• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Ασφαλής, αλλά όχι τέλεια"
Τα σχόλια για την νέα ασφαλτόστρωση του Austin
Νέα 09/04/2022 - 11:55

Η μερικώς νέα ασφαλτόστρωση της επιφάνειας στην πίστα Circuit of the Americas πήρε ένα δοκιμαστικό πράσινο φως από τους αναβάτες των MotoGP μετά τις επιτυχείς εργασίες αποκατάστασης για την αντιμετώπιση των σοβαρών ανωμαλιών που σχεδόν προκάλεσαν ένα μποϊκοτάζ από την πλευρά των αναβατών μόλις πριν από έξι μήνες.

Όμως, με τα προβλήματα που εξακολουθούν να υποκρύπτονται, ορισμένοι αγωνιζόμενοι έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μόνο μια προσωρινή αναστολή, δεδομένων των μεγαλύτερων προβλημάτων.

Η πίστα δεν έχει ασφαλτοστρωθεί εκ νέου πλήρως, κάτι που ζητήθηκε αρχικά από τους αναβάτες, αλλά έχει επισκευαστεί εκτενώς.

Τα τμήματα που παρουσίαζαν τα περισσότερα προβλήματα, από τη στροφή 2 έως τη στροφή 10 και από τη στροφή 12 έως τη 16η ασφαλτοστρώθηκαν εγκαίρως, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα χειρότερα "σαμαράκια" που προκαλούνται από το μαλακό υπέδαφος του Τέξας και τον τρόπο κατασκευής της πίστας.


Και μέχρι στιγμής όλα καλά, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Fabio Quartararo, να είναι μεταξύ εκείνων που έσπευσαν να επισημάνουν ότι, αν και δεν είναι τέλειες, οι αλλαγές έχουν εντούτοις μεταμορφώσει ολόκληρη τη φύση του Σαββατοκύριακου του αγώνα από την κάπως φθοροποιό μάχη του περασμένου έτους.

"Η περσινή χρονιά ήταν επικίνδυνη", είπε ο αναβάτης της Yamaha μετά την πρώτη μέρα δοκιμών στο Austin το 2022. "Για να είμαι ειλικρινής, πέρυσι δεν διασκέδαζα γιατί έμπαινες στη στροφή 2 και έπρεπε να σηκώσεις την μοτοσυκλέτα. Τώρα μπορείς να το απολαύσεις και να πιέσεις πραγματικά στο 100%".

"Τα σαμαράκια είναι σαφώς πολύ καλύτερα. Όταν σκέφτομαι το περασμένο έτος, το 80% των σαμαρακίων έχουν φύγει, ίσως και περισσότερα. Μόνο στη στροφή 10, αν δεν είσαι στη γραμμή είναι πολύ κακό, αλλά στη γραμμή είναι πολύ καλό. Σε σύγκριση με πέρυσι είναι τέλειο".

Αυτή είναι μια σκέψη που απηχήθηκε και από τον Aleix Espargaro.

Αλλά με το έδαφος, γνωστό ως κοινός παράγοντας προβληματισμού που στο παρελθόν επιδείνωσε γρήγορα τα σαμαράκια, ο νικητής του αγώνα της Αργεντινής εξακολουθεί να έχει τις αμφιβολίες του για τις μακροπρόθεσμες ελπίδες του έργου και τις ανησυχίες του σχετικά με τις εργασίες επισκευής.

"Σε ό,τι αφορά τις ανωμαλίες, η πίστα είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι", ανέφερε ο Aleix, "αλλά το ότι είναι νέα άσφαλτος είναι πολύ κακό γιατί η νέα άσφαλτος πρέπει να είναι τέλεια, όχι απλώς καλύτερη".

"Πρέπει να είναι επίπεδη, και δεν είναι. Ναι, είμαι χαρούμενος γιατί είναι καλύτερα, είναι μια άλλη ιστορία από πέρυσι, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά σαμαράκια και είναι μια πολύ δύσκολη πίστα".

"Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο γιατί αυτή η πίστα είναι τρελή, έχει υψομετρικές διαφορές, έχει αλλαγές κατεύθυνσης– πολλές, πολλές στροφές. Είναι πολύ δύσκολο για την άσφαλτο, για τη γη, το να προσπαθήσεις να την κάνει σαν νέα άσφαλτο στο Misano ή τη Βαρκελώνη ή οπουδήποτε αλλού".

"Έκαναν καλή δουλειά, και τουλάχιστον για το 2022 έχει διορθωθεί, αλλά το μέλλον δεν είναι πολύ καλό για αυτή την πίστα".

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Ο ρυθμός ήρθε σχεδόν από μόνος του

« Προηγούμενο άρθρο

COTA: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα