• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati Lenovo Team: 3ος ο Miller και 5ος ο Bagnaia στο G.P. της Αμερικής
Νέα 12/04/2022 - 18:11

Δελτίο Τύπου


Ο Miller τερματίζει τρίτος στο Grand Prix της Αμερικής και ο Bagnaia τερματίζει τον αγώνα στην πέμπτη θέση στο Τέξας

​Εντυπωσιακή η παρουσία της Ducati στο Grand Prix των ΗΠΑ, που διεξήχθη στο Circuit of The Americas κοντά στο Austin του Τέξας, το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί της Ducati, o Jack Miller και ο Pecco Bagnaia έδειξαν να βρίσκουν ρυθμό μετά από μία ισχνή αρχή της σεζόν, με τρίτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Την παράσταση έκλεψε ο Enea Bastianini, αναβάτης της Gresini Racing, που επίσης με Ducati τερμάτισε στην πρώτη θέση, κατακτώντας τη δεύτερη νίκη της καριέρας του.

Στον τέταρτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2022, ο Αυστραλός Jack Miller ξεκίνησε δεύτερος στο grid και έκανε ένα φανταστικό αγώνα, στην πρώτη θέση σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του.

Μετά από καλή εκκίνηση, ο Miller βρέθηκε αμέσως στην πρωτοπορία, μπροστά από τις Ducati του Jorge Martin (Pramac Racing Team) και του Enea Bastianini (Gresini Racing), κάτι που συνεχίστηκε για πάνω από το μισό του αγώνα.

Ωστόσο, πέντε γύρους πριν το τέλος, ο Miller σταδιακά υποχώρησε, για να τερματίσει τελικά τρίτος, πίσω από τους Bastianini και Rins.

Για τον αναβάτη της Ducati Lenovo Team, αυτός είναι ο δεύτερος τερματισμός του στο βάθρο στο Grand Prix των ΗΠΑ, μετά την τρίτη του θέση το 2019. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, ο Miller ανέβηκε στην έβδομη θέση στη γενική κατάταξη.

Ο Pecco Bagnaia, από την άλλη, μετά από ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα του αγώνα, που τον έφερε ανάμεσα στους πρωτοπόρους, δεν κατάφερε να διεκδικήσει θέση στο βάθρο.

Μετά το Grand Prix των ΗΠΑ, ο Bagnaia είναι στη δωδέκατη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ η Ducati προηγείται της βαθμολογίας των κατασκευαστών με πλεονέκτημα 27 βαθμών έναντι της KTM.

Jack Miller (#43 Ducati Lenovo Team) - 3ος

«Ειλικρινά, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τα καταφέρω καλύτερα σήμερα. Ήξερα ότι δεν είχα τον ρυθμό να ξεφύγω και να αφήσω την ομάδα των αντιπάλων πίσω μου. Όταν ο Enea με πέρασε, προσπάθησα να τον ακολουθήσω, αλλά σε ένα σημείο βγήκε εκτός πίστας. Έκανα το ίδιο λάθος κινδυνεύοντας να βγω από την πίστα και να με προσπεράσουν. Ήξερα ότι ο Rins ήταν πολύ κοντά μου. Προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά στο τέλος, με προσπέρασε. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το αποτέλεσμα, αν και είμαι λίγο απογοητευμένος που έχω να γευτώ τη νίκη για τόσο καιρό. Η ομάδα και εγώ χρειαζόμασταν αυτήν την τρίτη θέση, οπότε είμαι χαρούμενος».

Francesco Bagnaia (#63 Ducati Lenovo Team) - 5ος

«Μετά το FP4 και την πρωινή προθέρμανση, περίμενα έναν πιο σταθερό ρυθμό στον αγώνα, αλλά δεν ήταν έτσι. Ο Jack ήταν υπέροχος γιατί ήταν γρήγορος από την αρχή με τις ίδιες προδιαγραφές με εμένα, ενώ δυσκολευόμουν λίγο στους πρώτους γύρους. Σήμερα ο στόχος ήταν να είμαι στο top 5, αλλά ήλπιζα να παλέψω λίγο περισσότερο με τους άλλους. Αντίθετα, έπρεπε να αμυνθώ. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πού πρέπει να βελτιωθούμε για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα επερχόμενα Grand Prix».

Οι αναβάτες της Ducati Lenovo Team θα βρεθούν ξανά στην πίστα το τριήμερο 22-24 Απριλίου, για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της σεζόν MotoGP 2022, στο Autodromo Internacional do Algarve, στην Πορτογαλία.

Επόμενο άρθρο »

Miller: Εργοστασιακή ή Pramac δεν με νοιάζει

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: Ο Bastianini ήταν πολύ έξυπνος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα