• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: Moto3 Αγώνας
Στρατηγική νίκη για τον Sergio Garcia
Νέα 24/04/2022 - 15:09

Ο Sergio Garcia της Valresa GasGas Aspar Team έσκαψε βαθιά στον τελευταίο γύρο για να εξασφαλίσει τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν στο Tissot Grand Prix της Πορτογαλίας. Μετά την αποτυχία της πρόωρης απόσχισής του, ο Ισπανός αναγκάστηκε να παλέψει με ένα κορυφαίο γκρουπ πέντε προτού συγκρατήσει τον Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) και τον Ayumu Sasaki (Sterilgarda Max Racing Team) στον τελευταίο γύρο για να ξαναπάρει τον έλεγχο του Moto3. ™ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.


Ο Deniz Öncü έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση τέλεια και έστριψε πρώτος, αλλά δέχτηκε αμέσως πίεση από τον Garcia, ο οποίος ανέβηκε στην δεύτερη θέση, αφού ξεκίνησε από τη μέση της δεύτερης σειράς. Ο Garcia κατάφερε να περάσει τον Öncü και αμέσως άρχισε να απομακρύνεται.

Ο ομόσταυλος του Garcia, Izan Guevara, μπορούσε να δει την GasGas του Garcia να απομακρύνεται και ήξερε ότι έπρεπε να περάσει γρήγορα τον Öncü. Ο αναβάτης από την Μαγιόρκα πέρασε μπροστά στο τέλος του δεύτερου γύρου, αλλά ο Öncü απάντησε αμέσως. Ο αποφασισμένος αναβάτης της Tech3 έκανε τη ζωή δύσκολη για τον Guevara, εν τω μεταξύ, ο Garcia άνοιξε την διαφορά στο 1,5 δευτερόλεπτο. Ο Guevara τελικά πέρασε τον Öncü στην αρχή του Γύρου 5. Ο Τούρκος, εν ριπή οφθαλμού, βρέθηκε στη συνέχεια στην τέταρτη θέση καθώς ο Sasaki κατάφερε να τον περάσει από την εσωτερική.


Ο Guevara και ο Sasaki άρχισαν να ανεβαίνουν μαζί, μειώνοντας το προβάδισμα του Garcia. Μισό δευτερόλεπτο πίσω τους, ο Masia είχε περάσει στην τέταρτη θέση (ξεκινώντας 15ος) και έφερνε μαζί του τον Öncü. Έμεναν δώδεκα γύροι στο Portimao, όταν ο Guevara έφτασε και τελικά πέρασε τον ομόσταυλό του με τους Sasaki, Masia και Öncü να ενώνονται με το δίδυμο της GasGas στον αγώνα για την νίκη.
Στους επόμενους δέκα γύρους, οι πέντε αναβάτες στο μπροστινό μέρος άλλαζαν θέσεις γύρο με γύρο. Όλοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τον αγώνα σε  κάποιο στάδιο, με τους Garcia και Masia να έχουν ακόμη και επαφή κατά την είσοδό τους  στην πρώτη στροφή. 

Δυόμισι γύροι έμεναν και ο Garcia ήταν πρώτος μπροστά από τους Sasaki, Öncü, Masia και Guevara. Ο άνθρωπος της GasGas καταβροχθίστηκε στην ευθεία καθώς ξεκίνησαν τον προτελευταίο γύρο, με τους Sasaki και Masia να καταφέρνουν να τον προλάβουν. Αλλά ο Garcia δεν τα παρατούσε εύκολα, παλεύοντας πίσω με τον Masia για την δεύτερη θέση.

Ξεκινήσαμε τον τελευταίο γύρο με τον Sasaki να προηγείται αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Ο Garcia έφτασε δίπλα του και βγήκε μπροστά του στα φρένα. Μια γενναία κίνηση από τη Masia τον οδήγησε στην δεύτερη θέση. 

Αλλά ο Garcia ήταν τέλειος στον τελευταίο γύρο για άλλη μια φορά (και ειδικά στην έξοδο της τελευταίας στροφής όπου ήταν υπέροχος σε όλο τον αγώνα), αποκρούοντας έναν αποφασισμένο Masia να πάρει την καρό σημαία και τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν. Ο Masia έπρεπε να αρκεστεί στη δεύτερη θέση, 0,069 δευτερόλεπτα πίσω από τον Garcia, για να τερματίσει στο βάθρο μετά τη νίκη του στο Austin. Η τρίτη θέση πήγε στον Sasaki, το δεύτερο βάθρο του στη σεζόν, μπροστά από τον απογοητευμένο Öncü και τον Guevara στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

Ο ηγέτης του τίτλου Dennis Foggia είχε ένα απόγευμα που θα θέλει να ξεχάσει καθώς τερμάτισε στην όγδοη θέση και, ως εκ τούτου, παρέδωσε το προβάδισμα του τίτλου στον Garcia. 
Ο Foggia έπεσε στη 17η θέση στον πρώτο γύρο, αλλά κατάφερε να ανακάμψει για να βρεθεί στο μπροστινό μέρος του τρίτου γκρουπ, με τον Carlos Tatay στην έκτη και τον Andrea Migno στην έβδομη θέση μπροστά του. Την πρώτη δεκάδα πίσω από τον Foggia ολοκλήρωσαν ο Joel Kelso (από την 22η θέση του grid) και ο Diogo Moreira, ο οποίος υποβιβάστηκε δύο θέσεις από την όγδοη στη δέκατη μετά τον αγώνα για υπέρβαση των ορίων της πίστας.

Επόμενο άρθρο »

Νίκη κυριαρχίας για τον Fabio Quartararo

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Assen: Αγώνας Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα