• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Έχω πολλές απορίες
Σχετικά με τον αγώνα μου
Νέα 23/03/2022 - 14:23


Ο τέσσερις φορές νικητής αγώνα των MotoGP, Francesco Bagnaia, ξεκίνησε τον αγώνα από την έκτη θέση έχοντας περάσει από τις ΚΑΤ1, καθώς οι κίτρινες σημαίες στις ΕΔ2 της Παρασκευής τον εμπόδισαν να προχωρήσει κατευθείαν στις ΚΑΤ2.

Με τις συνθήκες που έφερε η βροχή που έπληξε τον συντομευμένο αγώνα των 20 γύρων να είναι συνήθως καλές για την Ducati, ο Bagnaia αναμενόταν να αγωνίζεται για τις πρώτες θέσεις την περασμένη Κυριακή.

Αλλά μια «περίεργη» αίσθηση στο μεσαίο βρεγμένο ελαστικό της Michelin του στέρησε τον ρυθμό και τον έκανε να δυσκολεύεται στο φρενάρισμα – ο Bagnaia ήταν τυχερός που έμεινε πάνω στη μοτοσυκλέτα του μετά από ένα τρομερό γλίστριμα στην πρώτη στροφή στον έκτο γύρο.

"Έχω πολλές απορίες σχετικά με τον αγώνα μου", είπε ο Bagnaia, έχοντας δει την καρό σημαία από την 15η θέση. "Πρέπει να καταλάβω πολλά πράγματα για το τι δεν λειτούργησε και είναι περίεργο που στη δοκιμή στη Μαλαισία είχα μια πραγματικά υπέροχη αίσθηση στο βρεγμένο".

"Στο τεστ εδώ (στη Mandalika) στο πρώτο session ήμουν πολύ δυνατός στο βρεγμένο και η αίσθηση μου ήταν απίστευτη όπως πάντα".

"Και σήμερα (στον αγώνα) δυσκολεύτηκα  πολύ από την αρχή. Ήδη στο πρώτο φρενάρισμα ένιωθα περίεργα, έχασα πολλές θέσεις. Και μετά προσπαθούσα να πιέσω λίγο περισσότερο, έχανα πάντα το μπροστινό μέρος και είχα την τύχη να μην πέσω στο τελείωμα της ευθείας γιατί πήγαινα πολύ γρήγορα και ήταν λίγο τρομακτικό".


"Αλλά κοιτάζοντας και τα ελαστικά, δεν λειτούργησαν. Ίσως δεν πίεζα όπως έπρεπε, αλλά μου φαίνεται περίεργο. Είμαι πολύ απογοητευμένος και σίγουρα δεν είμαι χαρούμενος για αυτό το Σαββατοκύριακο γιατί έχουμε πάρει μόλις έναν βαθμό σε δύο Σαββατοκύριακα".

"Οι δυνατότητές μας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτό. Στο ζέσταμα ήμουν πολύ ανταγωνιστικός με τα μεταχειρισμένα ελαστικά. Άρα, είναι μια δύσκολη κατάσταση, μια δύσκολη στιγμή».

Ο Bagnaia βρίσκεται τώρα τελευταίος στην κατάταξη ανάμεσα στους αναβάτες που έχουν σημειώσει βαθμούς, στην 20η θέση, αφού δεν τερμάτισε στον εναρκτήριο αγώνα στο Qatar.
Αλλά ο Bagnaia λέει ότι η μοτοσυκλέτα του δεν ήταν το πρόβλημά του στον αγώνα της Ινδονησίας και αισθάνεται ότι ήταν "έτοιμος να παλέψει για τη νίκη" αν δεν είχε βρέξει.

"Για μένα, το πρόβλημα δεν ήταν η μοτοσυκλέτα μου, ειλικρινά γιατί όπως πάντα στο βρεγμένο η μοτοσυκλέτα μας είναι απίστευτη", πρόσθεσε.

"Δεν ήταν έτσι για μένα, δυσκολευόμουν πάρα πολύ με ένα από τα δυνατά σημεία της μοτοσυκλέτας μας στο βρεγμένο που είναι το μπροστινό μέρος. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα. Είναι μόλις ο δεύτερος αγώνας, ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τα πράγματα, η αίσθηση μου το πρωί (στο ζέσταμα) ήταν απίστευτη με τη μοτοσυκλέτα".

"Ήμασταν έτοιμοι να παλέψουμε για τη νίκη. Θα ήθελα να επανέλθω στην προηγούμενη νοοτροπία μου και να αρχίσω να σκέφτομαι ξανά θετικά".

Επόμενο άρθρο »

Εκτός κανονισμού οι συσκευές ρύθμισης ύψους στο μπροστινό

« Προηγούμενο άρθρο

O Marc Marquez διαγνώστηκε ξανά με διπλωπία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα