• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Termas de Rio Hondo: MotoGP KAT
Πρωτη pole position για την Aprilia στα MotoGP!
Νέα 02/04/2022 - 01:27

Ο Pol Espargaro και ο Takaaki Nakagami κατάφεραν να περάσουν στις ΚΑΤ2 στο Michelin Grand Prix της Αργεντινής αφού τερμάτισαν 1-2 στις ΚΑΤ1, μετά από έναν γύρο "στα όρια" για τον Pol Espargaro. Ο Enea Bastianini, ο Francesco Bagnaia και ο Miguel Oliveira, μεταξύ άλλων, δεν κατάφεραν να φτάσουν στις θέσεις πρόκρισης, με τον Pecco Bagnaia να είναι φανερά εκνευρισμένος.

Αναζητώντας την πρώτη pole της Aprilia στα MotoGP, ο Aleix Espargaro έφτασε στην κορυφή με πάνω από τρία δέκατα διαφορά μετά την αρχική αναταραχή των πρώτων χρονομετρημένων γύρων των αναβατών.

Υπήρξαν άμεσα προβλήματα για τη Suzuki καθώς η πρώτη μοτοσυκλέτα του Joan Mir παρουσίασε κάποιο πρόβλημα ήδη από τα pits και χρειάστηκε να αφαιρεθούν τα ελαστικά της και να μεταφερθούν στη δεύτερη μοτοσυκλέτα GSX-RR. Το θέμα λύθηκε σύντομα.

Εντός πίστας, ο Viñales πήγε στιγμιαία στην κορυφή πριν ο Martin θέσει νέο σημείο αναφοράς το 1:34.425. Ωστόσο, ο Aleix Espargaro σύντομα βελτίωσε την προσπάθεια του αναβάτη της Pramac Ducati με τον εκπληκτικό χρόνο των 1:38.125.


Ενώ ο Espargaro σημείωσε έναν χρόνο που φαινόταν ασυναγώνιστος, ο Jack Miller έχασε το μπροστινό στην πρώτη στροφή και είχε πτώση, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς. 

Καθώς άρχισαν οι τελευταίοι γρήγοροι γύροι, ξεκίνησαν περισσότερες κόντρες μεταξύ του Quartararo και του Miller (ο οποίος είχε επιστρέψει στην πίστα) αφού ο αναβάτης της Ducati εθεάθη να πηγαίνει αργά στην αγωνιστική γραμμή, κάτι που ενόχλησε εμφανώς τον Quartararo, με τους δύο αυτούς αναβάτες να έχουν ήδη κοντραριστεί προ δύο εβδομάδων στην Ινδονησία. .

Το περιστατικό θα ληφθεί υπόψη από τους αγωνοδίκες και ο Μίλερ είναι πιθανό να τιμωρηθεί.

Στο μπροστινό μέρος, ο Martin, έκανε έναν εκπληκτικό γύρο και ανέβηκε στην πρώτη θέση  με 0,256 δευτερόλεπτα διαφορά, αλλά όπως συνέβαινε όλη την ημέρα, ο Aleix Espargaro αντεπιτέθηκε αμέσως.

Με χρόνο 1:37.688, ο Aleix Espargaro κατέφερε να πάρει την πρώτη pole position της Aprilia στην μεγάλη κατηγορία και την πρώτη του προσωπική pole position μετά το 2015. Ο Jorge Martin αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, με τον Luca Marini να βρίσκεται για δεύτερη φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία στην πρώτη σειρά της εκκίνησης παίρνοντας την τρίτη θέση. 

Ο Pol Espargaro θα ξεκινήσει από την κεφαλή της δεύτερης σειράς της εκκίνησης, μπροστά από τον Maverick Viñales, που κατάφερε να βάλει και τις δύο Aprilia στην πρώτη πεντάδα. Την δεύτερη σειρά της εκκίνησης κλείνει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo. 

Τον έβδομο καλύτερο χρόνο έκανε ο Alex Rins, με τον ομόσταυλό του, Joan Mir να ακολουθεί και τον Johann Zarco να κλείνει την τρίτη σειρά. Τέλος, από την τέταρτη σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσουν οι Takaaki Nakagami, Jack Miller και Brad Binder με τον τελευταίο να απειλεί να χαλάσει το πάρτυ της Aprilia στον τελευταίο γύρο, αλλά ένα λάθος στον τρίτο τομέα να του στερεί την ευκαιρία για την πρώτη pole position της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία. 

Επόμενο άρθρο »

Ποινή 3 θέσεων για τον Miller

« Προηγούμενο άρθρο

Termas de Rio Hondo: MotoGP ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα