• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πόσος χρόνος χρειάζεται;
Για να ετοιμαστεί μια ομάδα για ένα Grand Prix - O Alex Briggs απαντά
Νέα 05/04/2022 - 03:59

Πόσο γρήγορα μπορείτε να προετοιμάσετε μια μοτοσυκλέτα από αγώνα σε αγώνα; Αυτό είναι το ερώτημα που, λίγο-πολύ, όλοι αναρωτηθήκαμε όταν μάθαμε ότι πολλές ομάδες δεν παρέλαβαν τις μοτοσυκλέτες τους στην ώρα τους για το Grand Prix της Αργεντινής.

Οι μηχανικοί των ομάδων αναγκάστηκαν να δουλέψουν από πολύ πρωί, όταν οι μοτοσυκλέτες έφτασαν επιτέλους στην πίστα, για να μπορούν να είναι έτοιμοι για τις συγχωνευμένες δοκιμές του Σαββάτου. Και εδώ φτάνουμε στο αρχικό ερώτημα: πόσο χρόνο χρειάζεται αυτό; Ο Alex Briggs, ένας από τους μακροχρόνιους μηχανικούς του Mick Doohan πρώτα και μετά του Valentino Rossi στη θρυλική ομάδα που διαχειρίζεται ο Jeremy Burgess, αποφάσισε να απαντήσει στο Twitter.

"Ειλικρινά, αν δεν υπήρχε πτώση στον προηγούμενο αγώνα, είναι καλύτερα από ένα Σάββατο βράδυ. Η μια μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη, με το κιβώτιο ταχυτήτων, τα υγρά και τις αναρτήσεις έτοιμα για αγώνες. Η μοτοσυκλέτα του αγώνα χρειάζεται παρόμοια πράγματα συν ένα καθαρισμό και μια αλλαγή λαδιών..... Ίσως αφαίρεση κάποιων εξαρτημάτων του αγώνα ... Ο συμπλέκτης του αγώνα, ίσως οι σωλήνες εξάτμισης...ή οτιδήποτε άλλο για το οποίο προσπαθείς να κρατήσεις τα χιλιόμετρα χαμηλά. Στην αρχή της σεζόν οι κινητήρες χρησιμοποιούνται κανονικά για 3 αγώνες περίπου πριν ξεκινήσει το ανακάτεμα (η αλλαγή κινητήρων). ... Ειλικρινά το στήσιμο του paddock συν όλα τα άλλα πράγματα και η τακτοποίηση όλων των ανταλλακτικών θα διαρκέσει περισσότερο από την προετοιμασία των μοτοσυκλετών για τις ΕΔ1. Όπως είπα, το στήσιμο του paddock πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο. Μάλλον οι ομάδες θα τα κάνουν όλα με τη μία. Άνθρωποι εργάζονται με μοτοσυκλέτες και τύποι που στήνουν γύρω τους. Στο τέλος πιθανότατα θα χρειαστεί περίπου τέσσερις ώρες ή λιγότερο. Δεν μαζεύεις τις μοτοσυκλέτες στη σωστή μορφή τους (στο τέλος ενός Grand Prix) γιατί την Κυριακή το βράδυ μαζεύεις τα πράγματά σου όσο πιο γρήγορα μπορείς για να φύγεις... δουλεύεις με μοτοσυκλέτες μόνο αν υπάρχει πρόβλημα (το αποκαλούσαμε μεταθανάτιo)".

Επόμενο άρθρο »

O Lorenzo μετακινείται στους τέσσερις τροχούς

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 3 @Argentina

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα