• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Ο ρυθμός ήρθε σχεδόν από μόνος του
Η αίσθηση στη μοτοσυκλέτα ήταν τέλεια
Νέα 09/04/2022 - 13:25

Ο Johann Zarco ήταν επικεφαλής στο Austin την πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών με την Ducati. Τερμάτισε τις ΕΔ2, με χρόνο 2:02.542, έχοντας από κοντά την Ducati του Miller με δύο δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά. Ο Quartararo ολοκλήρωσε την τριάδα.

"Στις ΕΔ2 η αίσθηση στη μοτοσυκλέτα ήταν εξαιρετική", εξήγησε ο Johann", και προσπάθησα να διατηρήσω αυτό το συναίσθημα καθ 'όλη τη διάρκεια της δοκιμής. Ο ρυθμός μου ήρθε σχεδόν από μόνος του, οπότε με εξέπληξε ο γρήγορος χρόνος του γύρου. Δεν περίμενα να βελτιωθώ τόσο πολύ σε σύγκριση με τις ΕΔ1. Αύριο δεν θα είναι εύκολο να προσπαθήσω και να πιέσω για να πάω ακόμα καλύτερα".

Ήσουν ο μόνος αναβάτης που δοκίμασε τη συσκευή στο μπροστινό μέρος, τη χρησιμοποίησες και στον ταχύτερο γύρο;

"Ναι, εργάζομαι πάνω σε αυτήν από την Ινδονησία για να συνεχίσω να την αναπτύσσω, νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει καλά εδώ γιατί μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση. Μέχρι τώρα έχω συνηθίσει να την χρησιμοποιώ και όταν έχεις τον αυτοματισμό είναι φυσικό να την χρησιμοποιείς σε κάθε ευκαιρία".

Φαίνεται ότι αυτή η νέα μοτοσυκλέτα έχει χάσει κάποια ταχύτητα βελτιώνοντας ολόκληρο το πακέτο. Αν έπρεπε να το συγκρίνεις με την περσινή μοτοσυκλέτα, έχει βελτιωθεί στο μπροστινό σε αυτή την πίστα; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

"Με τη νέα άσφαλτο η πίστα έχει λιγότερα σαμαράκια στον πρώτο τομέα από πέρυσι. Με τη μοτοσυκλέτα μας όταν περνάς πάνω από τα σαμαράκια χάνεις πολύ από την σταθερότητα και μας αναγκάζει να επιβραδύνουμε πολύ για να την ανακτήσουμε. Το να μην έχουμε σαμαράκια είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς. Αν έπρεπε να επισημάνω τη μεγαλύτερη διαφορά σε σύγκριση με πέρυσι εδώ στο Austin, θα έλεγα ότι είναι αυτή. Νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα έχει μεγάλες δυνατότητες, έχει καλή ευελιξία στις στροφές".

Συμβαίνει συχνά οι αναβάτες της Pramac να ενεργούν ως δοκιμαστές, και το ίδιο ισχύει και για εσένα. Είναι αυτό μειονέκτημα ή πλεονέκτημα;

"Πιστεύω ότι ένας αναβάτης πρέπει να ξέρει πώς να προσαρμόζεται. Όταν φτάνουν νέα εξαρτήματα, είναι μέρος της φιλοσοφίας της Pramac να τα δοκιμάσει πρώτη. Βασικά και οι δύο στρατηγικές ισχύουν: μπορείς να εργαστείς για να βελτιώσεις αυτό που έχεις ήδη ή να δοκιμάσεις διαφορετικά πράγματα και να τα τεστάρεις. Σε τελική ανάλυση, το να δοκιμάζεις κάτι καινούργιο είναι πάντα ένα στοίχημα, και αν λειτουργεί, είσαι ο πρώτος που θα καρπωθεί τα οφέλη".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Ξεκίνησα το τριήμερο επιθετικά

« Προηγούμενο άρθρο

"Ασφαλής, αλλά όχι τέλεια"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα