• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ezpeleta: O Petrucci απέδειξε στο Dakar ότι τα MotoGP έχουν τους καλύτερους αναβάτες
Νέα 19/01/2022 - 16:02

Ο Carmelo Ezpeleta έδωσε μια ομιλία στο  EFE "Sport Business Days" μιλώντας για μια σειρά θεμάτων. Από την κατάσταση που συνδέεται με τον Covid και τις προβλέψεις για την  διαχείριση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP του 2022 μέχρι τις δικές του σκέψεις για την αποχώρηση του Valentino Rossi και τις συνθήκες του Marc Marquez.

Αλλά αυτό που ήταν πιο εντυπωσιακό ήταν πιθανώς αυτό που είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna επαινώντας τον Danilo Petrucci και τα όσα καταφέρνει στο Dakar. Μάλιστα, ο Ισπανός υπογράμμισε την απόδοση του Petrux ακριβώς για να επιβεβαιώσει ποιο είναι το τρέχον επίπεδο των 24 αναβατών που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο κατά τη γνώμη του είναι απλώς το υψηλότερο που έχει δει ποτέ.

"Έχουμε τους 24 καλύτερους αναβάτες στον κόσμο στα MotoGP και ο Danilo Petrucci είναι απόδειξη αυτού· έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την απόδοσή του στο Dakar , καθώς είναι ένας από τους πιο γρήγορους αναβάτες παρά τους αμμόλοφους, τις ειδικές και όλα τα άλλα".

Η δήλωση του Ezpeleta δίνει στον Danilo τα δέοντα εύσημα για αυτό που έκανε στην πρώτη του εμφάνιση στο Dakar. Μίλησε όμως και για τον Rossi και τον Marquez.

"Ό,τι έσπειρε ο Rossi θα παραμείνει εκεί, και έχει επίσης εδραιώσει ολόκληρη την ομάδα του, η οποία θα έχει έναν μεγάλο χορηγό που θα τον στηρίξει, ακόμα κι αν η απουσία του Valentino θα γίνει προφανώς αισθητή, αλλά αυτό έχει ήδη συμβεί αρκετές φορές στην ιστορία της μοτοσυκλέτας. Όσο για τον Marc, δεν είναι ότι δεν ανησυχεί, αλλά το γεγονός είναι ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Νομίζω ότι ο Marquez θα επιστρέψει και θα είναι καλά, αλλά όλοι οι άλλοι θα είναι εκεί και μιλάμε για ένα γενιά εξαιρετικών και νέων αναβατών".

Όσον αφορά τους κινδύνους που συνδέονται με τον Covid, ο Ezpeleta έχει ξεκάθαρες ιδέες και δεν σκοπεύει να συμβιβαστεί σε πάρα πολλούς.

"Αυτό που συνέβη πέρυσι στις ΗΠΑ είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε αυτή τη σεζόν. Δεν θα δεχθούμε καραντίνες, αν μας ζητήσουν να κάνουμε καραντίνα 14 ημερών σε μια συγκεκριμένη χώρα, δεν θα πάμε εκεί. Ο στόχος είναι να κάνουμε τουλάχιστον 19 αγώνες, σύμφωνα με το συμβόλαιο. Αλλά ξέρουμε το όριο, και αυτό είναι. Μπορούν να μας ζητήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή όλα τα έγγραφα που έχουν παραχθεί ήδη από το 2021. Στο τέλος του 2021 αγωνιστήκαμε με τα Superbikes στην Ινδονησία, αποδεικνύοντας ότι το σύστημά μας λειτουργεί".

Ο Ezpeleta  μίλησε και για καλεσμένους στο parddock, οι οποίοι δεν θα είναι τόσο πολλοί όσο στο παρελθόν για κάποιο διάστημα.

"Ο στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που έρχονται, γιατί αν αντί να έχουμε 1.500 μπορούμε να έχουμε 2.500, θα το κάνουμε. Αλλά η κατάσταση δεν θα επιστρέψει ποτέ στα προ πανδημίας επίπεδα. Το να είσαι στα paddock είναι σαν να μπαίνεις σε αποδυτήρια μιας ποδοσφαιρικής ομάδας".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Το να αναλάβω μετά τον Valentino ήταν αγχωτικό

« Προηγούμενο άρθρο

Όλα καινούργια ή τίποτα για την Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα