• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χρονιά αναπροσαρμογής για τον Petrucci
"Δεν μου λείπουν τα MotoGP"
Νέα 16/04/2022 - 15:59

Ο πρώην αναβάτης των MotoGP, ο οποίος αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία από το 2012 έως το 2021 και κέρδισε δύο φορές με την Ducati, θα αγωνιστεί στη σεζόν MotoAmerica Superbike του 2022 για την ομάδα της Warhorse Ducati.

Έκανε ένα εκπληκτικό ντεμπούτο στο Circuit of the Americas κερδίζοντας και τους δύο αγώνες, παρόλο που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ πριν με την V4 Panigale ή με τα ελαστικά Dunlop.

Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε αφότου πήρε μια νίκη σε ειδική στο ντεμπούτο του στο Rally Dakar με την Tech3 KTM – με την οποία έτρεξε την τελευταία του σεζόν στα MotoGP πέρυσι – τον ​​Ιανουάριο.

Ο Petrucci είχε σκοπό να κάνει μια πλήρη σεζόν rally με την KTM, αλλά αυτό απέτυχε και στη συνέχεια επέλεξε να μετακομίσει στις ΗΠΑ για να αγωνιστεί στη MotoAmerica μετά από συνομιλίες με την Ducati.

Ο Ιταλός είχε αρχικά αποφανθεί κατά της μετάβασης στους αγώνες Superbike για το 2022, επειδή ένιωθε ότι το μέγεθός του, που ήταν ήδη εμπόδιο στα MotoGP, θα τον εμπόδιζε χειρότερα στα Superbikes.

Ο Petrucci τώρα δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάει στa WSBK στο μέλλον, αλλά πιστεύει ότι φέτος θα «είναι μια διαδικασία» για να ανακαλύψει εάν αυτό είναι κάτι που θέλει να κάνει, καθώς η τελευταία του χρονιά στα MotoGP του στέρησε τη θέληση να αγωνιστεί σε πίστες. 

"Πρέπει να βρω τη θέλησή μου να το κάνω ξανά, γιατί (την Κυριακή στην COTA)  μπήκα στο grid ως σχολιαστής στα MotoGP και ένιωσα πολύ, πολύ καλά, δεν μου λείπει να αγωνίζομαι στα MotoGP, παλεύοντας για αυτά τα δύο δέκατα , τρία δέκατα", είπε ο Petrucci όταν ρωτήθηκε τι σήμαινε να κερδίζεις ξανά σε πίστες μετά τη δύσκολη τελευταία του χρονιά με την KTM στα MotoGP.

"Είναι τόσο δύσκολο και μετά από 10 χρόνια στα MotoGP ήμουν πραγματικά κουρασμένος, αλλά νομίζω ότι φέτος θα είναι μια διαδικασία αναπροσαρμογής. Ίσως βρω ξανά τη θέληση να επιστρέψω στα World Superbikes. Αλλά ας πούμε, θέλω να επικεντρωθώ σε αυτό το έτος και ίσως αν είμαι καλός μπορώ να μείνω εδώ γιατί μου αρέσει πολύ αυτό το μέρος".

Ο Petrucci αποκάλυψε επίσης ότι είχε προσφορές να παραμείνει στα MotoGP ως δοκιμαστής αναβάτης, αλλά «ήθελε να αλλάξει τα πάντα», εξ ου και το σύντομο πέρασμά του από το Rally Dakar.

"Είχα την ευκαιρία να πάω στα World Superbikes, αλλά η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη στα MotoGP", πρόσθεσε. "Στη μέση της σεζόν στη Βαρκελώνη, αγωνιζόμουν με τον Valentino Rossi. Κατάφερα να τον περάσω και δύο γύρους αργότερα έπεσα".

"Όταν έφυγα από την αμμοπαγίδα είπα «ίσως έφτασε η ώρα μου». Έλαβα μερικές προσφορές για να παραμείνω στα MotoGP, για να γίνω δοκιμαστικός αναβάτης, μερικές ευκαιρίες να πάω στα World Superbikes".


"Αλλά σε καμία περίπτωση, ήθελα να αλλάξω τα πάντα. Ήρθα εδώ για να διασκεδάσω, να βρεθώ σε μια νέα χώρα. Το περιβάλλον είναι πραγματικά καλό. Έχω πολύ περισσότερες συζητήσεις με αυτά τα παιδιά παρά σε ένα χρόνο στα MotoGP!".

"Είναι πολύ ωραίο να βρίσκομαι εδώ, γι' αυτό το λόγο επέλεξα να έρθω εδώ".

Επόμενο άρθρο »

Mir: Κάνουμε αγώνες όπως το 2020

« Προηγούμενο άρθρο

Emilio Alzamora: Ο Marc χρειάζεται υποστήριξη από την Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα