταξης. 

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: Όγδοη Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Βάθρο για την VR46

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα