• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Θα μπορούσαμε να πάρουμε 25 βαθμούς
Είχαμε την ταχύτητα
Νέα 11/04/2022 - 14:35


 Ένα τεχνικό πρόβλημα άφησε τον βασιλιά της COTA τελευταίο στην εκκίνηση. Αλλά μια απίστευτη επιστροφή, έδειξε ότι ο Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε τον ρυθμό να παλέψει για μια νίκη στην COTA. 

Ο Marquez ήταν 4.021 δευτερόλεπτα πίσω από τον τελικό νικητή Enea Bastianini στον εναρκτήριο γύρο και τελικά πήρε την καρό σημαία 6.617 δευτερόλεπτα πίσω από τον αναβάτη της Gresini Ducati, στην έκτη θέση.

Αν δεν είχε χαθεί ο χρόνος για τον Marquez, θα βρισκόταν αμέσως  2.596 πίσω από τον Bastianini και στις ρόδες του Jack Miller. Και αυτό δεν λαμβάνει υπόψη τον χρόνο που ο Marquez έχασε πίσω από πιο αργούς αναβάτες ενώ έκανε 20 επιπλέον προσπεράσεις.

"Από τη μία πλευρά είμαι απογοητευμένος γιατί είναι ξεκάθαρο ότι είχαμε την ταχύτητα. Μπόρεσα να απολαύσω τον αγώνα πολύ, δίνοντας την μάχη από πιο πίσω, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει 25 βαθμούς", επιβεβαίωσε ο Marquez.


"Είχαμε ένα τεχνικό πρόβλημα", είπε ο Marquez. "Η Honda το ερευνά, αλλά ξέρουν λίγο πολύ ήδη (τι είναι)".

"Από τότε που έφτασα στην εκκίνηση είδα κάποια ειδοποίηση (προειδοποιητικό φως στο ταμπλό). Προσπάθησα να ξεκινήσω, αλλά η μοτοσυκλέτα τρελάθηκε και νόμιζα ότι ήταν κάτι σημαντικό γιατί μέχρι την πρώτη στροφή δεν υπήρχε (δύναμη) στη μοτοσυκλέτα".

"Η ειδοποίηση έμεινε (αναμμένη) για όλο τον αγώνα, αλλά ευτυχώς μετά την πρώτη στροφή, όταν οι συσκευές στο μπροστινό ξεκλείδωσαν, η μοτοσυκλέτα λειτούργησε λίγο-πολύ με καλό τρόπο. Δεν ήταν τέλεια, γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά λειτούργησε με καλό τρόπο. Και από εκείνο το σημείο, ξεκινήσαμε έναν άλλο αγώνα".


Έχοντας περιορίσει τον αριθμό των γρήγορων γύρων του όλο το Σαββατοκύριακο ώστε να μην ζορίσει τον εαυτό του μετά την επάνοδό του στους αγώνες, ο Marquez αντιμετώπιζε τώρα το χειρότερο σενάριο από φυσική άποψη. Να χρειάζεται να δώσει την μάχη από το πίσω μέρος σε μια από τις πιο απαιτητικές πίστες του ημερολογίου. 


"Ήξερα ότι η οδήγηση στο 100% για όλους τους γύρους θα ήταν αδύνατη, αλλά τα έδωσα όλα και μετά, όταν απέμειναν 5-6 γύροι, το σώμα μου είπε «εντάξει, αυτό είναι» και προσπάθησα απλώς να τελειώσω τον αγώνα", είπε ο Marquez που έκανε τον δεύτερο ταχύτερο γύρο, 0,032 δευτερόλεπτα πίσω από το νέο ρεκόρ γύρου αγώνα του Bastianini.

"Ακόμα και έτσι μπόρεσα να οδηγήσω με καλό ρυθμό. Εντάξει, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμέναμε, αλλά αν ελέγξουμε πώς ξεκινήσαμε και πού ήμασταν στην πρώτη στροφή, με το πώς τελειώσαμε, μπορούμε να πούμε ότι μας ανέβασε την αυτοπεποίθηση".

"Στόχος μου ήταν να οικοδομήσω αυτοπεποίθηση και να προσπαθήσω να μην έχω ατυχήματα όλο το Σαββατοκύριακο - γιατί ο γιατρός μου είπε ότι όλα είχαν διορθωθεί (στο μάτι μου), αλλά φοβάμαι για την υγεία μου και ήταν πρόσφατη η επιδείνωση, μόλις πριν από 3 εβδομάδες. Έτσι απλά προσπάθησα να οδηγήσω με καλό τρόπο και αυτό ήταν το πιο σημαντικό".

Δεδομένου ότι το τεράστιο ατύχημα στη Mandalika ήταν ακόμα φρέσκο ​​στο μυαλό του, το προειδοποιητικό φως στο ταμπλό του πρέπει να προσέθεσε περαιτέρω ψυχική ένταση κατά τη διάρκεια του αγώνα.

"Δεν ήταν εύκολο μετά από αυτό το ξεκίνημα στον αγώνα να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και να πιέσω", παραδέχτηκε ο Marquez. "Αλλά ήρθα εδώ για να αγωνιστώ. Φυσικά προσπάθησα να ελέγξω τον εαυτό μου για να μην πιέζω πολύ και στον αγώνα είπα "εντάξει, είμαι τελευταίος αλλά δεν έχω κανέναν στόχο. Θα το κάνω βήμα βήμα".

"Πέρασα τους αναβάτες έναν έναν, ακόμα κι αν έκανα ένα μεγάλο λάθος στη στροφή 1, αλλά αυτό ήταν συνέπεια της κίνησης του Vinales στο σημείο φρεναρίσματος και μετά αναγκάστηκα να αφήσω τα φρένα".

"Αλλά ήμουν πολύ ήρεμος, απλώς προσπαθούσα να ελέγξω τον εαυτό μου και όταν στους τελευταίους γύρους ένιωσα ότι ήμουν κουρασμένος, δεν πίεσα. Ο Pecco ήταν εκεί, αλλά είπα "αρκεί η έκτη θέση". Το πιο σημαντικό ήταν να τελειώσουμε τον αγώνα, αλλά ρισκάραμε και πίεσα".

Ο Marquez τελείωσε τον αγώνα με μια μάχη με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Fabio Quartararo, νικώντας τον αναβάτη της Yamaha με διαφορά 0,143 δευτερόλεπτα.

"Στο τέλος είχαμε μια πολύ ωραία μάχη με τον Fabio, αλλά όταν τελείωσε ο αγώνας, ήμουν διαλυμένος".

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: Μπορούμε να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Έμαθα πολλά από αυτόν τον αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα