• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Assen: Πρώτος Αγώνας
Νίκη για τον Rea μετά από μάχες με Razgatlioglu και Bautista
Νέα 23/04/2022 - 16:55

Τίποτα δεν μπορούσε να διαχωρίσει τους τρεις πρώτους στον εναρκτήριο αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM στο TT Circuit Assen, με τον Jonathan Rea να κερδίζει μια εκπληκτική νίκη μετά από μια τριπλή μάχη στον πρώτο αγώνα. Κατάφερε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από τους Alvaro Bautista και Toprak Razgatlioglu για να ξεκινήσει το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο Assen με το δεξί.

Ο Razgatlioglu μπόρεσε να ξεκινήσει καλά από την pole position και προσπάθησε να διατηρήσει το προβάδισμα, αλλά σύντομα βρέθηκε υπό πίεση από τον Rea, ενώ ο Bautista πάλευε να ανακάμψει από την πέμπτη θέση στο grid. Ο Rea έκανε για πρώτη φορά την κίνησή του στον Γύρο 3 στην έξοδο του σικέιν για να βρεθεί μπροστά από τον Razgatlioglu και κράτησε το προβάδισμα για μερικούς γύρους προτού ο Razgatlioglu απαντήσει στο σικέιν στον 13ο γύρο. Ο Τούρκος αναβάτης είχε ήδη δοκιμάσει να κάνει την κίνησή του στην πρώτη στροφή, αλλά έχασε την γραμμή του. 


Ο Rea έκανε και πάλι την κίνησή του στον 16ο γύρο στη στροφή 1, με τον Alvaro Bautista να φτάνει το ζευγάρι και να περνάει στον ίδιο γύρο τον Razgatlioglu που έμεινε τρίτος. Καθώς ο αγώνας των 21 γύρων έφτασε στο τέλος του, ο Bautista πλησίασε τον Rea στον τελευταίο γύρο και προσπάθησε να τον περάσει στο σικέιν, αλλά ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να πάρει την 99η νίκη του με την Kawasaki . Ο Rea έχει κερδίσει 16 νίκες στο TT Circuit Assen, ενώ κέρδισε επίσης την 300η νίκη για έναν Βρετανό αναβάτη στα WorldSBK. Η δεύτερη θέση για τον Bautista σήμαινε ότι κατέκτησε το 31ο του βάθρο στα WorldSBK και, με τον Razgatlioglu στην τρίτη θέση, η συγκεκριμένη τριάδα έχει μοιραστεί το βάθρο 10 φορές.


Ο Andrea Locatelli πήρε την τέταρτη θέση, 8,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Razgatlioglu, αλλά και 7,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Iker Lecuona που τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Ο Loris Baz ήταν ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης και κορυφαίος αναβάτης της BMW κατακτώντας την έκτη θέση, μόλις μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Lecuona. 

Ήταν ένα δυνατό αποτέλεσμα για τον Γερμανό rookie, Philipp Oettl, καθώς εξασφάλισε την έβδομη θέση, παρά το γεγονός ότι έμεινε πιο πίσω στα πρώτα στάδια του αγώνα. Ο Oettl μπόρεσε να περάσει αρκετούς αναβάτες για να τερματίσει μπροστά από τον Garrett Gerloff στην όγδοη θέση, με τον Gerloff, όπως και ο Oettl, να αντεπιτίθεται αφού βρέθηκε πιο πίσω στα αρχικά στάδια του αγώνα.


Το ίδιο συνέβη και με τον Scott Redding που κατάφερε να ανέβει στην ένατη, με τον Axel Bassani να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Portimao: MotoGP KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto3 ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα