• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Suzuki κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans
Μάχη για δύο με την Yamaha
Νέα 18/04/2022 - 14:08

H ομάδα Yoshimura SERT Motul με την Suzuki GSX-R1000R, που είναι οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2021 στο Πρωτάθλημα Αντοχής EWC, κέρδισαν τον εναρκτήριο Αγώνα της χρονιάς, τις περίφημες 24 Heures Motos EWC του Le Mans, στην Γαλλία. 


Με οδηγούς τους Gregg Black, Sylvain Guintoli και Xavier Simeon που συμπλήρωσαν 840 γύρους στην πίστα Bugatti Circuit, τερματίζοντας τελικά 1:45.582 (σχεδόν ένα γύρο) μπροστά από τους μεγάλους τους αντιπάλους την ομάδα Yamalube YART Yamaha Official EWC Team. Οι νικητές έκαναν συνολικά 23 pit stops, έναντι 24 της 2ης ομάδας. 



Στο ξεκίνημα ο Black πήρε την εκκίνηση, αλλά αργότερα έμεινε στην 3η θέση, αλλά το βράδυ του Σαββάτου μετά τις πρώτες ώρες η ομάδα με την GSX-R1000R πέρασε στην 1η θέση – εκμεταλλευόμενη και το αυτοκίνητο ασφαλείας μετά από ατυχήματα που έγιναν και άφησε την YART Yamaha στην 5η θέση! 

Στη διάρκεια της νύχτας η ομάδα κράτησε την πρωτιά, το πρωί ο Black έκανε ρεκόρ 24ωρου Αγώνα με 1.36.195 και παρά το ότι ο Guintoli έμεινε από βενζίνη στην είσοδο των πιτς την ώρα που έμπαινε για αλλαγή οδηγού και έχασε αρκετό χρόνο ή ομάδα κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία και να έχει συνολικά το λιγότερο χρόνο στα πιτς με μόλις 31'12.291, 11'' λιγότερα από τον αντίστοιχο χρόνο της YART. 

Εκτός από τους 23 βαθμούς που πήρε η Yoshimura SERT Motul στις Κατατακτήριες και για τη θέση στις 8 και τις 16 ώρες, πήρε ακόμη 40 για τη νίκη και έτσι προηγείται στη βαθμολογία με 63 βαθμούς, έναντι 55 της 2ης ομάδας και 49 της τρίτης που ήταν η FCC TSR Honda France. 



Από την πλευρά της η Yamalube YART Yamaha Official EWC Team με τους Karel Hanika, Niccolo Canepa και Marvin Fritz βρέθηκε πίσω μετά το 1ο safety car από ένα ατύχημα στο οποίο κτύπησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Bradley Smith (που οδηγούσε μια ιδιωτική Yamaha R1), ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες τελικά. Στην 3η αλλαγή οδηγού ο Niccolo Canepa ανέβηκε στην 2η θέση και μείωσε τη διαφορά από τους πρώτους μόλις στα 15΄΄ μέχρι που δύο ακόμη safety cars έκαναν τον Hanika να χάσει 45''. Στα τελικά στάδια του Αγώνα η YART Yamaha είχε καλό ρυθμό αλλά παραδέχτηκε ότι η SERt Suzuki κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα τα ελαστικά της Bridgestone και κέρδισε τη μεγάλη μάχη.

Η Yamaha τουλάχιστον είχε να πανηγυρίσει τη νίκη της ομάδας της Team 18 Sapeus Pompiers CMS Motostore με τους Hugo Clare, Baptiste Guittet και Phillip Steinmayr, που πήραν την πρώτη θέση στο Dunlop Superstock Trophy, με την εντυπωσιακή 4η θέση της γενικής κατάταξης. Στην κατηγορία Superstock πίσω τους τερμάτισε η Ιταλική ομάδα Suzuki No Limits Motor Team ,με την ιδιωτική τους GSX-R1000R, που πήρε την 5η θέση γενικής!

Ήταν η 45η φορά για τον Αγώνα Le Mans 24 Heures Motos και οιι ομάδες του EWC ετοιμάζονται για τις 24 Hours of Spa που θα γίνουν στην περίφημη Βελγική πίστα στις 4 και 5 Ιουνίου.

Επόμενο άρθρο »

Gardner: Οι πρώτοι αγώνες ήταν δύσκολοι

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Δεν είναι η ώρα να σκεφτόμαστε το βάθρο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα