• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θετικό ξεκίνημα για τον Γ.Περιστερά στο Misano
Νέα 24/03/2022 - 00:29

Αποστολή: περιοδικό MOTOGP WORLD, Δημήτρης Διατσίδης

 

H Ελληνική προσπάθεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 ξεκίνησε ουσιαστικά σήμερα με το πρώτο επίσημο τεστ της ομάδας ProGP Racing Team που γίνεται στην πίστα του Misano μαζί με το επίσημο τεστ του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV.

Ο 16χρονος Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Περιστεράς βρέθηκε στην γνώριμή του πίστα για την πρώτη γνωριμία με τα μέλη της ομάδας του Omar Menghi, o οποίος είχε βρεθεί πρόσφατα στην Ελλάδα για τη συμφωνία συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Έλληνας οδηγός έκανε και την πρώτη του γνωριμία με την Yamaha R3 #81 προδιαγραφών Supersport Παγκοσμίου, η οποία τον εντυπωσίασε με την απόδοση του κινητήρα.

Στο γκαράζ της ομάδας ήταν και ο Ιταλός οδηγός Gabriele Mastroluca, ένα χρόνο μεγαλύτερος και ένα χρόνο πιο έμπειρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με την R3 με το νούμερο 80.

Δημήτρης Διατσίδης, Γιάννης Περιστεράς, Omar Menghi
Δημήτρης Διατσίδης, Γιάννης Περιστεράς, Omar Menghi

Παρά το ότι στα τρία πρώτα 20λεπτα δοκιμών ο Περιστεράς αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα, έδειξε καλά στοιχεία στην οδήγησή του και τελικά στο τέταρτο και τελευταίο 20λεπτο, με την Yamaha R3 να δουλεύει άψογα κατέβασε χρόνο ταχύτερου γύρου στο 1:50.800, μια εξαιρετική επίδοση, αν σκεφτεί κανείς ότι ο νικητής του περσινού Αγώνα του WSSP300 είχε σημειώσει ταχύτερο γύρο στο 1:50.700!

Το κυριότερο είναι ότι η γνωριμία με την ομάδα έδειξε μια θετική ατμόσφαιρα στο γκαράζ και η βοήθεια που του προσφέρει εδώ και λίγο καιρό ο πολυ-Πρωταθλητής Γιάννης Μπούστας αποδεικνύεται πολύτιμη.

Η ομάδα ήδη είναι έτοιμη για τη 2η ημέρα του τεστ, στην οποία θα δοκιμάσει και τα σλικ Pirelli Diablo Supercorsa που είναι τα λάστιχα με τα οποία θα αγωνιστούν στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΤΑΣ – Κόουτς

“Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η απόδοση του Γιάννη σήμερα, αφού σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον έδειξε αγωνιστική πειθαρχία και ξεπέρασε τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Ο χρόνος που σημείωσε – με σχετική άνεση – είναι πολύ καλός και σίγουρα βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο στη συνεργασία με μια από τις καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος”.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ #81 – Οδηγός

“Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον χρόνο που έκανα και πιστεύω ότι μπορούσα να πάω γρηγορότερα. Τα τεχνικά προβλήματα στο ξεκίνημα του τεστ δεν μου επέτρεψαν να έχω απόλυτη αυτοπεποίθηση στο τέλος που η Υamaha R3 δούλευε καλά και δεν πίεσα όσο θα ήθελα. Ελπίζω αύριο να βελτιωθώ σε όλα τα σημεία και να εξοικειωθώ περισσότερο με την πιο δυνατή R3 που έχω οδηγήσει ποτέ!”

Δημήτρης Διατσίδης, Stefano  Βernardi, Γιάννης Περιστεράς
Δημήτρης Διατσίδης, Stefano Βernardi, Γιάννης Περιστεράς

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Darryn Binder: Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν

« Προηγούμενο άρθρο

O Dani Pedrosa σε αγώνες αυτοκινήτων

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα