• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρεμιέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting
Στο Kartodromo, Κυριακή, 20 Μαρτίου
4auto 18/03/2022 - 16:24
Ήρθε η ώρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2022 να «πατήσει γκάζι» με τη διεξαγωγή του πρώτου εκ των τεσσάρων γύρων της φετινής σεζόν. Πρώτο πεδίο μάχης είναι το Kartodromo, την προσεχή Κυριακή, 20 Μαρτίου!

Ο εναρκτήριος αγώνας, όπως φυσικά και οι υπόλοιπες στάσεις του πρωταθλήματος, θα έχει τη χορηγία της Autovision. Ενός σπουδαίου ονόματος στο χώρο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που στέκεται πάντα κοντά στο ελληνικό karting και γενικότερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Στο ραντεβού στην πίστα των Αφιδνών θα δώσουν το «παρών» συνολικά 28 ταλαντούχοι οδηγοί, που θα μοιραστούν σε τρεις δημοφιλείς κατηγορίες: τη Mini, τη Junior και τη Senior.

Η κατηγορία των λιλιπούτειων αθλητών είναι και η δημοφιλέστερη, με 16 αθλητές να παρατάσσονται στο grid! Οι έξι (6) από αυτούς αφορούν στην Κλάση Mini B. Θυμίζουμε πως στη συγκεκριμένη κατηγορία θα χρησιμοποιηθούν κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting και ελαστικά Vega.

Στην κατηγορία Junior έχουμε έξι αξιόμαχες συμμετοχές, που θα παλέψουν με τα χρονόμετρα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κινητήρες της Rotax και ελαστικά της LeCont.

Όσο για την κατηγορία Senior, έχουμε επίσης έξι οδηγούς να διεκδικούν τη νίκη, βασιζόμενοι αποκλειστικά στις δυνάμεις κινητήρων IAME X30 και πατώντας σε ελαστικά LeCont. Σε αυτήν την κατηγορία συμμετέχει και ο Γιάννης Περιστεράς, στα πλαίσια της προετοιμασίας του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300!

Αξιοσημείωτο είναι πως από τη συγκεκριμένη κατηγορία, θα δοθεί ως έπαθλο ένα εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Τελικό της ΙΑΜΕ, το οποίο θα απονεμηθεί σύμφωνα με τα κριτήρια που θα θέσει η ΟΜΑΕ.

Επιστρέφοντας στις αγωνιστικές διαδικασίες της πρεμιέρας, η δομή των αγώνων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting περιλαμβάνει Σκέλος Α, Ημιτελικό και Τελικό.

Τέλος, στη στελέχωση του πρώτου αγώνα του 2022, περιλαμβάνεται ο πολύπειρος Ιταλός κ. Alessandro Ferrari, στο ρόλο του Διευθυντή Αγώνα, καθώς και ο Giussepe Nunziante σε ρόλο επικεφαλής τεχνικού εφόρου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting που έχει τη χορηγία της Autovision, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η IRON Team.

 

Επόμενο άρθρο »

Η νέα αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 στην Ελληνική αγορά.

« Προηγούμενο άρθρο

Το BMW Group αποκτά τη μάρκα ALPINA

Χορηγοί