• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Lorenzo μετακινείται στους τέσσερις τροχούς
Στο Porsche Carrera Cup Italy
Νέα 05/04/2022 - 04:19

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των MotoGP, Jorge Lorenzo, θα ξεκινήσει μια σεζόν στο Porsche Carrera Cup Ιταλίας το 2022, σηματοδοτώντας μια πλήρη μετάβαση στους αγώνες των τεσσάρων τροχών.

Ο Lorenzo, ο οποίος αποσύρθηκε από τα MotoGP στα τέλη του 2019 μετά από μια άκαρπη σεζόν στη Honda, θα αγωνιστεί για την ομάδα Q8 Hi Perform - που διοικείται από την ομάδα Ghinzani Arco που ιδρύθηκε από τον πρώην οδηγό της F1, Piercarlo Ghinzani.


"Ένα νέο και συναρπαστικό στάδιο της ζωής μου ξεκινά", έγραψε ο Lorenzo στα social media. "Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της Q8 Hi Perform που με καλωσόρισε και με επέλεξε ως επίσημο οδηγό για το Porsche Carrera Cup Ιταλίας".

"Είμαστε μια δυνατή, ενωμένη και φιλόδοξη ομάδα και ανυπομονώ να εμπλακώ και να αποδείξω ότι μπορώ επίσης να είμαι ανταγωνιστικός στους τέσσερις τροχούς".

Ο Lorenzo ακολουθεί ουσιαστικά τα βήματα του πρώην αντιπάλου του, Valentino Rossi, ο οποίος έχει μεταβεί  στους αγώνες GT ​​αυτή τη σεζόν.

Όπως ο Rossi, ο Lorenzo ασχολήθηκε με τους τέσσερις τροχους κατά τη διάρκεια της καριέρας του στα MotoGP, με συμμετοχές στο 24 Hours of Barcelona (όπου ήταν νικητής στην κατηγορία) και στο Gulf 12 Hours με έδρα το Άμπου Ντάμπι. Δοκίμασε επίσης ένα αυτοκίνητο GP2 πρώτης γενιάς το 2012 και ένα αυτοκίνητο Mercedes F1 το 2016.

Το Porsche Carrera Cup Italy αποτελεί μέρος του εντυπωσιακού σταθερού περιφερειακού πρωταθλήματος του κατασκευαστή από το 2007. Μεταξύ των πρωταθλητών της είναι οδηγοί όπως ο Matteo Cairoli και ο Alessio Rovera, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν ως εφαλτήριο βήμα για τις συμμετοχές τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής GT drives .

Ο παλιός αγωνιζόμενος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Touring, Alberto Cerqui, ήταν ο Πρωταθλητής του πέρυσι, οδηγώντας για την Q8 Hi Perform που θα εκπροσωπήσει ο Lorenzo.

Ο Lorenzo αγωνίστηκε στο Esports του πρωταθλήματος εκτός σεζόν στο Assetto Corsa.

Η πραγματική σεζόν της κατηγορίας θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου στην Imola, με πέντε ακόμη αγώνες να ακολουθούν σε διάφορες σημαντικές ιταλικές πίστες - συμπεριλαμβανομένων των Misano και Mugello και του Ιταλικού Grand Prix της F1 στη Monza.

Επόμενο άρθρο »

Dovizioso: Δεν νιώθω άνετα, δεν οδηγώ με ομαλό τρόπο

« Προηγούμενο άρθρο

Πόσος χρόνος χρειάζεται;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα