• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Meregalli: Περιμένω ο Morbidelli να πάρει "εκδίκηση"
Μετά την περίεργη περσινή χρονιά
Νέα 28/02/2022 - 20:00

Ο τρεις φορές νικητής αγώνων και δεύτερος του πρωταθλήματος του 2020, Franco Morbidelli, άντεξε μια δύσκολη σεζόν πέρυσι, στην οποία σημείωσε μόλις ένα βάθρο καθώς πάλευε για ρυθμό στο πρώτο μισό της σεζόν με τη δύο ετών Yamaha του στα χρώματα της Petronas SRT .

Αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Ολλανδικό Grand Prix του Ιουνίου μέχρι το Grand Prix του San Marino του Σεπτεμβρίου καθώς ανάρρωσε από χειρουργική επέμβαση λόγω τραυματισμού στο γόνατο, ενώ μετά μεταφέρθηκε στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha με διετές συμβόλαιο στην θέση του Maverick Vinales.

Σημειώνοντας μόλις επτά βαθμούς στους πέντε τελευταίους αγώνες ως εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha το 2021, ο Meregalli πιστεύει ότι η επιστροφή του Morbidelli συνέβη "πολύ νωρίς" - αλλά γνωρίζει ότι ο Ιταλός "ταιριάζει πολύ καλά" με την M1.

"Αυτό που περιμένω από τον Franco είναι ένα είδος εκδίκησης μετά την περσινή σεζόν, γιατί είχε πάρα πολλά πράγματα που πήγαν στραβά", είπε ο Meregalli.

"Ξεκίνησε αρκετά καλά, μετά τραυματίστηκε, αποφάσισε να χειρουργηθεί και μετά πήγε στην εργοστασιακή ομάδα. Πιθανώς ήθελε να ξαναπηδήξει στη μοτοσυκλέτα πολύ νωρίς με στόχο η ανάκαμψη να είναι πιο σύντομη, αλλά μάλλον ήταν ακόμα χειρότερη. Χρησιμοποιούσε τους τελευταίους αγώνες για να συνηθίσει τη νέα ομάδα, τη νέα εργοστασιακή μοτοσυκλέτα".

"Αλλά είμαι πραγματικά περίεργος να δω τον Franco σε καλή κατάσταση, να οδηγεί τη μοτοσυκλέτα όπως συνήθιζε να κάνει πριν τραυματιστεί. Έχει συνηθίσει να οδηγεί τη μοτοσυκλέτα, ξέρουμε ότι ταιριάζει πολύ καλά με την Μ1 μας".

 

Ο Morbidelli έδειξε σταθερή φόρμα κατά τη διάρκεια των δοκιμών πριν από τη σεζόν, τον Φεβρουάριο στην M1 του 2022, τερματίζοντας τη δοκιμή της Ινδονησίας στην πέμπτη θέση συνολικά.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι το στυλ οδήγησης του είναι ακόμα πιο «συνδεδεμένο» με τη μοτοσυκλέτα του 2019 που οδήγησε στο παρελθόν.

"Πρέπει να βελτιώσω ακόμα την αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα", είπε ο Morbidelli. "Μόλις ανέβηκα στη μοτοσυκλέτα σε καλή (σωματική) κατάσταση στη Sepang,  ξεκινήσαμε τη δουλειά μας με τον Patrick (Primmer, αρχιμηχανικός) στη Sepang - και αρχίσαμε να χτίζουμε μια βάση και τελικά είχαμε μια καλή βάση στην Ινδονησία".

"Καταφέραμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών στην Mandalika, και καταφέραμε να πιέσουμε για απόδοση και να δούμε κάτι ενδιαφέρον. Έτσι, χρειάζομαι ακόμα λίγη αίσθηση της μοτοσυκλέτας, λίγη περισσότερη γνώση για τη μοτοσυκλέτα".

"Συμπεριφέρεται διαφορετικά από τη μοτοσυκλέτα του ’19, εξακολουθώ να νιώθω ότι συνδέομαι περισσότερο με τη μοτοσυκλέτα του ’19 παρά με τη μοτοσυκλέτα του ’22. Οπότε, πρέπει να συνδυαστώ  λίγο καλύτερα με αυτή του '22".

Επόμενο άρθρο »

Δείτε εδώ το νέο βίντεο της Suzuki

« Προηγούμενο άρθρο

Brad Binder: Έχω καλύτερη πρόσφυση με την νέα μοτοσυκλέτα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα