• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Dakar: Ένατη Ειδική
Νίκη του Cornejo, ο Walkner ανεβαίνει στην πρώτη θέση
Νέα 11/01/2022 - 20:45

 

Στην ειδική των 257 χιλιομέτρων κοντά στο Wadi Ad Dawasir κυριάρχησε η εργοστασιακή ομάδα της Honda, με τους Cornejo και Brabec να ανταλλάσουν την πρώτη θέση κατά την διάρκεια της ημέρας. 

Ο Cornejo είχε το πλεονέκτημα μετά το πρώτο σημείο στα 40 χιλιόμετρα, αλλά γρήγορα τον προσπέρασε ο  Brabec με την CRF 450 Rally. Ο 30χρονος συνέχισε να φτιάχνει μια μικρή διαφορά  μέχρι το τέταρτο σημείο, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον Χιλιανό αναβάτη από το να επανακάμψει καθοδόν για μια νίκη με διαφορά 1 λεπτό και 26 δευτερόλεπτα.

Ο Brabec τελικά έπεσε στην τρίτη θέση της ειδικής πίσω από την KTM του Kevin Benavides, χάνοντας χρόνο στο τελευταίο στάδιο των 86 χιλιομέτρων μέχρι τον τερματισμό.

Ο νικητής του Dakar του 2018, Walkner, δεν ήταν ποτέ διεκδικητής για τερματισμό στο βάθρο, αλλά κατέληξε μόλις 2 λεπτά και 06 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη θέση στην τέταρτη θέση, αρπάζοντας το γενικό προβάδισμα στη διαδικασία.

Ο Αυστριακός αναβάτης εκμεταλλεύτηκε μια δύσκολη εμφάνιση για τον Sunderland, ο οποίος τερμάτισε περισσότερο από οκτώ λεπτά μακριά από τον ρυθμό στη 14η θέση, αφού ηγήθηκε στην αρχή με την μοτοσυκλέτα της GasGas.

Οι δύο αναβάτες χωρίζονται με 2 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα στην κορυφή της βαθμολογίας με τρεις ειδικές να απομένουν. Ο Adrien van Beveren συνεχίζει να κατέχει την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης , ενώ ο Pablo Quintanilla παραμένει ο κορυφαίος αναβάτης της Honda στην τέταρτη θέση αφού τερμάτισε όγδοος στην σημερινή ειδική.

Ο Benavides και ο Joan Barreda της Honda καταλαμβάνουν την πέμπτη και την έκτη θέση αντίστοιχα, μπροστά από τον αναβάτη της Sherco, Lorenzo Santolino.

Η νίκη στην ένατη ειδική ανέβασε τον Cornejo στην ένατη θέση, ενώ έκτη θέση του Andrew Short έριξε τον Toby Price της KTM έξω από την πρώτη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

H Honda θα παρουσιάσει την μοτοσυκλέτα του 2022 την Παρασκευή

« Προηγούμενο άρθρο

O Lorenzo Baldassarri μεταφέρεται στην WorldSSP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα