• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Wayne Rainey ξανά πάνω σε μοτοσυκλέτα!
Με ειδικά διαμορφωμένη YZR500 στο Goodwood Festival
Νέα 24/02/2022 - 13:26

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 500cc Wayne Rainey θα οδηγήσει την εμβληματική Yamaha YZR500 που κέρδισε τον τίτλο του 1992 στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood φέτος, 30 χρόνια αφότου ο Αμερικανός κέρδισε τον τελευταίο του τίτλο Grand Prix.


Ο Rainey θα επανενωθεί με μια μοτοσυκλέτα GP για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια, μετά το ατύχημα του 1992 που άφησε τον, πλέον, πρόεδρο της MotoAmerica παράλυτο από το στήθος και κάτω. Η συμμετοχή του Rainey θα γίνει δυνατή χάρη στην καινοτομία της Yamaha Motor Company, καθώς αναδιαμορφώνουν την 30χρονη Yamaha YZR500, ώστε να μπορεί να οδηγηθεί χρησιμοποιώντας μόνο τα χειριστήρια του τιμονιού.

"Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που όχι μόνο θα παρευρεθώ στο πρώτο μου Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood αυτό το καλοκαίρι, αλλά και που θα οδηγήσω τη Yamaha YZR500 του 1992 στη διάσημη ανάβαση στο λόφο", δήλωσε ο Rainey. " Είναι πραγματικά μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά στη ζωή και που δεν μπορούσα να τη χάσω. Θέλω να ευχαριστήσω την Yamaha Motor Company που προετοίμασε την YZR500 του 1992 και την προσάρμοσε ώστε να οδηγήσω, τη MotoAmerica που βοήθησε να πραγματοποιηθεί ολόκληρο το έργο και τον Δούκα του Ρίτσμοντ που το έκανε πραγματικά πραγματικότητα. Ανυπομονώ να συναντήσω τους θαυμαστές που έρχονται από όλο τον κόσμο για το Goodwood Festival of Speed".

"Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είναι μια εκπληκτική εκδήλωση που αποτελεί βιτρίνα για τους θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού των δύο και των τεσσάρων τροχών – τόσο των ανθρώπων όσο και των μηχανημάτων", ανέφερε ο Lin Jarvis. "Ο Wayne Rainey είναι ένας πραγματικός θρύλος των αγώνων μοτοσυκλέτας που κατέκτησε τρεις Παγκόσμιους Τίτλους 500cc με τη Yamaha πριν από το ατύχημα και τον τραυματισμό του που τελείωσε την καριέρα του. Η σκέψη του Wayne να οδηγεί τη θρυλική μοτοσυκλέτα YZR500 του 1992 που οδήγησε στην τελευταία του νίκη στο Πρωτάθλημα είναι κάτι πραγματικά εκπληκτικό που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν δυνατό. Ξέρω ότι θα σημαίνει τόσα πολλά για τον Wayne και θα είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό για όλους τους θαυμαστές στο Goodwood και σε όλο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε τον Wayne να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα".

Επόμενο άρθρο »

Η παρουσίαση της Mooney VR46

« Προηγούμενο άρθρο

Ένας χρόνος χωρίς τον Fausto

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα