• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποινή 3 θέσεων για τον Miller
Μετά το περιστατικό με τον Quartararo
Νέα 03/04/2022 - 04:18

Έχοντας ανέβει στην τρίτη θέση μετά τις ΕΔ  που άνοιξαν το Σαββατοκύριακο στο Termas de Rio Hondo, ο Miller στη συνέχεια έπεσε στη πρώτη στροφή νωρίς στις ΚΑΤ2.

Επιστρέφοντας με την εφεδρική του μοτοσυκλέτα, ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati προσπεράστηκε από τον Quartararo στην είσοδο της έβδομης στροφής, με τον Γάλλο αναβάτη να δείχνει ξεκάθαρα τον θυμό του καθώς προσπέρασε την Ducati. 

Ο  Quartararo έμεινε στην έκτη θέση, ενώ ο Miller δεν κατάφερε να κάνει καθαρό γύρο κατά την τελευταία του διαδρομή και βρέθηκε στην ενδέκατη θέση. Λίγο μετά τις ΚΑΤ, οι αγωνοδίκες της FIM επέδωσαν στον Αυστραλό ποινή τριών θέσεων για το περιστατικό με τον Quartararo.

"Μόλις μου είπαν ότι έχω ποινή τριών θέσεων", επιβεβαίωσε ο Miller. "Δεν ξέρω τι άλλο θέλουν (οι αγωνοδίκες) από μένα. Άλλαξα μοτοσυκλέτα (μετά την πτώση), άλλαξα φόρμα και προσπαθούσα να νιώσω άνετα και στα δύο".

"Δεν καταλαβαίνω. Αλλά τέλος πάντων, δεν είναι ότι προσπαθούσα επίτηδες να μπω στο δρόμο του".


Ο Miller και ο Quartararo είχαν τις κόντρες τους στον προηγούμενο αγώνα της Mandalika, όταν ο αναβάτης της Ducati ένιωσε ότι ο Γάλλος ήταν άσκοπα επιθετικός, προκαλώντας την επαφή μεταξύ τους νωρίς στον αγώνα.

Ο Quartararo αποδέχτηκε ότι το μπλοκάρισμα του Miller δεν ήταν σκόπιμo, αλλά θεώρησε ότι ήταν «άδικο».

"Σε αυτό το είδος στροφής, όταν φτάνεις με τέταρτη ταχύτητα πολύ γρήγορα και έχεις κάποιον όχι στη μέση (της πίστας), αλλά βασικά στην αγωνιστική γραμμή, είναι ενοχλητικό", είπε ο Quartararo. "Δεν θέλω να παραπονεθώ γιατί μπορεί να συμβεί. Ίσως δεν με είδε... Νομίζω ότι δεν είναι δίκαιο, ας πούμε. Αλλά δεν είναι κακό ούτε το έκανε επίτηδες".

"Και αυτό είναι. Έκανα ό,τι μπορούσα. Για να είμαι ειλικρινής, ξέρουμε πού χάνουμε πολύ (στην τελική ταχύτητα), αλλά νομίζω ότι ποτέ δεν φρέναρα τόσο αργά όσο στη στροφή 5 στη ζωή μου!".

"Νομίζω ότι η δεύτερη σειρά μπορεί να μην είναι η καλύτερη που θα μπορούσαμε να πάρουμε, αλλά είναι αυτό που είναι. Νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση για τον αγώνα και μπορούμε να παλέψουμε για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα".

"Με εξέπληξε η Aprilia σήμερα, όχι με την pole position (για τον Aleix Espargaro) αλλά στις ΕΔ2, όταν έκαναν το 1-2. Το μαλακό ελαστικό ήταν εκπληκτικό", πρόσθεσε ο Quartararo.

"Έτσι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι αν κάνει μια καλή αρχή, μπορεί να απομακρυνθεί. Αλλά νομίζω ότι έχουμε λίγο περιθώριο στον ρυθμό γιατί έκανα έναν γρήγορο γύρο, με 15 γύρους ήδη στο πίσω ελαστικό, και κατάφερα να πάρω ένα 1:39,2. Τώρα θα δούμε την κατανάλωση των ελαστικών για αύριο και ας δούμε πώς θα πάει".

Ο Miller είναι επίσης σίγουρος για μια πολύ καλύτερη Κυριακή.

"Πήγαινε πολύ καλά σήμερα μέχρι τις ΚΑΤ2  και το χάλασα! Ένιωσα άνετα, ένιωθα ότι είχα περιθώρια βελτίωσης. Ο πρώτος μου γρήγορος γύρος ήταν αρκετά καλός για την 11η θέση και έκανα ένα πολύ μεγάλο λάθος στην πρώτη στροφή, όταν βρέθηκα στη βρώμικη γραμμή", είπε. "Έτσι έχασα πολύ χρόνο. Αλλά έχασα την καλύτερή μου μοτοσυκλέτα και δεν μπόρεσα να βελτιωθώ. Είναι απλώς ατυχές, όλα ήταν πολυάσχολα σήμερα και δεν το χρειαζόμασταν αυτό. Αλλά εκτός από αυτό, ήταν μια καλή μέρα".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Είμαι περήφανος για την Pole Position

« Προηγούμενο άρθρο

Termas de Rio Hondo: MotoGP KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα