• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νίκη κυριαρχίας για τον Fabio Quartararo
Βάθρο για Zarco και Aleix
Νέα 24/04/2022 - 19:30

Ήταν μια τέλεια μέρα στο Portimao για τον Fabio Quartararo καθώς πέτυχε την πρώτη νίκη του 2022 και πήρε το προβάδισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σε μια αξέχαστη μέρα για τη Γαλλία, μαζί του ανέβηκε στο βάθρο και ο Johann Zarco στη δεύτερη θέση, ενώ ο Aleix Espargaro επωφελήθηκε από τις πτώσεις των Joan Mir και Jack Miller για να σημειώσει το τρίτο του βάθρο με την Aprilia. Ο Quartararo είναι πλέον ισόβαθμος στην κορυφή του Πρωταθλήματος με τον Alex Rins, ο οποίος έκανε τον αγώνα της ημέρας ανακάμπτοντας από την 23η θέση στο grid για να τερματίσει τέταρτος.


Ο Mir έκανε μια απίστευτη εκκίνηση από την δεύτερη θέση και έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή. Ένα άλλο δυνατό ξεκίνημα ήρθε από τον Quartararo, ο οποίος γρήγορα πέρασε από τον συμπατριώτη του Zarco για να βρεθεί δεύτερος στα μισά του πρώτου γύρου. Εν τω μεταξύ, πιο πίσω, ο Alex Rins είχε καταφέρει να κερδίσει 13 θέσεις στον πρώτο γύρο, για να βρεθεί από 23ος στην πρώτη δεκάδα. 

Μπροστά, ο Quartararo είχε αρχίσει να πλησιάζει τον Mir και έκανε την κίνησή του στην αρχή του τέταρτου γύρου, στην πρώτη στροφή. Ο Mir δεν είχε καμία απάντηση και ο Quartararo οδηγούσε έναν αγώνα για πρώτη φορά φέτος.

Κανείς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον μετρονομικό ρυθμό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2021, ο οποίος άνοιγε όλο και περισσότερο την διαφορά. Έκανε έναν νέο ταχύτερο γύρο του αγώνα και το ρεκόρ γύρου του Portimao, 1:39.435, στον 10ο γύρο, με τον Mir να μην μπορεί να απαντήσει και να παραμένει στην δεύτερη θέση. Ο Quartararo θα περνούσε τελικά στη γραμμή του τερματισμού με πάνω από πέντε δευτερόλεπτα διαφορά από την δεύτερη θέση για την πρώτη του νίκη μετά το Βρετανικό Grand Prix τον Αύγουστο του περασμένου έτους και, ως αποτέλεσμα, ανέβηκε στην κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP.


Πιο πίσω, Mir και Zarco δίνανε μια μάχη για την δεύτερη θέση, με τον Zarco να πλησιάζει σιγά σιγά τον Mir. Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε ένα μικροσκοπικό λάθος του Ισπανού στην προτελευταία στροφή για να τον προσπεράσει στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και να πάρει την δεύτερη θέση. Ωστόσο, έχασε την γραμμή του στην πρώτη στροφή, επιτρέποντας στον Mir να τον ξαναπεράσει. Έναν γύρο αργότερα ο Zarco κατάφερε να κάνει την ίδια κίνηση και να μείνει μπροστά από τον Ισπανό.

Έξι γύροι απέμεναν, με τον Jack Miller να προσπαθεί να περάσει τώρα τον Mir. Ο Αυστραλός έφτασε δίπλα στον Mir στην ευθεία και έκανε την κίνησή του στα φρενα της πρώτης στροφής. Όμως ο Miller έχασε εκεί το μπροστινό και έπεσε, συμπαρασύροντας τον Mir, με τους 2 αναβάτες να βρίσκονται στις αμμοπαγίδες της Πορτογαλίας.

Αυτό ανέβασε τον Aleix Espargaro στην τρίτη θέση και ο νικητής της Αργεντινής άρχισε να κυνηγάει τον Zarco. O Zarco όμως κατάφερε να αμυνθεί και να κρατήσει την δεύτερη θέση, περιορίζοντας τον Aleix στην τρίτη θέση.


Τέταρτος ήταν αναμφισβήτητα ο άνθρωπος της ημέρας: ο Alex Rins. Μια απίστευτη απόδοση από τον εργοστασιακό αναβάτη της Suzuki τον είδε να ανεβαίνει στην τέταρτη από την 23η θέση και, με αυτόν τον τρόπο, έφτασε σε ισοβαθμία με τον Quartararo στο κυνήγι του Πρωταθλήματος. Ο Miguel Oliveira πήρε την πέμπτη θέση στον αγώνα της πατρίδας του.


Για πρώτη φορά στα MotoGP είδαμε μια μάχη Marquez εναντίον Marquez στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Ο Alex Marquez κρατούσε τον μεγαλύτερο αδερφό Marc πίσω, καθώς οι γύροι κυλούσαν, στον τελευταίο όμως γύρο ο Marc κατάφερε να τον περάσει και να τερματίσει μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά του. Μισό δευτερόλεπτο πίσω, ο Francesco Bagnaia πήρε την όγδοη θέση από τον Pol Espargaro, με τον Maverick Vinales να συνπληρώνει την δεκάδα.

Πτώσεις είχαν οι Jorge Martin, Marco Bezzecchi, Takaaki Nakagami και Brad Binder.

Επόμενο άρθρο »

Portimao: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα