• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: Δεν νιώθω άνετα, δεν οδηγώ με ομαλό τρόπο
Και για αυτό έκανα αυτό το λάθος
Νέα 05/04/2022 - 17:49

Ο Andrea Dovizioso αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο Termas de Rio Hondo την Κυριακή, αλλά σε αυτήν την περίπτωση οφειλόταν σε λάθος του αναβάτη. 

Ο Ιταλός, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα στο ταμπλό και το τιμόνι πριν σβήσει τελείως ο κινητήρας του στη Mandalika, ξέχασε να ξεκλειδώσει την μπροστινή συσκευή χαμηλώμτος για την RNF Yamaha του στην Αργεντινή.

Αυτό σήμαινε ότι η ανάρτηση δεν "απελευθερώθηκε" κατά το φρενάρισμα για την πρώτη στροφή και αντ' αυτού παρέμεινε συμπιεσμένη. Αβέβαιος για την αιτία, ο Dovizioso μπήκε στα pits στο τέλος του γύρου πριν συνειδητοποιήσει το λάθος.

"Είμαι πολύ απογοητευμένος, αυτό δεν μου συνέβη ποτέ", είπε ο Dovizioso. "Έκανα ένα λάθος και ξέχασα να ξεκλειδώσω την συσκευή του μπροστινού".

"Την κλείδωσα (στην εκκίνηση), αλλά δεν κίνησα τον μοχλό που έπρεπε να μετακινήσω για να ξεκλειδώσω (τη συσκευή) στην πρώτη στροφή. Δεν το σκέφτηκα αυτό, αν και όλα ήταν μπλοκαρισμένα, αλλά όταν σταμάτησα στο pitlane κατάλαβα ότι αυτό ήταν δικό μου λάθος".

Στη συνέχεια, ο Dovizioso έχασε τρεις γύρους στα pits ενώ οι μηχανικοί του προσπαθούσαν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή.


"Ο Andrea ξέχασε να γυρίσει τον μοχλό της μπροστινής συσκευής εκκίνησης στη θέση που θα έπρεπε, οπότε η μπροστινή ανάρτηση έμεινε κλειδωμένη", είπε ο διευθυντής της ομάδας ,Wilco Zeelenberg.

"Στο pitlane, δεν μπορούμε να έχουμε αυτή τη δύναμη (φρεναρίσματος) για να ξεκλειδώσει εύκολα, καθώς χρειάζεται ταχύτητα και δυνάμεις (που θα την ξεκλειδώσουν όταν η μοτοσυκλέτα φρενάρει απότομα στην πρώτη στροφή), οπότε παλέψαμε να την ξεκλειδώσουμε. Αλλά κατάλαβε άμεσα ότι ξέχασε να γυρίσει το μοχλό. Έτσι, ουσιαστικά έληξε ο αγώνας του".


Ο Dovizioso, ο οποίος έχει πάρει  μόλις δύο βαθμούς μέχρι στιγμής φέτος, πρόσθεσε: "Λυπάμαι πραγματικά για την ομάδα, γιατί αυτό είναι κάτι που δεν χρειαζόταν να συμβεί, αλλά συμβαίνει όταν δεν είσαι χαλαρός".

"Δεν νιώθω άνετα, δεν οδηγώ με ομαλό τρόπο, δεν χρησιμοποιώ τις καλύτερες δυνατότητες της μοτοσυκλέτας και έτσι υπάρχει ένταση. Θέλεις να κάνεις τα πάντα στο μέγιστο από την αρχή και έκανα αυτό το λάθος".

Αφού επέστρεψε στην πίστα, ο Dovizioso συνέχισε με τον καλύτερο του γύρο αγώνα να είναι 0,264 δευτερόλεπτα πιο αργός από αυτόν του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Monster Yamaha, Fabio Quartararo.

"Τουλάχιστον, ο ρυθμός μου ήταν αρκετά καλός στο τέλος", είπε ο Dovizioso. "Αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος για αυτό το Σαββατοκύριακο. Ελπίζω να είμαστε πιο καλοί στο Austin".

Ενώ οι συσκευές ρύθμισης μπροστινού ύψους για τον αγώνα θα απαγορευτούν από το επόμενο έτος, οι αντίστοιχες συσκευές μιας χρήσης για την εκκίνηση θα παραμείνουν.

Επόμενο άρθρο »

Επιστρέφει ο Marc Marquez στο Austin;

« Προηγούμενο άρθρο

O Lorenzo μετακινείται στους τέσσερις τροχούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα